fbpx

Anca Grecu, autoarea primei teze de doctorat din Romania privind educatia acvatica

de

ANCA GRECU, managerul clubului de educatie acvatica Baby Spa si autoarea volumului “Bebelusul tau stie sa inoate”, a finalizat prima teza de doctorat din Romania avand in centrul atentiei activitatile acvatice la copiii de 0-3 ani. Prin activitatea sa de zi cu zi, autoarea a reusit sa adune un volum mare de rezultate, care vin sa sustina si sa intareasca efectele benefice ale programelor de educatie acvatica desfasurate in cadrul Clubului BABY SPA.

Anca Grecu, autoarea lucrarii “Activitatile acvatice la copiii de 0-3 ani si efectele acestora privind dezvoltarea psihomotricitatii” activeaza in acest domeniu in cadrul Clubului BABY SPA si a considerat imperios necesara existenta unei laturi de cercetare, conexe activitatii din centru si care sa aduca un plus de valoare si incredere din partea parintilor cu copii mici asupra programelor de educatie acvatica.

Tema abordata de catre proaspata Doctor in Educatie Fizica si Sport, ANCA GRECU, apartine unui domeniu relativ nou si ca atare mai putin cunoscut si discutat in tara noastra, respectiv domeniului „Activitatilor Acvatice destinate bebelusilor si copiilor mici”, cu accent pe aportul acestora in dezvoltarea globala a copilului si mai ales in ce priveste dezvoltarea psihomotricitatii, ca preludiu a motricitatii globale. Lucrarea are drept scop de a oferi un cadru comun de referinta pentru practicieni si o anumita perspectiva asupra dezvoltarii copilului, care va permite diversificarea si imbunatatirea conceptului de educatie generala si mai ales de educatie fizica, destinate copiilor in perioada timpurie. Teza respecta normele unei lucrari stiintifice de inalta tinuta academica, iar interpretarile autoarei, argumentate stiintific, orienteaza specialistii domeniului, care sunt preocupati de dezvoltarea timpurie a copilului, catre o noua componenta a educatiei fizice – educatia acvatica.

Demersul stiintific al tezei de doctorat s-a situat pe un taram putin explorat, avand in centrul atentiei o categorie de subiecti aparte – copilul nou-nascut si mic. Astfel, lucrarea este interesanta pentru orice expert al domeniului, dar, de ce nu?, pentru orice mamica ce doreste sa inteleaga cu adevarat ce este mai bine pentru copilul ei.

 

Categorii:
Mamici si pitici

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.