Horia Varlan nu este doar un maestru al artei culinare, care noteaza cu rigurozitate prestatia concurentilor la “Cireasa de pe tort”, ci si un cititor pasionat de istorie. Iata ce carte l-a cucerit, recent, pe talentatul bucatar.
Horia Varlan: Am avut ocazia sa pun mana pe o monografie in patru volume, a lui Constantin Bacalbasa, “Bucurescii de altadata” si, fara sa-mi dau seama, m-am pierdut in lectura.
Parfumul Bucurestilor din cea mai buna perioada a lor, redat de autor in modul cel mai realist, nu mi-a dat liniste pana nu am savurat intreaga opera, pana la ultimul rand. Mare parte a monografiei o constituie sumarul unor articole ale ziarelor vremii, acoperind sfarsitul veacului al XIX-lea si inceputul celui de-al XX-lea, dar redactarea acestora ar face cinste multor jurnalisti ai vremurilor noastre. Imi doresc ca si cei ce vor veni dupa noi sa aiba nostalgia Bucurestilor de azi. Va fi oare asa?
Pe Horia Varlan il puteti urmari, de joi pana duminica, incepand cu ora 19.30, in emisiunea “Cireasa de pe tort”, la Prima TV.
Parfumul Bucurestilor din cea mai buna perioada a lor, redat de autor in modul cel mai realist, nu mi-a dat liniste pana nu am savurat intreaga opera, pana la ultimul rand. Mare parte a monografiei o constituie sumarul unor articole ale ziarelor vremii, acoperind sfarsitul veacului al XIX-lea si inceputul celui de-al XX-lea, dar redactarea acestora ar face cinste multor jurnalisti ai vremurilor noastre. Imi doresc ca si cei ce vor veni dupa noi sa aiba nostalgia Bucurestilor de azi. Va fi oare asa?
Pe Horia Varlan il puteti urmari, de joi pana duminica, incepand cu ora 19.30, in emisiunea “Cireasa de pe tort”, la Prima TV.
Tag-uri:
Bucurescii de altadata · Cireasa de pe tort · Comstantin Bacalbasa · Horia Varlan · recomandareCategorii:
Recomandarea zilei