fbpx

Alexandra Sârbu, manager SIXT Rent a Car, despre industria oamenilor potriviți

de

Alexandra Sârbu este manager al diviziei Sixt Rent a Car din marea companie așezată sub un slogan pe care clienții îl regăsesc în serviciile pe care le primesc: Always Yes… Pentru că, așa cum ne-a spus interlocutoarea noastră, “la SIXT, clientul nu este o statistică rece, ci o ființă umană cu emoții, opinii și viziuni”.

Alice Năstase Buciuta: „Always Yes”, „Întotdeauna Da” este, pentru mine, o definiție a iubirii. Ce mesaj transmite acest slogan din partea unui business?

Alexandra Sârbu: „Always Yes” este modul nostru de a fi, de a ne purta, de a simți și de a vedea relațiile pe care le avem cu clienții. Un angajament nu doar asumat, ci integrat în ceea ce suntem noi ca oameni. Reprezintă o promisiune pe care o facem clienților noștri, de a fi mereu lângă ei, din perspectiva nevoilor lor concrete.

Partenerii noștri ne oferă oportunitatea de a veni în întâmpinarea lor cu soluții creative. Zilnic, evoluăm pe măsură ce reușim să aducem în clienți mulțumire și sentimentul că suntem mereu lângă ei.

La SIXT Rent a Car, clientul nu este o statistică rece – el este o ființă umană cu emoții, opinii și viziuni. Pentru noi, clientul este persoana care ne transmite nevoile lui și, până la urmă, este treaba noastră să îl ascultam, să îl înțelegem și să îi oferim soluții.

 Always Yes înseamnă sprijin și incredere, entuziasm și loialitate. La fel ca în iubire!

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Cum ne putem alina dorul de ducă sau rezolva urgențele închiriind o mașină? Sixt poate fi și partener într-o călătorie de dragoste, dar și într-un drum de serviciu? De ce?

Alexandra Sârbu: Închirierea de mașini este un element de bază în viața de zi cu zi, în multe țări din Vest. În România, tendința este aceeași. Este o alternativă ideală pentru orice afacere, cât și pentru călătoriile în interes personal.

Da! SIXT este partenerul ideal, atât într-o călătorie de dragoste, cât și într-o călătorie de business.

Prin soluțiile inovatoare puse la dispoziția clienților noștri, reușim să oferim o gamă variată de vehicule și oferte personalizate, iar clienții SIXT Rent a Car sunt entuziaști, pentru că au găsit la noi soluția potrivită pentru dorințele și nevoile lor.

Când vorbim de închirieri auto, putem menționa o multitudine de avantaje: flexibilitate, access la o gamă mai largă de autovehicule în funcție de necesitați, acces la vehicule mai noi, eliminarea costurilor de întreținere, asistența rutieră în caz de defecțiuni sau evenimente.

Astfel, închirierile auto devin soluția ideală pentru întreprinderile mici și mari deopotrivă, având în vedere cât de mult are de oferit proprietarilor de afaceri, cum ar fi achiziționarea celor mai noi modele de autovehicule, reducând în același timp costurile și sporind mobilitatea.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Cât de importantă este alegerea mașinii? Poate fi orice mașină sau există potriviri între șoferi și mașini ca și între oameni? Cum să ne alegem mașina pe care o rezervăm pentru câteva zile sau săptămâni?

Alexandra Sârbu: În general, primele criterii care se iau în calcul în alegerea unei mașini închiriate sunt consumul de combustibil, fiabilitatea și costurile cu întreținerea. Alte criterii ar fi siguranța autoturismului, aspectul exterior, aspectul interior, mărimea portbagajului sau nivelul de poluare.

Unul dintre factorii decisivi în alegerea mașinii potrivite pentru a fi închiriată este scopul achiziției. Un alt factor ar fi perioada în care va fi utilizata. Spre exemplu, pentru o mașină de companie utilizata de un membru executiv, alegerea mașinii se vă orienta către clasa premium, cu dotări care pot satisface nevoile și dorințele. Pentru o mașină utilizata în interes personal, sunt mai multe criterii de selecție: numărul de persoane care pot călători simultan (5, 7, 9 locuri), durata în care vom utiliza autovehiculul, precum și scopul întrebuințării. Avem nevoie de o mașină pe care o vom utiliza în vacanta cu familia? Atunci cu siguranță ne vom orienta către o mașină spațioasă, care să ne ofere confort, siguranță și un consum bun. Sau putem alege autoturisme mai speciale pentru călătoriile exotice.

Valorile noastre vor juca și ele un rol important în alegerea tipului de mașină, împreună cu scopul și durata întrebuințării.

 

SIXT este partenerul ideal, atat intr-o calatorie de dragoste, cât și intr-o calatorie de business.

 

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Mai este o astfel de zonă a businessului considerată o zonă de experiență preponderent masculină? Cum te descurci și cum ești privită, ca tânără doamnă, în lumea mașinilor?

Alexandra Sârbu: Sunt norocoasă că fac parte dintr-un grup care promovează valoarea și evoluția individuală. Accentul cade pe om, pe potențialul și talentul sau și nu pe apartanenta sociala sau alte criterii precum rasă, sex, religie.

Suntem toți unul, o echipă în care fiecare are un rol strategic. Și nu și-a propus nimeni să aibă un număr atât de mare de manageri femei, cum avem noi la SIXT Group Romania. Este o stare naturală în care omul potrivit și-a găsit locul potrivit. Eu sunt un manager care activează în această industrie de 14 ani și pot spune că acesta este locul potrivit mie. Este o industrie a bărbaților? Nu, este o industrie a oamenilor potriviți și specialiști în ceea ce fac.

În ceea ce mă privește, consider că dezvoltarea personală a jucat un rol decisiv în cariera mea. Schimbarea obișnuințelor zilnice și a tiparului de gândire au condus către adoptarea unor principii și valori care au crescut potențialul meu ca viitor profesionist. De asemenea, consider că educația este un pilon important în procesul de desăvârșire a caracterului fiecărui individ.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Care sunt valorile cele mai importante pe care le obținem atunci când alegem pe termen mai lung sau mai scurt, pentru câteva zile sau câțiva ani, o mașină bună? Care sunt valorile cele mai importante și pentru tine, ca femeie activă în business, colegă, prietenă…

Alexandra Sârbu: Selecția unei mașini poate fi influențată de diferiți factori. Ar trebui să luam în calcul scopul achiziției, precum și perioada de timp în care vom utiliza aceasta mașină. Ne putem orienta astfel către un furnizor care bifează cele mai multe dintre aceste preferințe.

Este important să studiem bine piața și să obținem mai multe variante, pentru a putea lua o decizie informată.

În ceea ce privește scopul achiziției, acesta este un factor decisiv în alegerea tipului de mașină comandat. Pentru mașinile utilizate în scop profesional, există diferite opțiuni care pot satisface nevoile specifice fiecărui tip de activitate. De asemenea, există și o diferențiere în funcție de nivelul de dotări și clasa autoturismului, de la mașini economice până la cele din gama premium.

Pentru mașinile utilizate în interes personal, alegerea este făcută în funcție de preferințe sau de nevoi. Ne putem orienta către o mașină de familie sau, dimpotrivă, poate ne dorim o mașină sport.

Oricare ar fi motivul pentru care închiriem o mașină, este important să ținem cont de valorile noastre, pe lângă satisfacerea nevoilor. Valori cum ar fi confortul, siguranță, plăcerea, viteza, fiabilitatea, eficienta, sustenabilitatea etc.

În final, o mașină în rent este răspunsul la nevoile de mobilitate imediate ale persoanei. Noi suntem aici să le oferim.

 

 

 

 

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.