fbpx

Ebi Tempura – Creveti zdrobiti si prajiti

de

Ingrediente (pentru 2 portii):

Creveti: 10 bucati, marime medie
Faina: 250 g
Apa foarte rece: 200ml
Galbenus ou: 2
Ulei incins: 500 ml

Sos:

Sos de soia: 70ml

Apa: 300ml

Zahar: 12 lingurite

Ghimbir proaspat, maruntit: 2 linguri 

Hrean proaspat, maruntit: 3 linguri

 

Se usuca crevetii in faina. Se amesteca galbenusurile de ou cu apa rece si se adauga faina, apoi se amesteca incet, bine, pana se obtine o pasta groasa. Se incinge uleiul intr-o oala adanca, se pun crevetii in amestecul de faina, apoi se arunca in uleiul incins. Se prajesc pana ajung de culoare maro auriu, apoi se scot cu mare atentie si se asaza pe un servet de hartie care sa absoarba uleiul in plus.

Amestecati bine ingredientele pentru sos si turnati peste creveti.

 

Categorii:
Retete si diete

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.