fbpx

The Fabelmans, filmul regizat de Steven Spielberg, a câștigat People’s Choice Award la Festivalul de Film de la Toronto

de

Steven Spielberg oferă industriei cinematografice încă un film de top. The Fabelmans, ultima sa producție, a câștigat deja People’s Choice Award la Festivalul Internațional de Film de la Toronto, iar specialiștii estimează că are șanse mari să obțină noi distincții.

The Fabelmans este un film semi-autobiografic ce prezintă povestea lui Steven Spielberg din adolescență. În distribuția sa mai fac parte Michelle Williams, Paul Dano și Seth Rogen, în timp ce personajul lui Spielberg este interpretat de Gabriel LaBelle.

“Acesta este cel mai personal film pe care l-am făcut vreodată, iar primirea călduroasă din partea tuturor din Toronto a făcut prima mea vizită la TIFF atât de intimă și personală pentru mine și întreaga mea familie Fabelman”, a spus Spielberg într-un comunicat.

Premiul obținut de Spielberg îi dă mari speranțe regizorului și pentru eventualitatea unui câștig la Oscar. În ultimii ani, nume precum Green Book și Nomadland au câștigat mai întâi la Toronto și apoi la Oscaruri. De altfel, din 1978 până în prezent au fost șapte cazuri în care câștigători la Toronto au obținut premiul cel mare și la Oscaruri, dintre care cinci în ultimii 20 de ani.

Mai mult, The Fabelmans este văzut cu prima șansă la pariuri online să câștige și Premiul Oscar, semn că așteptările specialiștilor sunt îndreptățite. The Fabelmans are cota 2.75 și este văzut cu șanse mai mari decât Babylon (cota 6.50), Everything Everywhere all at Once (cota 7.50), Bardo (cota 9.00), She Said (cota 9.00) și Women Talking (cota 9.00).

Steven Spielberg a câștigat trei premii Oscar

Nu e o întâmplare că un film produs de Spielberg este favorit să câștige Premiul Oscar. Spielberg este considerat unul dintre cei mai buni regizori din istorie și a câștigat de trei ori Oscarul până în prezent din 19 nominalizări.

Cu Schindler’s List a câștigat Oscarul atât pentru regie, cât și la categoria cel mai bun film al anului. Această producție prezintă povestea lui Oskar Schindler, un afacerist care și-a cheltuit întreaga avere pentru a-i scăpa de moarte pe muncitorii evrei pe care îi avea în fabrica sa, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Inspirat din fapte reale, Schindler’s List este un film care a stârnit multă emoție la nivel mondial. De altfel, în 1998 a fost decorat de statul German pentru mesajul transmis prin intermediul acelui film.

De asemenea, Spielberg a mai câștigat Oscarul și pentru regia de la Saving Private Ryan. Este un alt film inspirat din Al Doilea Război Mondial, în care rolul principal îl are Tom Hanks, care conduce o garnizoană aflată în căutarea soldatului Ryan (interpretat de Matt Damon), pentru a fi repatriat, după ce doi dintre frații săi au murit pe front.

Steven Spielberg a mai avut nominalizări la premiile Oscar și pentru producții precum Close Encounters of the Tirk Kind, Raiders of the Lost Ark, E.T. the Extra-Terrestrial, The Color Purple, Munich, Letters from Iwo Jima, War Horse, Lincoln, Bridge of Spies, The Post și West Side Story.

Spielberg se mai poate lăuda cu două premii BAFTA, ambele pentru Schindler’s List, dar și cu șapte Globuri de Aur. Ultimul a fost câștigat chiar în 2022, pentru contribuția avută la West Side Story, unul dintre cele mai tari filme din acest an.

Filmele regizate de Spielberg au avut încasări de peste 10 miliarde de dolari. El este regizorul care a produs filmele cu cele mai mari încasări din istorie, depășindu-i pe frații Russo (6.8 miliarde de dolari), Peter Jackson (6.5 miliarde de dolari) și Michael Bay (6.4 miliarde de dolari).

Cotele pot suferi modificări.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
Film

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.