fbpx

Cei 6 super eroi, prima animatie IMAX 3D dublata in limba romana

de

„Cei 6 super eroi” (Big Hero 6) – cel mai nou blockbuster de la creatorii „Frozen” si „Wreck it Ralph” – este prima animatie dublata in format IMAX 3D din Romania si vine dupa 3 ani fara desene animate pe ecranul IMAX.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Animatia Disney a avut aseara avanpremiera, la Cinema City AFI Palace Cotroceni, eveniment la care au participat jurnalisti, bloggeri si vedete ca Serban Copot, Vladimir Draghia, Irina Margareta Nistor, Sonia Argint-Ionescu si jurnalistii Dorin Chiotea si Alice Nastase-Buciuta.
Baymax, supranumit de publicatia TIME „robotul-bezea imbratisabil”, poate fi vazut in cadrul avanpremierelor speciale organizate in acest weekend la Cinema City. Biletele sunt deja disponibile la casele de bilete si pe pagina web a cinematografului. Ulterior, filmul va intra in programul general Cinema City incepand din 23 ianuarie.
Geniul high-tech care salveaza vieti, model pentru copii
Filmul „Cei sase super eroi” (Big Hero 6) „celebreaza puterea creierului”, potrivit criticilor straini, si incurajeaza curiozitatea stiintifica, fiind ideal pentru copiii pasionati de calculatoare si tehnologie.
Animatia spune povestea lui Baymax, un robot gonflabil urias programat sa vindece oamenii, si a micului geniu in computere Hiro Hamada. Cei doi „tovar??i” se al?tur? unei echipe de luptatori „high-tech” pentru dreptate, ca sa salveze de la distrugere super-tehnicizatul oras San FranSokyo. Programat initial doar pentru a vindeca oamenii, Baymax este „updatat” de Hiro ca sa devina si luptator. Scenariul are astfel si o pronuntata latura emotionala si educativa: importanta folosirii talentului in slujba comunitatii, simtul solidaritatii si al prieteniei, dar si puterea de acceptare a mortii.
Motivele pentru care „Cei sase eroi” se vad mai bine in format IMAX
Numit de reprezentantii Festivalului de Film de la Tokyo „cea mai extravaganta animatie Disney de pana acum, din punct de vedere vizual”, „Big Hero 6” este presarat cu scene de actiune, ceea ce il face excelent de vizionat in IMAX, cel mai imersiv format cinematografic ajuns in Romania. In sala de cinema T IMAX, de la Cinema City, publicul nu este un simplu spectator al actiunii, ci participant, datorita sistemului de proiectie, design-ului salii, precum si a sistemului de sunet.
Cum functioneaza tehnologia care ii transpune pe copiii direct in lumea stiintei?
1. Cel mai mare ecran curbat de cinema din tara. Sala T IMAX, de la Cinema City AFI Palace Cotroceni este dotata cu un ecran care porneste din podea pana in tavan, dintr-un capat al peretilor pana in celalalt. Rezultatul: imaginile in care cei sase super eroi se lupta cu fortele malefice care vor sa spulbere orasul sau cele in care Hiro zboara pe spatele lui Baymax deasupra zgarie-norilor sunt mai dinamice decat intr-o sala obisnuita.
2. Sistem de proiectie similar ochiului uman. Formatul cinematografic IMAX presupune doua proiectoare, echipate cu amplificatoare de imagine, computere cu puterea a 100 de desktop-uri, dotate cu un senzor ce monitorizeaza ecranul in acelasi mod ca ochiul uman. Cele doua proiectoare trimit imagini separate pentru ochiul stang si cel drept, rezultand astfel o imagine cu o claritate de cristal: 60% mai multa luminozitate si un contrast cu 40% mai mare decat intr-o sala obisnuita.
3. Design special. La T IMAX, vizibilitatea este la fel de buna, indiferent de locul ocupat in sala. Spectatorii din primele randuri se vor bucura de spectacolul oferit de simpaticul Baymax si de cei sase erori la fel ca cei din ultimele randuri, iar la scene precum cea in care personajele se prind într-o bezea, spectactorii vor avea impresia ca sunt „imbratisati” la randul lor.
4. Sistemul de sunet de tip dolby surround. Datorita sistemului special de sunet, spectactorii nu doar aud sunetele, ci le simt „pana la oase”, inca un argument pentru care filmul „Big Hero 6” se vede mai bine in IMAX, avand in vedere ca sunetele provocate de arsenalul de lupta al lui Hiro si tovarasilor sai high-tech sunt la tot pasul. In plus, sunetul IMAX este atat de clar incat ar putea fi auzit si de la o distanta de pana la 30 de metri.

Despre Cinema City
Cinema City opereaza multiplexuri in majoritatea oraselor mari din Romania: Bucuresti, Arad, Bacau, Baia Mare, Braila, Cluj, Constanta, Iasi, Pitesti, Targu Jiu, Targu Mures si Timisoara. Lantul Cinema City este lider pe piata de cinematografe din Romania si cel mai mare operator din Europa Centrala si de Est.
Cinema City International a devenit al doilea cel mai mare operator de cinematografe din Europa dupa ce si-a unit fortele cu cu operatorul de top din Marea Britanie – Cineworld PLc. Compania este prezenta in 8 tari, detine 203 de cinematografe multiplex, cu peste 1.850 de sali, dintre care 18 IMAX si 6 sali 4DX. Cinema City si-a inceput activitatea in Israel, in 1929, s-a extins in Ungaria in 1997, iar in Romania a ajuns in 2007.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Film

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.