fbpx

Teodora Enache-Brody va prezenta versiunea vocală a Rapsodiilor I și a II-a de George Enescu

de

Cunoscuta interpretă Teodora Enache-Brody va prezenta versiunea vocală a Rapsodiilor I și a II-a de George Enescu, într-un concert extraordinar pe care îl va susține pe 18 septembrie 2021, la Opera Națională București, împreună cu Călin Grigoriu la chitară, Andrei Kivu la violoncel, Joca Perpignan la percuție și având drept invitat special Corul Operei Române.

Concertul Unind Lumi – De la Beethoven la Enescu va conduce publicul într-o călătorie interioară suprinzătoare, în care Teodora Brody, versatilă și creativă, va îmbina elemente ale muzicii clasice,  cu spontaneitatea jazzului, precum și cu adâncimea și forța doinei.

Rezultatul va fi un program în care Teodora Brody va prezenta versiuni vocale unice la nivel mondial ale unor opusuri clasice instrumentale, dintre care unele în premieră: Rapsodiile I și a II-a de George Enescu, Patetica și Moonlight Sonata de Beethoven; Dansurile românești de Bartok și Canon de J. Pachelbel.

Aceasta este a doua participare a Teodorei Brody la evenimentele prilejuite de Festivalul Enescu, după concertul din 2019 care a fost sold-out. Biletele urmează să fie puse în vânzare pe site-ul Operei Române.

Concertul are loc în seria București Creativ, prin care Festivalul Enescu încurajează cele mai diverse forme de expresie artistică, inspirate din muzica și moștenirea lui George Enescu.

Bucureștiul creativ este o serie mozaic, cu un rol esențial în apropierea de publicuri noi, cu vârste și gusturi muzicale din cele mai diverse. Din ce în ce mai multe instituții muzicale bucureștene aleg să se alăture Festivalului Internațional George Enescu prin programe care explorează zone repertoriale mai puțin reprezentate în seriile principale de concerte.

De la operetă (Candide de Leonard Bernstein la Teatrul Ion Dacian, pe 24 septembrie) și reinterpretare vocală a muzicii clasice (spectacolul Unifying Worlds al Teodorei Enache la Opera Națională București, pe 18 septembrie), la spectacole muzical-teatrale pentru adulți (Claude Debussy – O viață pasională cu Robert Powell sau Pierrot Lunaire cu Maia Morgenstern – ambele la Muzeul Național Cotroceni pe 5, respectiv 6 septembrie), dar și pentru copii (Copilăria lui Enescu și Povestea unui prinț cioplit în lemn la Teatrul Odeon, pe 18 și 19 septembrie).

 

Nu în ultimul rând, Muzeul Național George Enescu sărbătorește 140 de ani de la nașterea lui Enescu printr-o mini-stagiune dedicată Creațiilor camerale de muzică românească în trei evenimente desfășurate laSala „George Enescu“ a Universităţii Naţionale de Muzică: Cvartetul Gaudeamus (29 august), Recital de Lieduri (12 septembrie) și Ansamblul Profil (19 septembrie).

 

Puteți găsi aici lista completă de evenimente din seria Bucureștiul Creativ.

 

Informații suplimentare

Festivalul Internațional George Enescu 2021 este programat să aibă loc între 28 august și 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepțional, susținut de 3500 de artiști străini și români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar și cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artiști, organizatori și jurnaliști.

 

Programul complet poate fi găsit pe site-ul festivalenescu.ro.

Puteți găsi informații despre procedura de achiziționare, precum și de condițiile de acces pe site-ul Festivalului, secțiunea Bilete. Este posibil ca, din cauza pandemiei, să apară schimbări în program. Accesul în sălile de concerte se va face cu respectarea condițiilor sanitare, iar purtarea măștii va fi obligatorie.

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.