fbpx

Yash Chopra, cel mai mare producator de la Bollywood, a murit

de

Yash Chopra a incetat din viata la spitalul Lilavati din Mumbai. In afara de infectia cu virusul tropical dengue, cineastul prezenta si severe afectiuni renale, a precizat medicul Prakash Jiyavani.

Informatia cu privire la decesul lui Yash Chopra a fost furnizata de catre un apropiat al familiei acestuia.

 

Timp de peste cinci decenii, Chopra, supranumit si “Regele Romantismului”, a dat Bollywood-ului unele dintre cele mai bune blockbustere.

 

Studiourile sale de film, Yash Raj Films, au ajutat la propulsarea unora dintre cele mai importante nume ale cinematografiei indiene, printre care Amitabh Bachchan si Shah Rukh Khan.

 

Caracterizat de primul-ministru indian Manmohan Singh drept “simbol al cinematografiei indiene”, Chopra a ramas in memoria cinefililor ca unul dintre regizorii care au dat lumii cele mai vizionate filme produse la Bollywood.

 

“M-a facut sa cant in toate filmele lui. Era o persoana joviala… Chiar si atunci cand era suparat, pur si simplu nu vorbea”, a spus cantaretul Lata Mangeshkar.

 

“Capacitatea sa de a da nastere povestilor romantate si dramelor sociale era nelimitata, iar creativitatea lui era deosibit de rara”, a spus primul-ministru indian, subliniind ca aportul lui Chopra la reputatia filmului indian este incontestabil.

 

Yash Chopra a debutat in cinematografie lucrand pentru fratele lui, inainte de a pune bazele studiourilor Yash Raj Films care au in palmares peste 40 de productii cinematografice, dintre care 12 regizate de insusi Chopra.

 

Printre peliculele celebre semnate de Yash Chopra se numara “Deewar” (1954), “Dil To Pagal Hai” (1997) si “Chandni / Despartire temporara” (1989).

 

La aniversarea celor 80 de ani, in septembrie, Chopra a spus ca lungmetrajul “Jab Tak Hai / Till I am Alive”, care va avea lansarea in noiembrie, va fi ultimul film pe care il va regiza.

 

MEDIAFAX

 

 

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.