fbpx

Performanță românească! Paul Georgescu a traversat Canalul Mânecii în timp record, fără costum de neopren

de

Pe 17 septembrie a sosit în țară, de la Londra, Paul Georgescu (37 de ani). Fostul campion național la polo, acum profesor de educație fizică și sport la International British School of Bucharest, a reușit pe 14 septembrie 2016 să realizeze o performanță unică: a devenit cel mai rapid român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren, el înregistrând pe distanța de 54 km timpul de 13h36′ (timp omologat de The Channel Swimming Association). Practic, distanța dintre țărmul englez și cel francez măsoară aproximativ 34 km, dar, din cauza curenților, Paul a trebuit să înoate 54 km. Tot curenții foarte puternici l-au oprit din tentativa sa de a traversa Canalul Mânecii, în luna iulie a acestui an. De data aceasta, Paul Georgescu a reușit nu doar să doboare recordul românesc (14h32′) din 2015, dar și să realizeze cel mai bun timp al sezonului pe distanța de 54 km.

Paul is now the fastest Romanian to cross the Channel in a time of 13hrs and 36mins. Well done! – nota site-ul The Channel Swimming Association despre compatriotul nostru care a fost însoțit de ambarcațiunea condusă de piloții Stuart Gleeson și Sea Leopard, observator fiind Andre Roberts. ”Am vomitat de mai câteva ori din cauză că am înghițit multă apă de la valurile imense. Am vrut să renunț, dar tot timpul mă gândeam la cei dragi, la familia și copiii mei, la elevii mei și priveam la numele lor pe care le aveam scrise pe mâini. Acum am devenit cel mai rapid român care a traversat Canalul Mânecii”. Acestea au fost primele cuvinte ale lui Paul după realizarea performanței sale.

El este și instructor de înot la un club sportiv, unde, în octombrie 2015 a început pregătirea pentru marea încercare: pe lângă alte antrenamente zilnice, el a înotat în fiecare dimineață între 5000 și 7000 de metri.

Antrenorul său este Matei Giurcăneanu (profesor, antrenor, Clubul Sportiv ”Delfinul” și Vicepreședinte F.R.de Natație și Pentatlon Modern), cel care l-a însoțit pe Paul în tentativa sa reușită, alături de tatăl său, antrenorul emerit de polo, Eugen Georgescu și de Sorin Cristea, Manager Proiect ”English Chanell”. Paul a fost așteptat la aeroport de membrii familiei – soția, Florina Georgescu și cei doi copii, de mama sa, Aurelia, profesoară de sport, de elevii si colegii sai de la International British School of Bucharest (în frunte cu directorul Kendall Peet) unde Paul este profesor de sport, de colegi, prieteni și reprezentanți mass media. Toți au creat o atmosferă incredibilă pe aeroport, iar Paul Georgescu a fost pur și simplu copleșit de primirea de care a avut parte.

Susținut de CATENA, Paul Georgescu este nu doar multiplu campion de natație și polo, un polisportiv cu rezultate remarcabile, ci și o prezență obișnuită a concursurilor de triatlon; cu doar câteva zile înainte de stabilirea acestei performanțe unice, el a concurat pe 10 septembrie și la TriChallenge Mamaia 2016 (proba Sprint) și i-a întrecut (la înot) pe toți membrii lotului național de triatlon.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.