fbpx

Andrei Șerban: „Don Giovanni, cea mai periculoasă operă compusă vreodată” – Întâlnire deschisă cu regizorul la Humanitas Cișmigiu

de

Duminică, 27 august, de la ora 18.00  va avea loc un eveniment marca Yorick, în librăria Humanitas Cișmigiu: o întâlnire deschisă cu regizorul Andrei Șerban cu titlul „Don Giovanni, cea mai periculoasă operă compusă vreodată”. 

Înainte de premiera „Don Giovanni” de la Opera Națională din București,  Andrei Șerban va fi prezent la o întâlnire deschisă cu publicul, unde va vorbi despre forța muzicii în viață, operă și teatru și despre celebra lucrare a lui Mozart, „cea mai periculoasă operă compusă vreodată”.

„Pentru noi toți să trăim doar cu grija zilei de mâine nu e destul. Avem nevoie de transcendență, de speranță, de iluzia de libertate. Muzica și teatrul ne permit să călătorim spre alte lumi, să ne ridicăm deasupra imediatului, să evadăm din trivialitatea zilnică, o senzație mai intensă a frumosului și o apreciere a miracolului de a exista acum și aici. Muzica are capacitatea să ne relaxeze tensiunile și inhibițiile și ne ajută să comunicăm unii cu alții. Cât timp dragostea, moartea, bucuria și suferința fac parte din experiența vieții, cât timp oamenii vor să asculte și să vadă drame adevărate povestite prin intermediul muzicii, opera are un viitor. Simt nevoia să fiu optimist.” – Andrei Șerban

Andrei Șerban este regizor de teatru și opera, cu spectacole montate pe toate marile scene ale lumii, este director al Oscar Hammerstein II Center for Theater Studies la Columbia University din New York City, unde este și profesor de teatru. Este autor al cărților O biografie, apărută în două ediții la Editura Polirom, Călătoriile mele în teatru și operă, Editura ICR, Cehov, Shakespeare, Bergman văzuți de Andrei Șerban, cu fotografii de Mihaela Marin, Editura ICR. La Editura Nemira s-a publicat în 2013 volumul Cartea atelierelor, un proiect al Academiei Itinerante Andrei Șerban, iar în 2015, albumul bilingv Regia de operă, gânduri şi imagini / Opera directing, thoughts and images cu texte de Andrei Șerban și fotografii de Mihaela Marin.

În cadrul proiectului Întâlnirile Yorick sunt propuse lunar teme de discuție pornind de la cărți, spectacole sau realități ale teatrului contemporan și artelor spectacolului. Printre invitații Întâlnirilor de până acum au fost Victor Ioan Frunză, Alexandru Darie, Oana Pellea, Radu-Alexandru Nica, David Esrig, Răzvan Mazilu, George Banu.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.