fbpx

Coperta revistatango.ro-Marea Dragoste, aprilie 2020: Maria și Liza Panait; Alice Năstase Buciuta și Ilona, Victor, Iza

de

Ediția specială de primăvară a revistei Marea Dragoste/ revistatango.ro apare pe piață în format print și în format digital, oferind cititorilor săi, ca de fiecare dată, materiale valoroase cu mari personalități culturale ale prezentului, într-un șir de interviuri de colecție realizate de Alice Năstase Buciuta, Simona Preda și Dara Codescu.

Ediția tipărită o puteți comanda printr-un email la adresa distributie@revistatango.ro.

Pentru a accesa revista online la prețul de 14,99, în format electronic, fără a fi descărcată, folosește butonul de mai jos:

Cumpără acum revista în format electronic – Citește online

 

Revista conține interviuri de excepție cu scriitorii Denisa Comănescu, Radu Paraschivescu și Petronela Rotar, cu mari muzicieni care au susținut concerte pe scenele Sălii Radio și Filarmonicii precum dirijorul Gabriel Bebeșelea și violonistele Ioana Cristina Goicea, Luminitza Petre și Lucica Triță sau materiale cu soprana Nelly Miricioiu care a susținut un concert cu muzică exclusiv românească la Wigmore Hall, în Londra și cu soprana Sylvie Valayre și pianistul Jean-Bernard Pommier veniți la București pentru un masterclass.

Veronica Soare, creatoarea-călătoare a Kaleidoscoapelor pline de iubire este și ea eroina unei întâlniri de excepție în care povestește aventurile devenirii sale spectaculoase de până acum, iar celebrul cantautor Victor Socaciu își deschide inima în fața întrebărilor Darei Codescu, vorbindu-ne despre însemnătatea iubirii sale de azi.

Gipsy Jellyfish se numește noua colecție de haine a creatoarei Corina Boboc, care ne-a vorbit despre ultimele sale creații, despre mariajul său cu actorul Lari Giorgescu și a îmbrăcat pentru noi câteva dintre ținutele noii colecții, într-un editorial de fashion remarcabil.

Noua colecție a Lizei Panait, Back to ‘20s, s-a lansat pe piață oferind publicului ținute splendide, ce pot fi comandate online, inspirate din moda anilor 1920 – într-o minunată celebrare a 100 de ani de când femeile și-au afirmat într-un mod vizibil, incontestabil, emanciparea și locul corect și egal în lume, iar coperta 1 a revistei oferă o imagine emoționantă a creatoarei Liza Panait și a fiicei sale, Maria, din timpul ședinței foto pentru care am selectat câteva dintre ținutele irezistibile ale noii colecții.

“Suntem, iată, în 2020 și se împlinesc 100 de ani, un veac întreg de când a început emanciparea femeii, din toate punctele de vedere. Femeile au început să se simtă cu adevărat libere, independente, conduceau mașini, fumau în public, purtau pantaloni, mergeau în cluburi și baruri, dar și-au schimbat și coafurile, stilul vestimentar și așa mai departe. Să nu uităm că în Statele Unite s-a introdus dreptul la vot pentru femei în 1920. Anii ’20 sunt anii în care femeile nu au mai acceptat să fie încorsetate, nici la propriu, nici la figurat.”, a spus Liza Panait în interviul pe care ni l-a acordat alături de soțul său, Viorel Panait.

Cea de-a doua copertă a revistei este de fapt o clipă oprită în timp pentru toate mamele uimite de creșterea și preschimbarea copiilor lor în adolescenți, în tineri, în adulți, într-o piramidă a timpului și a iubirii pe care am așezat-o într-un joc de Atunci și Acum în paginile revistei.

“Valoarea fotografiilor cu copiii noștri crește în timp mai ceva ca valoarea tablourilor unui mare pictor. Imaginile – poate fiindcă nu mai au, ca odinioară, margini zimțate – se împodobesc de la sine cu o ramă dantelată de dor și emoție. Zâmbetele celor suprinși în instantanee capătă lumini mai adânci și umbre mai roze și, într-un mod straniu, peste chipuri se așterne o frumusețe pe care nu o puteai desluși la adevărata ei măreție de la început”– a scris Alice Năstase Buciuta, invitata celei de-a doua coperte a doua a revistei, pe care apare alături de copiii ei, Ilona, Victor, Iza – și avându-l alături pe răsfățatul motan, Oreo.

Despre vinurile de la Domeniul Coroanei Segarcea a scris, ca în fiecare ediție, Radu Rizea, aducându-ne de data aceasta vești despre primăvara de la Segarcea și despre marile premii obținute recent.  “Unul dintre primele vinuri „importante” pe care le-am produs la Domeniul Coroanei a fost un cupaj pe bază de Viognier, în prima ediție a colecției Principesa Margareta. Știam deja că este un strugure care are potențialul de a conduce către experiențe deosebite, dar via era încă tânără, iar producția mică de struguri (care ajută la creșterea calității vinului) ne-a împiedicat, o vreme, să transformăm acest strugure într-un vin mai accesibil. În 2013, când via a ajuns la maturitate, am lansat prima ediție de Viognier Prestige, un vin întâmpinat cu o oarece neîncredere, atât din cauza faptului că era un soi necunoscut în România, cât și alegerii de a lansa un vin parțial maturat în butoaie de stejar, parțial proaspăt și plin de arome de fruct. De curând, la International Gastronomic Wines Competition, aceeași ediție 2013 a câștigat medalia Diamant, cu cel mai mare scor din concurs și distincția „Admirabil”, o dovadă clară a puterii acestui vin de a evolua în timp – pentru că nu, nu toate vinurile devin mai bune odată cu trecerea anilor.”

În revistă mai puteți găsi, ca de fiecare dată, texte excepționale scrise de Alex. Ștefănescu, care, de data aceasta, ne-a dăruit câteva parodii pline de farmec și umor, Dara Codescu, Radu Rizea, Alice Năstase Buciuta, Manu Pencea sau Simona Preda, citate pline de umor din textele Simonei Catrina sau citate pline de înțelepciune și poezie din Nina Cassian, sfaturi despre frumusețe venite direct de la Dan Bujor, creatorul masajului de remodelare cu bețe de bambus, alături de fotografii superbe de Paul Buciuta și mărturii în cuvinte și imagini despre frumusețea unor evenimente demne de a fi consemnate.

 

SCRISOARE

  1. Clepsidra

de Alice Năstase Buciuta

DOMENIUL COROANEI

  1. Primăvară cu vin. De diamant

de Radu Rizea

 

FASHION

  1. Un veac de frumusețe și de libertate. “Back to ‘20s” by Liza Panait

CĂRȚI

  1. Noutăți Humanitas Fiction

de Simona Preda

  1. Editura Humanitas – 30 de ani de puritate

de Alice Năstase Buciuta

 

INTERVIU

  1. Denisa Comănescu: Literatura te face să fii altcineva, dar și să fii tu însuți în același timp. E și o proiecție, și o oglindă
  2. Radu Paraschivescu: Vindecarea de candori e un alt fel de-a numi înţelepţirea

Interviuri de Simona Preda

  1. Veronica Soare: Am învățat ce înseamnă să te iubești pe tine iubind și pe altcineva

Interviu de Alice Năstase Buciuta

 

DOSAR

  1. Iubirea nu e o opțiune

de Manu Pencea

  1. Declarație de dragoste- PARODII

de Alex. Ștefănescu

CITATE

  1. Citate din Memoria ca zestre de Nina Cassian – Am iubit și am fost iubită, fără umbră de impudoare sau obscenitate

selecție de Jeni Plosceanu

DARA’S DREAMS

  1. Ceasul bun al oricărui început

de Dara Codescu

THEN & NOW

  1. Piramida timpului

de Alice Năstase Buciuta

EVENTS

  1. Masterclass de canto și pian cu Sylvie Valayre și Jean-Bernard Pommier

INTERVIURI

  1. Nelly Miricioiu : Am cântat „Te iubesc, o, Margareta”, pentru Majestatea Sa
  2. Ioana Cristina Goicea: Am știut dintotdeauna că aceasta este menirea mea
  3. Gabriel Bebeșelea: Muzica este infinită, iar studiul nu se încheie niciodată
  4. Lucica Triță: Am spus și spun în continuare: „Mulţumesc pentru muzică!”
  5. Luminitza Petre: Un secret al fericirii este să nu ai așteptări
  6. Petronela Rotar: Nicio iubire nu moare de tot, nimeni nu trece prin tine fără să lase urme
  7. Victor Socaciu – Nimic fără iubire
  8. Dan Bujor – Masajul cu bețe de bambus, un fel aparte de sculptură

 

FASHION

  1. Gipsy Jellyfish by Corina Boboc

CITATE

  1. Simona Catrina- Când limba mare e în dreptul subiectului, limba mică e în dreptul predicatului

NEWS

  1. Una din noi e mereu de prisos?- despre cartea Sidoniei Drăgușanu

 

Puteți comanda revista în ediția tipărită printr-un email trimis la distributie@revistatango.ro

Pentru a accesa revista online la prețul de 14,99, în format electronic, fără a fi descărcată, folosește butonul de mai jos:

Cumpără acum revista în format electronic – Citește online

 

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.