fbpx

TVR a demarat un nou concurs pentru sefia Stirilor TVR; Aurora Liiceanu, in comisia de concurs

de

Consiliul de Administratie al TVR a aprobat organizarea unui nou concurs pentru ocuparea postului de director al Stirilor TVR, din comisia desemnata sa-i evalueze pe candidati facand parte Alexandru Lazescu, Anne Juganaru, Paul Calin Botez, Aurora Liiceanu si Cristian Parvulescu.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

BUCURESTI (MEDIAFAX)
Pe 25 mai, CA al TVR a adoptat o hotarare prin care a aprobat conditiile de organizare a concursului pentru ocuparea postului de director al Directiei Emisiuni Informative si Sport din TVR.
Comisia de concurs este formata din Alexandru Lazescu (presedintele – director general al TVR), Anne Juganaru (membru in CA al TVR din partea PSD), Paul Calin Botez (membru in CA al TVR din partea PDL), Aurora Liiceanu si Cristian Parvulescu, potrivit hotararii postate pe site-ul televiziunii publice.
In hotarare nu este precizata data la care va fi organizat concursul pentru sefia Stirilor TVR.
Aceasta este pentru a treia oara cand TVR incearca sa organizeze un concurs pentru ocuparea postului de director al Stirilor TVR.
Televiziunea Romana a anuntat, pe 3 februarie, organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director al Directiei Emisiuni Informative si Sport din TVR, in conditiile in care mandatul Rodicai Culcer la sefia Stirilor TVR a incetat.
Potrivit anuntului initial, cei interesati de acest post isi puteau depune candidaturile pana la data de 17 februarie. Termenul pentru inscrierea candidaturilor a fost insa prelungit pana pe 28 februarie. Hotararea a fost luata intrucat niciuna dintre persoanele care si-au depus candidaturile nu a avut dosarul complet.
Initial, la concurs s-au inscris trei angajati ai TVR: Anca Lazarescu, Monica Ghiurco si Claudiu Lucaci. Ulterior, dupa prelungirea termenului de concurs, si-au depus dosarele de concurs si Cezar Ion si Horia Grusca, la randul lor angajati ai TVR.
Alexandru Lazescu, presedintele-director general al TVR, a declarat, insa, pe 19 martie, pentru MEDIAFAX, ca cei care s-au inscris in perioada stabilita initial (Anca Lazarescu, Monica Ghiurco si Claudiu Lucaci, n.r.), nu indeplineau criteriile de eligibilitate, respectiv nu aveau o experienta de conducere in mass-media de minimum 3 ani. Astfel, doar Cezar Ion si Horia Grusca ar fi putut sa intre efectiv in concursul pentru sefia Stirilor TVR, intrucat doar ei indeplineau toate conditiile de concurs, anuntate de organizatorul competitiei, Televiziunea Romana, inclusiv experienta de conducere in mass-media de minimum 3 ani.
“Toti cei care s-au inscris in termenul initial nu sunt eligibili, nu au o experienta de conducere in mass-media de minimum 3 ani. Noi am prelungit perioada pentru ca cei inscrisi sa poata aduce documente care sa probeze ca au aceasta experienta si sa fie eligibili, pe de o parte, si in eventualitatea ca s-ar mai fi putut inscrie si alte persoane, pe de alta parte. Insa am constatat ca exista un risc destul de mare de contestare a concursului, apropo de prelungirea termenului de inscriere”, a declarat atunci Alexandru Lazescu.
Totodata, Alexandru Lazescu a spus ca a primit deja “o cerere de precizare” de la Claudiu Lucaci, care, desi s-a inscris in termenul anuntat initial, nu ar fi putut intra efectiv in competitie pentru ca nu are experienta de conducere in mass-media de minimum 3 ani. “Nu vrem sa avem o situatie care sa fie pusa sub semnul intrebarii. Am decis sa reluam procedura, dar conditiile de participare la concurs nu pot fi altele. Si comisia de concurs si conditiile baza vor ramane constante”, a mai spus la momentul respectiv Lazescu.
Comisia de concurs era formata atunci din: Alexandru Lazescu, Ioana Avadani, Anne Juganaru, Paul Calin Botez si Ion Stavre.
Cezar Ion este director al Directiei Editoriale din Televiziunea Romana din iulie 2010 si a fost director al Departamentului Productie Edutoriala din TVR in perioada iunie 2006 – iunie 2008.
Horia Grusca este in prezent realizator in TVR, iar in perioada 2003-2005 a condus Redactia Emisiuni Informative Saptamanale, iar intre 2001 – 2003 a fost coordonator Stiri interne in TVR. Horia Grusca a fost membru al Comisiei de Etica si Arbitraj din TVR in perioada 1999 – 2001 si presedinte al acestei Comisii intre anii 2006 – 2010. In prezent, Grusca este membru in Comisia de Etica si Arbitraj din TVR.
Monica Ghiurco este redactor – prezentator la Stirile TVR din anul 2002 si, in perioada 2008 – 2010, a fost coordonatorul Departamentului Social – Politic – Economic din Televiziunea Romana.
Anca Lazarescu conduce interimar Directia Emisiuni Informative si Sport din TVR. Ea a inlocuit-o pe Rodica Culcer, dupa ce mandatul acesteia din urma a incetat. Totodata, Anca Lazarescu este actualul director al Departamentului Emisiuni Informative din cadrul DEIS.
Claudiu Lucaci s-a alaturat echipei stirilor TVR in 1994 si in prezent este realizator la TVR 3.
Aceasta a fost pentru a doua oara cand TVR a anulat concursul pentru postul de director al Directiei Emisiuni Informative si Sport. In 19 ianuarie, reprezentantii Televiziunii Romane au anuntat ca TVR a anulat concursul deja demarat pentru ocuparea postului de director al Stirilor, pentru ca etapa finala a competitiei (interviul) – care ar fi trebuit sa se desfasoare in acea zi – nu s-a putut tine. La primul concurs organizat de TVR pentru ocuparea postului de director al Stirilor s-ar fi inscris trei concurenti, printre care Rodica Culcer (care indeplinea la momentul respectiv, prin delegare, atributiile de director al Stirilor TVR) si Cezar Ion (director al Directiei Editoriale din Televiziunea Romana).
Anularea concursului a venit la momentul respectiv in contextul unor puternice tensiuni in Televiziunea Publica referitoare la conducerea Stirilor TVR.
Rodica Culcer a condus Stirile TVR din 2005. Ea a fost desemnata castigatoare a concursului organizat in august 2005 de Televiziunea Romana pentru ocuparea postului de director la Stirile TVR. Postul de director al Stirilor TVR a fost scos la concurs in 18 iulie 2005, dupa ce ramasese vacant ca urmare a demisiei lui Lucian Sarb.
Rodica Culcer a implinit varsta legala de pensionare pe 30 mai 2011, iar contractul acesteia cu TVR a fost valabil pana la 30 iunie 2011. Culcer a depus, pe 29 iunie, o cerere de reangajare prin cumul cu pensia, care i-a fost aprobata de conducerea TVR, iar de la 1 iulie ea a fost reincadrata pe un post de executie, indeplinind, prin delegare, atributiile de director al Stirilor TVR, pana la ocuparea prin concurs a acestui post.
Consiliul de Administratie al TVR a votat, in 31 ianuarie 2012, din nou, incetarea mandatului prin care Rodica Culcer a fost delegata sa conduca Stirile TVR, insa unii membri ai CA, printre care si Ada Mesesan, spuneau ca votul este “nul”, ca si cel dat cu doua saptamani inainte, in 18 ianuarie.
Alexandru Lazescu, presedinte-director general al Televiziunii Romane, a pus in aplicare, pe 1 februarie, hotararea Consiliului de Administratie care prevedea incetarea contractului de director interimar al Directiei Emisiuni Informative si Sport al Rodicai Culcer.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Tag-uri:
·
Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.