fbpx

Alina Teodorescu verniseaza Blind Eyed Choice la Galateca

de

“Blind Eyed Choice” este prima expozitie organizatã in Romania a artistului Alina Teodorescu si este o continuare a expozitiei “What? About You” care a avut loc in luna iunie a acestui an la Beirut, Liban. Expozitia a avut un mare succes, curatorul alegand lucrãrile Alinei atat pentru calitatea lor artisticã, cat si pentru metodele inovative pe care artista le foloseste in arta sa.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

“Blind Eyed Choice” este prima expozitie organizatã in Romania a artistului Alina Teodorescu si este o continuare a expozitiei “What? About You” care a avut loc in luna iunie a acestui an la Beirut, Liban. Expozitia a avut un mare succes, curatorul alegand lucrãrile Alinei atat pentru calitatea lor artisticã, cat si pentru metodele inovative pe care artista le foloseste in arta sa.

Un rol important in acest sens l-a jucat dezvaluirea posibilitatilor nelimitate pe care le ofera noile formate digitale de expresie, Alina redand alchimia propriilor trairi prin tableta Apple iPad si aplicatia Brushes, popularizata de artistul britanic David Hockney.

Alina foloseste desenul pe tabletã IPad pentru a imortaliza instant momentele special si emotiile pe care le trãieste, cu focus pe interactiunea si relatia pe care o avem ca indivizi cu realitatea inconjurãtoare. Arta Alinei este o explorare a perceptiei la nivel de personã a ceea ce este real, obiectiv versus realitatea subiectivã vãzutã, trãitã si inteleasã de fiecare dintre noi. Esenta lucrãrilor Alinei constã in faptul cã, desi un jurnal personal in imagini, lucrãrile oferã in acelasi timp privitorului posibilitatea de a se identifica cu ele si a-si crea propria naratiune.

“Titlul expozitiei “Blind Eyed Choice” interogheazã tema increderii in propria perceptie fatã de tot ce ne inconjoarã si ni se intamplã.
Lucrarile mele sunt doar deformarea realitãtii din perspectiva mea la acest moment din viatã, ca un experiment a ceea se poate exprima in culori si reprezentãri grafice, fãrã restrictii de moralitate sau confidentialitate ca in cazul altor tipuri de artã. Interactiuni, celebritate, jocuri si cinism, la granita dintre real si ireal”

In expozitia gazduita de Galeria Galateca, Alina isi desfasoara intregul arsenal estetic, utilizand spatiul ca element constitutiv al ansamblului. Fie ca este vorba de printuri digitale ale desenelor realizate pe iPad dupa modelul lui David Hockney sau acrilice aplicate cu delicatete pe materiale compozite, lucrarile vibreaza in acelasi ritm. Aceste compozitii, fragmente din experiente personale ale artistei, migreaza de la un format la altul, invitand privitorul sa se lase purtat intr-un univers fascinant, ce indeamna la introspectie.

Vor fi expuse o serie de lucrari in tehnici mixte, de la pictura pe panzã panã la animatie, toate avand ca bazã compozitii schitate spontan pe iPad, asemenea unor pagini de jurnal.
10 buc acrilic pe panzã, 18 buc compozitii digitale printate pe hartie fotograficã in edi?ii de 4, 4 buc acrilic pe hartie, 1 animatie

Despre Alina Teodorescu:

Alina Teodorescu (n.1982) artist roman, a studiat design si arhitecturã la Bucuresti si Milano , in prezent trãieste si lucreazã la Londra, unde a absolvit cursurile renumitului institut de arta Sotheby’s, consacrandu- si in ultimii ani energia exclusiv artei, descoperind noi moduri de exprimare in picturã pe panza si in spatiul digital.
Artista pregãteste expozitii in Bangkok, Thailanda, Berlin, Germania, Tel Aviv, Israel, Hong Kong, China si Londra, UK.

Presa:

Agenda Culturel- 6 Iulie 2013
“Tanara artistã romanca prezinta intr-un mod surprinzator o expozi?ie cu lucrãri ca pagini de jurnalul, un manifest in procesul de eliberare a frustrãrilor personale in cãutarea libertãtii absolute.”

The Daily Star-20 June 2013
“Din simplele schite pe care si le propusese spre realizare la inceput, desenele pe iPad ale Alinei Teodorescu par sã se transforme intr- o nouã formã de artã.”

NOW. -27 Iunie
“Felul in care schitele pe ipad ale artistei completeazã si sustin acrilicele serveste ca ripostã efectivã in fata celor care le ar putea cataloga drept lipsite de substantã. Acest tip de evolu?ie surprinzatoare pare potrivita unui artist care refuzã categorizarea prin tehnicã, invocand afirmatia dadaistului Marcel Duchamp conform caruia aceste distinctii sunt “pur artificiale” deoarece cuvantul arta inseamna etimologic ‘a face'”

Naharnet-18 Iunie 2013
“Intr-un proces ce transcende limitele dintre tehnici, lucrarile artistei sunt o invitatie la adresa privitorului spre a-si gasi propriile unelte de captare a spontaneitãtii si a momentelor memorabile care imbogãtesc viata, dar care sunt de cele mai multe ori lãsate uitarii.”

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
MoneyChat

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.