fbpx

Charles Aznavour in concert la Sala Palatului

de
Charles Aznavour in concert la Sala Palatului 28.04.2016

Un concert-miracol a bucurat cinci mii de spectatori în seara de 28 aprilie 2016, în care marele artist Charles Aznavour a urcat pe scena Sălii Palatului pentru a le oferi admiratorilor săi o călătorie prin lumea emoțiilor și a frumuseții. Timp de o oră și jumătate, artistul în vârstă de 92 de ani a demonstrat că este într-o formă de zile mari, a cântat splendid și a dansat, a întreținut publicul cu glume rafinate și pline de haz, a stârnit lacrimi și a declanșat aplauze vertiginoase

Fotografii de Paul Buciuta

Născut în 1924 în Paris, Charles Aznavour este una dintre cele mai frumoase legende ale timpurilor noastre. Provenit dintr-o familie muncitoare de armeni, Shahnhour Varinag Aznavourian, cunoscut sub numele de Charles Aznavour, a crezut, mai întâi, că va fi actor, dar muzica l-a ales, iremediabil. La 22 de ani a fost descoperit de Edith Piaf pe care a și însoțit-o apoi în turneele ei din Franţa (inclusiv în celebrul Moulin Rouge) şi Statele Unite… A colaborat cu cele mai mare nume ale muzicii și a înnobilat armoniile lumii cu creațiile sale splendide și cu vocea sa unică.

Anul acesta, Charles Aznavour a declarat că pornește in ultimul său turneu din carieră și a venit  și în România, pe 28 aprilie 2016, susținând un concert excepțional, pe care iubitorii de muzică l-au așteptat cu mare emoție. Când a urcat pe scenă, spectatorii s-au ridicat în picioare și l-au aplaudat. Între spectatorii din sală s-au aflat numeroase personalități din țara noastră, printre care Oana Pellea, Ion Țiriac, Andrei Partoș sau Ion Dichiseanu.

Oana Pellea: Pur şi simplu îl iubesc pe Aznavour!

Înainte de concert, marea actriță Oana Pellea a scris pe pagina sa de Facebook un omagiu pentru cântărețul francez: “De ce Aznavour? Pentru că: în muzica lui regăsesc o întreagă lume şi un parfum de timp drag; îi iubesc cântecele şi personalitatea; bunicii şi părinţii mei îl adorau; Parisul pentru mine înseamnă şi Aznavour; a iubit-o pe Edith Piaf; şi pentru că pur şi simplu îl iubesc pe Aznavour!”

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.