fbpx

Casa Cercetașilor din Nocrich, primul centru educațional scout din România

de

Centrul Cercetășesc Nocrich – H. C. Habermann este primul centru educațional scout din România. Înființat de Organizația Națională “Cercetașii României” în anul 2010, acesta funcționează în fosta casă parohială evanghelică, monument istoric din 1797, restaurat de cercetași din România și voluntari din diferite țări ale lumii.

Activitatea de voluntariat continuă și constantă a fost celebrată anul acesta în cel mai frumos mod posibil de Ziua Voluntarului: cu sprijinul susținătorului principal, Dipl. Ing. Dr.h.c. Hans – Christian Habermann, casa care găzduiește Centrul Cercetășesc Nocrich Centre și a găzduit mii de voluntari în toți acești ani, a devenit oficial și cu acte în regulă “acasă” pentru noi.

Achiziția imobilului și îmbunătățirea infrastructurii face parte din Strategia 2023, definită în 2017 de către Centrul Cercetășesc Nocrich – H. C. Habermann, Filială a Organizației Naționale “Cercetașii României”. Acesta este un pas important pentru sustenabilitate, continuitate și pentru creșterea proiectelor dezvoltate de Organizația Națională Cercetașii României (ONCR).

Centrul Cercetășesc Nocrich promovează implicarea în comunitate și funcționează datorită voluntarilor, atât din cadrul ONCR, cât și din întreaga lume.

În fiecare an, din 2010, Nocrich Scout Center oferă tinerilor programe de voluntariat pe termen scurt sau lung. Aceste programe asigură dezvoltarea personală și formarea abilităților de viață, tinerii primind responsabilități în funcție de preferințele și interesele lor de dezvoltare și având sprijinul și mentoratul unui coordonator de voluntari. În anul 2019, Centrul a găzduit peste 50 de voluntari internaționali din Franța, Spania, Portugalia, Costa Rica, România, Germania, Austria, Suedia, Olanda. Unul dintre proiectele derulate în prezent cu voluntarii de la Centru este proiectul Solidarity in the Nocrich Community care se concentrează pe trei mari obiective: diminuarea fenomenului de discriminare, prevenirea abandonului școlar și scăderea nivelului de poluare la nivel local.

Un program unic al centrului cercetășesc este Ceramica de Nocrich, un atelier lansat în anul 2014 pentru a trezi interesul copiilor și tinerilor pentru arta și meșteșugurile tradiționale ale Văii Hârtibaciului. Creaţiile sunt realizate de meșteri olari și voluntari ai centrului în cadrul unui proces de învățare, integral manual, utilizând doar materiale naturale și având respect pentru tradiţie.

Atelierele de ceramică sunt deschise publicului larg și de-a lungul timpului s-au bucurat de vizita unor personalități marcante, cum ar fi Excelența Sa Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii în România, iar ceramica de Nocrich a ajuns cunoscută chiar și de Majestatea Sa Carl XVI Gustaf, Regele Suediei.

 

Poți să trăiești o experiență interculturală unică la Centrul Nocrich sau te poți bucura de produse unice din ceramică de Nochrich, comandând de pe site-ul ceramicanocrich.ro

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.