fbpx

Connie Larkin – Invatarea directa

de

Sunt instructor de PhotoReading, cu o experienta in leadership si coaching ontologic de peste 30 de ani. Abilitatea de a fotociti, insotita de tehnica invatata in curs, are multiple aplicatii.
In acest articol va voi vorbi de una: Invatarea Directa.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

In primul rand, cand vorbim de PhotoReading, nu vorbim de un lucru singular. In curs se invata un sistem intreg alcatuit din cinci pasi, care are numele de Sistemul Mental Integral de FotoCitire.

Cei cinci pasi sunt: Pregatirea, Previzualizarea, FotoCitirea (PhotoReading), Postvizualizarea si Activarea.

Cand participi la cursul de PhotoReading, inveti acest sistem.

Mintea constienta ia parte activa in acest proces doar in ultimii doi pasi,
cel mai satisfacator dintre toti fiind Activarea. Activarea este pasul care ne da posibilitatea de a scoate informatia relevanta dintr-o carte, de a fi constienti de continutul ei.

In prima zi de curs se invata Activarea Manuala a unei carti.
Daca ai putea fi o musca pe un perete si te-ai uita la cursanti, ai vedea fete uimite de usurinta de neinteles cu care gasesc informatia in carte, ai vedea surprinderea exprimata pentru simplitatea procesului in sine, si deseori aparitia dragostei pentru cartea pe care o tin in mana.
La sfarsitul zilei doar corpul participantilor ar mai putea fi un indiciu despre varsta aproximativa a fiecaruia pentru ca impresia generala este ca te afli in prezenta unor copii care au gasit piatra filozofala a cititului.

Sa zicem ca ai nevoie de informatia dintr-o anumita carte.
In mod traditional in 8 – 10 ore de citit fara intrerupere, ramai cu 20% din informatia de care ai nevoie si cu o senzatie despre carte – o evaluare de tip negativ, pozitiv sau indiferent. Prin Activarea Manuala, intr-o singura ora retii informatia relevanta in proportie de 80%, o primesti structurata,i iar sentimentul este de multumire si satisfactie pentru intregul proces.

Daca ce am spus pana acum suna S.F., nu stiu cum o sa numiti ceea ce urmeaza.
Mai devreme am spus ca voi vorbi despre o anumita aplicatie a PhotoReading-ului si anume Invatarea Directa.

Invatarea Directa presupune un alt fel de Activare si anume Activarea Spontana. Activarea este de doua feluri: Manuala si Spontana.

Pentru Activarea Spontana nu este necesar sa parcurgi toti cei cinci pasi, ci sa fotocitesti, si DOAR sa fotocitesti, un material scris.

Activarea Spontana este cea folosita pentru invatarea unei limbi straine la nivel conversational in trei luni si jumatate. Ce este extraordinar este ca singurul lucru de facut este sa fotocitesti dictionarul limbii pe care doresti sa o inveti si sa asculti 15 minute zilnic, in casti, limba vorbita (dupa cd-uri de cursuri in limba respectiva). De ce ai invata o limba straina? Nu doar pentru raspunsul evident: sa poti comunica intr-o limba straina. Alte motive ar putea fi: abilitati cognitive imbunatatite, materie cenusie mai densa, concentrarea asupra sarcinilor curente, claritate in luarea de decizii, imbunatatirea memoriei, sanatatea creierului pe termen lung si nu numai.

Activarea Spontana mai poate fi folosita, daca vrei, sa dezvolti sau perfectionezi o abilitate sau un anumit fel de a fi. Selectezi trei sau cinci carti din domeniul de interes scrise de cei mai buni autori si, odata ce ti-ai lamurit scopul, fotocitesti si doar fotocitesti acele carti, in fiecare zi, pe o perioada de doua pana la trei luni de zile.

Dupa o saptamana sau doua incepi sa observi modificari in comportament.
Starea de a fi este din ce in ce mai buna, esti multumit, entuziast si fericit “fara sa ai vreun motiv”.

O participanta intr-unul din cursurile mele lucreaza la televiziune prezentand stirile. Mi-a impartasit ca si-a propus sa fotociteasca dictionarul roman, doar asa, de joaca. A fost uimita intr-o zi cand, la aparitia unor stiri de ultim moment si pentru care nu avea script, s-a observat folosind spontan cuvinte pe care in mod obisnuit nu le-ar fi folosit si nu faceau parte din vocabularul ei.
S-a bucurat enorm sa observe imbogatirea vocabularului.

O alta persoana, dupa ce a fotocitit carti despre bucataria arabeasca, turceasca si chinezeasca s-a surprins in piata atrasa de produse la care nu s-ar fi gandit vreodata ca ar vrea sa le cumpere, ba mai mult, a inceput sa experimenteze retetele fotocitite.

De mai bine de un an fotocitesc in jur de 6000 de pagini pe zi (un studiu de Bhagavad Gita, dictionarul limbii hindi si alte cateva carti). Am un scop bine definit pentru aceasta actiune.
La vreo doua saptamani dupa ce am inceput, vedeam oamenii pe strada cu o claritate incredibila. M-am surprins pentru ca era negandit, neimpus, nepropus.
Dupa alte patru sau cinci saptamani am inceput sa fiu prezenta la o stare de a fi extraordinara, energie, vitalitate si entuziasm.
In timp, am fost surprinsa de un gand si realizarea ca aveam o claritate mentala cristalina – experienta pe care nu o mai traisem.

Spontan, toata casa mea s-a schimbat. Am inceput cu niste mici renovari si fara sa imi propun dinainte, am cerut muncitorilor sa imi construiasca, pe o grinda, o arcada indiana. Garderoba mea s-a schimbat aproape complet si hainele sunt, majoritatea, cumparate din India sau arata ca cele indiene.

Activarea Spontana aduce cu sine invatarea directa.
Pentru mai multe informatii despre tehnica si testimoniale de la participanti intrati pe site-ul meu: www.myphotoreading.ro

Cursul urmator: 22 si 23 martie 2014.
Costul cursului: 1600 lei.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Psihologie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.