fbpx

About Time, about us

de

La Cinema City, cel mai primitor dintre cinematografele moderne, am văzut About Time în compania câtorva prietene dragi și ne-am hotărât să dăm ștafeta emoției noastre mai departe…

Alice Năstase Buciuta: About Time oferă o soluție nobilă pentru viețile noastre

Mi-am dorit să văd About Time, pentru că Love Actually, al aceluiași minunat de talentat Richard Curtis, mi-a plăcut atât de mult, încât l-am urcat, după primele 20 de minute de vizionare, în top 10 al preferințelor mele cinematografice. Pentru că îmi aminteam că m-am îndrăgostit cândva de un bărbat care m-a dus la Notting Hill, și pentru că Patru nunți și o înmormântare ne-a încântat, tuturor, mai multe seri romantice. Dar nu numai pentru că toate filmele sale dinainte îl recomandă pe Richard Curtis ca pe un creator ce nu dă greș niciodată, ci și pentru că tot ce are legătură cu timpul și cu dragostea mă fascinează și mă încântă. Și nu m-am înșelat.

Posibilitatea, fantastică și înduioșătoare a întoarcerii în timp a personajelor – tratată cu umor și emoție – se finalizează cu o soluție atât nobilă și atât de bună de aplicat în propriile noastre vieți, încât chiar și dacă nu ar fi un film minunat, plin de tandrețe și splendoare, și tot ar merita să îl vezi. Dar motivele sunt cu mult mai multe decât cele practice. About Time – tradus Era și timpul! – este un prilej de revelație și bucurie.

 

Anda Docea: Avem puterea magică de a alege cum privim fiecare zi

 

About Time nu este un film despre întoarcerile în timp cu scopul de a repara greşeli şi de a îmblânzi destinul. Ci unul care te face să realizezi că fiecare este responsabil de drumul său şi trebuie să-şi înveţe propriile lecţii. Că nu poţi determina pe cineva nici să te iubească, nici să se schimbe, dacă nu vrea asta. Că trecutul este menit să ne ofere înţelepciune pentru prezent, optimism pentru momentele de deznădejde şi că cea mai frumoasă călătorie în timp o reprezintă experienţa fiecărei zile. Cu provocări şi surprize, cu reuşite şi lacrimi. Avem puterea magică de a alege cum privim fiecare zi: fie regretându-ne deciziile trecutului şi frământându-ne în privinţa viitorului, fie trăind momentul, pur şi simplu. Savurându-l prin toţi porii.

 

Simona Catrina: Un film superb, un vis necesar

Nu mă așteptam să-mi placă About Time. Citisem câteva cronici ale unor nepricepuți care au muls doar partea comercială și facilă a poveștii. Dar am fost fascinată, tulburată, mirată de scenariul mătăsos, de regia meticuloasă. Am avut dintotdeauna fantezia întoarcerii în timp, așa că filmul mi-a hrănit visurile. Vai, de câte ori am vrut să revin asupra unor greșeli ridicole, fatale, decisive… Aș fi dat orice să mă întorc în clasa a opta, când i-am spus unui coleg că-l iubesc. Era stânjenit, el nu mă iubea, dar eram prieteni buni, nu voia să-mi taie craca iluziilor. Vazând About Time, am trăit extazianta invidie a omului care încă mai crede în șanse supranaturale. E un film superb, un vis necesar.

 

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
Film

Comentarii

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.