fbpx

Testul Papanicolau, gratuit pe durata lunii decembrie la Columna Medical Center

de

Columna Medical Center anunta demararea campaniei de preventie a cancerului de col uterin, in parteneriat cu Anadolu Medical Center – Istanbul, centru de excelenta in preventia, diagnosticarea si tratarea bolii neoplazice.

In cadrul campaniei initiate, Columna Medical Center va oferi gratuitate pentru testul Papanicolau tuturor femeilor care doresc sa se testeze, pe intreg parcursul lunii decembrie si 50% reducere pentru setul de analize ce include: HPV plus Testul Papanicolau – in mediu lichid.
Tot in cadrul campaniei si ca urmare a parteneriatului cu Anadolu Medical Center, cunoscutul Prof. Asoc. Dr. Fatih Güçer, specialist in ginecologie oncologica, va fi prezent in Romania, o data pe luna, in cadrul Columna Medical Center, unde, alaturi de specialistii clinicii, va sustine intens aceasta campanie de preventie printr-o serie de servicii puse la dispozitia pacientilor, precum: diagnosticare, second medical opinion si reevaluare a rezultatelor histopatologice.
Prezenta apreciatului medic in cadrul clinicii constituie o sansa unica pentru pacientele din Romania, care pot astfel beneficia de parerea unui specialist cu o vasta experienta precum aceea a Prof. Asoc. Dr. Fatih Güçer. Astfel, consultatiile de rutina, consultatiile initiale pentru stabilirea unui diagnostic, consultatiile pre si post operatorii (in cazul pacientelor cu indicatie pentru interventie chirurgicala) si second medical opinion vor avea loc in Romania, ceea ce reprezinta un mare beneficiu pentru pacientele noastre, scutindu-se astfel costurile ocazionate de transportul pana in Turcia, costurile de cazare, cat si costurile adiacente care ar fi fost necesare chiar si pentru un simplu consult, cat si, mai ales, disconfortul si chiar doza de risc pe care ar presupune-o deplasarea in anumite situatii.
Prof. Asoc. Dr. Fatih Güçer este doctor docent in Obstetrica si Ginecologie, specializat in tratamentul neoplaziilor de tip ginecologic, iar metodele de tratament revolutionare, bazate in special pe chirurgia robotica, cat si numeroasele vieti salvate, i-au adus recunoastere la nivel international.
„Una dintre abordarile cele mai importante pentru tratamentul chirurgical al cancerelor ginecologice consta in efectuarea chirurgiei radicale, folosind metode chirurgicale laparoscopice si robotice, care permit o recuperare mai rapida si diminuarea durerii. In prezent, administram aceste metode majoritatii pacientelor, pe care le putem astfel externa si trimite acasa in doar cateva zile”, – Fatih Gucer, M.D. Prof. Asoc. Obstetrica si Ginecologie, Anadolu Medical Center.
Sistemul de chirurgie robotica Da Vinci permite suturarea mai confortabila in interiorul abdomenului, precum si suturarea prin indoirea si rasucirea mult mai flexibila a instrumentelor decat in cazul incheieturii umane. Detaliile obtinute prin marirea de 10 ori a tesuturilor reprezinta un ajutor enorm pentru chirurg.
Cancerul de col uterin este o forma de cancer ce afecteaza femeile de diferite varste si de diferite categorii, pretutindeni in lume. In Romania, statisticile arata ca principala cauza de mortalitate la tinerele romance, cu varsta intre 15 si 44 de ani, o reprezinta cancerul de col uterin. Conform acelorasi statistici, tara noastra ocupa primul loc in Europa in ceea ce priveste incidenta cancerului de col uterin, respectiv, rata mortalitatii cauzata de cancerul de col uterin, in vreme ce la nivel global, studiile arata ca anual 500.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin. Potrivit specialistilor, multe femei nu stiu ca testul Papanicolau poate duce la o scadere a riscului de cancer de col cu 94 %.
Astfel, la nivel mondial, la fiecare 2 minute, o femeie moare din cauza cancerului de col uterin, in Romania fiind diagnosticate zilnic un numar de 9 femei din care 6 mor.
„Colaborarea cu Anadolu Hospital este in primul rand o onoare si o misiune in sine. Practic, devenind partenerul Anadolu pe teritoriul Romaniei, oferim noi posibilitati pacientilor romani care se lupta cu cancerul. In plus, avem ocazia de a lupta cot la cot cu indiferenta in ceea ce priveste starea proprie de sanatate. Toti gandim ca nu ni se poate intampla noua, de ce sa fac si examenul acesta, ce nevoie am sa repet si anul acesta examenul Papanicolau, si totusi, in Romania, conform statisticilor, avem cea mai mare incidenta a cancerului cervical si cea mai mare rata a mortalitatii din Europa. Or, acesta trebuie sa reprezinte un semnal de alarma. Oamenii trebuie sa stie ca exista viata si dupa o boala de tipul cancerului, dar numai daca acesta este depistat si diagnosticat la timp.
Noi asta vrem sa oferim romancelor, posibilitatea unei “second medical opinion” si a unui diagnostic corect, din partea unui spital specializat in tratarea chirurgicala a cancerului, utilizand, mai ales, chirurgia robotica, din pacate, aproape inexistenta in Romania. Variantele sunt nenumarate si toate in beneficiul pacientului, care trebuie sa simta ca a gasit sprijin si in tara sa. Acestea sunt, pe scurt, motivatiile parteneriatului Columna Medical Center cu Anadolu Medical Center. Am regasit reciprocitate in ceea ce priveste abordarea pacientului si dorinta de a-i oferi servicii medicale la nivel european, in Romania.
Si un aspect care nu trebuie deloc neglijat se refera la partea financiara. Pacientul economiseste timp si bani, necesari pentru un zbor cu avionul, cazare in Turcia, consultatiile putand fi efectuate in Romania, deplasarea acestuia in Turcia fiind necesara doar pentru interventia in sine.” a declarat managerul clinicii , Nicoleta Zamfir.
„Prin intermediul acestei colaborari, speram sa aducem experienta noastra vasta mai aproape de pacientii romani care vor beneficia in fiecare luna de abordarea noastra multidisciplinara si centrata pe pacient. Pe de alta parte, avem oportunitatea de a interactiona mai mult cu romanii, de a-i cunoaste mai bine in propriul mediu, de a veni in intampinarea nevoilor acestora. Asadar, in opinia mea, parteneriatul Columna Medical Center cu Anadolu Medical Center este un adevarat castig pentru pacientii romani. Sunt foarte bucuros si mandru de aceasta colaborare care estimez ca va fi pe termen lung si de succes” a declarat Prof. Asoc. Dr. Fatih Güçer.

Columna Medical Center este singura „boutique clinic” din Romania dedicata sanatatii si frumusetii femei, conceptul integrand toata gama de investigatii de care are nevoie o femeie de la varsta adolescentei pana la maturitate. De asemenea, clinica este cunoscuta ca cel mai important centru de excelenta in fertilizare in vitro din tara si cel mai performant utilata, din Europa, reunind sub acelasi acoperis cele mai importante nume din domeniul reproducerii umane asistate. Echipa medicala este formata din medici specialisti de inalt profesionalism si cu o bogata experienta.
Anadolu Medical Center apartine Fundatiei Anadolu si este caracterizat de doua aspecte majore: are un statut non-profit si este afiliat la institutia de renume mondial Johns Hopkins Medicine.
Fiecare pacient este tratat cu o dedicatie extrema, de o echipa de specialisti, fiecare specializat in domeniul sau.

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.