Ingrediente (pentru 2 portii):
Creveti: 10 bucati, marime medie
Faina: 250 g
Apa foarte rece: 200ml
Galbenus ou: 2
Ulei incins: 500 ml
Sos:
Sos de soia: 70ml
Apa: 300ml
Zahar: 12 lingurite
Ghimbir proaspat, maruntit: 2 linguri
Hrean proaspat, maruntit: 3 linguri
Se usuca crevetii in faina. Se amesteca galbenusurile de ou cu apa rece si se adauga faina, apoi se amesteca incet, bine, pana se obtine o pasta groasa. Se incinge uleiul intr-o oala adanca, se pun crevetii in amestecul de faina, apoi se arunca in uleiul incins. Se prajesc pana ajung de culoare maro auriu, apoi se scot cu mare atentie si se asaza pe un servet de hartie care sa absoarba uleiul in plus.
Amestecati bine ingredientele pentru sos si turnati peste creveti.