fbpx

Suporterii stelisti, catre Ciutacu si Badea: Va somam public sa-i cereti scuze Alinei Dumitru!

de

Suporteri clubului Steaua (AISS) si-au exprimat “indignarea si mania” fata de comentariile oamenilor de televiziune Mircea Badea si Victor Ciutacu la adresa vicecampioanei olimpice la judo, Alina Dumitru, dupa ce acestia ar fi jignit-o prin intermediul unei retele de socializare.

Alina Dumitru, suntem alaturi de tine. Mitocanii si ignorantii nu reprezinta Romania!

“Atacurile acestor jurnalisti la adresa unei valori a sportului mondial sunt o dovada de mojicie si micime intelectuala si sufleteasca. Nu putem asista nepasatori cum doi mitocani ataca unul dintre putinele motive de mandrie romaneasca”, se arata in comunicatul suporterilor stelisti.
De asemenea, suporterii le solicita celor doi sa-si ceara scuze in fata Alinei Dumitru, sportivã legitimatã la CS Steaua. “Departe de a dori sa intre in polemici politruce, domeniu in care cei doi cavaleri au ranguri de maestri, noi, sutele de minti libere care au inundat dezinteresate strazile in nenumãrate randuri, pentru idealuri democratice, va somam public sa va prezentati, macar de complezenta, scuze in fata unei persone care a adus glorie Romaniei. Alina Dumitru, suntem alaturi de tine. Mitocanii si ignorantii nu reprezinta Romania!”, se mai precizeaza in comunicatul citat.

Mircea Badea si Victor Ciutacu au ironizat-o si jignit-o, prin intermediul retelei de socializare Twitter

Presa a relatat ca Mircea Badea si Victor Ciutacu ar fi ironizat-o si jignit-o, prin intermediul retelei de socializare Twitter, pe Alina Dumitru, castigatoare a unei medalii de argint la Olimpiada de la Londra.
Sportiva declara, duminica, pentru MEDIAFAX, ca nu a votat la referendum, la Londra, deoarece nu o intereseaza situatia politica, si a subliniat ca in urma cu patru ani, dupa aurul de la Beijing, a fost sunata de presedintele Traian Basescu, iar de data aceasta nu a mai sunat-o nimeni.
Federatia Romana de Judo a luat atitudine, miercuri, condamnand “atacurile nedemne” lansate impotriva Alinei Dumitru si le-a solicitat lui Victor Ciutacu si Mircea Badea sa ceara sportivei “scuzele cuvenite”, dupa ce acestia ar fi jignit-o prin intermediul unei retele de socializare.
Federatia Romana de Judo (FRJ) isi arata, intr-un comunicat publicat, miercuri, pe site, sustinerea fata de Alina Dumitru si condamna folosirea declaratiilor facute de sportiva la Londra in confruntarea politica din tara.
Campioana olimpica la judo in 2008, Alina Dumitru, a obtinut, sambata, medalia de argint a categoriei 48 de kilograme, aceasta fiind prima medalie a delegatiei Romaniei, la JO de la Londra.


NU MA MAI INTERESEAZA DELOC SPORTUL ROMANESC – a scris Mircea Badea pe blogul sau personal
:

“Pe vremea cand Traian Basescu dorea taierea rentelor viagere pentru sportivi, sau cand aceste erau restante de foooaaarte multa vreme, cine se dadea cu curu’ de pamant ??? Noi ne dadeam!
Cand rezultatele superbe din muuulte sporturi erau complet ignorate public pentru ca nu faceau parte din ragaielile curente ale lui Gigi Becali, cine “traia” alaturi de sportivi si le elogia rezultatele in direct ??? Noi o faceam!
Cand foste glorii ale sportului romanesc se zbateau in cele mai crancene conditii se viata sau se adanceau in uitare, cine se inrola entuziast la donatii si in fel si fel de campanii juste si umane??? Noi o faceam!

# In aceste zile, un oficial roman a fost rugat telefonic sa furnizeze datele de contact ale unei foste olimpice care este bolnava de cancer si nu are venit, pentru o campanie. Raspunsul a fost:”Cereti-l lui Mircea Badea!” Si a inchis.
In aceste zile sunt injurat in cele mai abjecte moduri pentru ceva ce n-am facut.

# Daca un om spune:”Eu sunt cu sportul. Nu ma intereseaza politica.” – e absolut in regula. Nu e nimic nelalocul lui in aceasta afirmatie.
Pe cale de consecinta logica mi se pare la fel de firesc sa pot sa afirm:”Eu sunt cu politica. Nu ma intereseaza sportul”- si nimeni n-ar trebui sa aiba o problema cu asta.
Asadar va rog respectuos pe toti cei care imi transmiteti mesaje legate de performantele “alor nostri” la aceasta olimpiada sau la competitii viitoare, sau lucruri legate chiar si tangetial de sport, asteptand de la mine o reactie sau un comentariu sau o participare, sa nu va osteniti. N-are rost: eu sunt cu politica, nu ma intereseaza sportul.

P.S. Este vorba despre sportul romanesc desigur, dar, chiar daca ma voi mai intersecta, ca preocupari, cu sportul international, aceste intersectii nu vor constitui obiectul unor manifestari publice.”

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.