fbpx

Costume de scena ale cantaretului Michael Jackson, prezentate intr-un turneu mondial

de

Costume purtate pe scena de cantaretul american Michael Jackson vor fi prezentate intr-o expozitie itineranta, organizata ca un turneu mondial, care va debuta luna viitoare.

Costumele vor fi scoase la licitatie in luna decembrie, in cartierul Beverly Hills din Los Angeles, au anuntat, luni, reprezentantii casei Julien’s Auctions.

 

Expozitia, care va fi vernisata la Santiago de Chile, vineri, include o manusa decorata cu cristale, o jacheta in stil militar pe care starul a purtat-o la Soul Train Music Awards din 1989 si un costum din spandex argintiu cu imprimeu leopard pe care Jackson l-a purtat in turneul sau “Bad” din 1987.

 

O casca decorata cu leduri alimentate cu baterii, pe care cantaretul a purtat-o la concertul special de la Madison Square Garden din New York, in 2001, prin care a celebrat trei decenii de cariera solo, va face parte din aceasta expozitie.

 

Intre 50 si 100 de costume vor fi expuse. Ele au fost create de Dennis Tompkins si Michael Bush, prieteni apropiati ai starului, care i-au conceput costumele de scena, dar si hainele de zi cu zi din ultimii 25 de ani de viata.

 

Multe dintre articolele vestimentare incluse in acest proiect poarta semnatura starului.

 

Expozitia va fi vernisata vineri, la Museo de la Moda din Santiago de Chile, si va pleca in “turneu”, incepand din iunie, in Europa, Asia – inclusiv China si Japonia -, inainte de a reveni in Statele Unite. Licitatia va avea loc pe 2 decembrie, la Los Angeles.

 

O parte din incasari va fi donata fundatiilor de caritate Guide Dogs of America si Nathan Adelson Hospice din Las Vegas.

 

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la varsta de 50 de ani, in urma unei “intoxicatii grave” cu propofol, un anestezic puternic utilizat in spitale si in clinicile medicale, pe care starul il folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray.

 

Gasit vinovat de ucidere involuntara, medicul Conrad Murray a primit pedeapsa maxima in noiembrie 2011, fiind condamnat la patru ani de inchisoare. Potrivit presei americane, Conrad Murray ar putea fi insa eliberat dupa ispasirea a doi ani din aceasta pedeapsa, din cauza supraaglomerarii sistemului penitenciarelor din statul California.

 

MEDIAFAX

 

 

 

Categorii:
Moda

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *