fbpx

Cum sa pregatesti un gratar pentru o petrecere cu multi invitati

de

Sezonul gratarelor a inceput, iar daca ai si o curte in care sa inviti multi prieteni la o astfel de petrecere, este bine sa ai in vedere cateva sfaturi pentru a nu avea foarte mult de munca in timp ce toata lumea se distreaza.

Pregateste din timp cat poti de mult – curatatul si tocatul legumelor se poate face in seara dinaintea petrecerii. De asemenea carnea poate fi pusa la marinat tot atunci.

 

Pune pe gratar dinainte legumele care pot fi servite reci sau la temperatura camerei, precum dovleceii, vinetele, rosiile si ceapa. Nu va mai fi nevoie sa aloci timp pentru aceasta in timpul petrecerii si vei fi si sigur ca sunt bine patrunse.

 

Pregateste niste salate consistente, fara verdeturi care sa se ofileasca. Varza furajera, folosita in special iarna, este delicioasa cruda, in salata, dar trebuie lasata sa se inmoaie in vinaigrette, asa ca poate fi pregatita fara probleme dinainte. O alta alegere buna este panzanella, o salata originara din Florenta, cu bucati de paine inmuiate intr-un dressing de ulei de masline si otet, cu rosii, patrunjel si uneori ceapa. Si bineinteles, o salata din cartofi poate fi foarte bine pregatita dinainte si este una dintre cele mai consistente.

 

Poti sa ai din timp pregatite – marinate si facute pe gratar – doua bucati mari de carne, ca de exemplu pulpe de miel dezosate.

 

In cele din urma, meniul poate fi intregit cu preparatele aduse de invitati, de care tu nu mai ai timp sa te ocupi.

 

 

MEDIAFAX

 

 

 

Categorii:
Retete si diete

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.