fbpx

Cum să ai grijă de tenul și de corpul tău? Iată 3 lucruri pe care este obligatoriu să le iei în considerare!

de

Atât pielea tenului, cât și cea a corpului necesită o îngrijire atentă și, mai ales, regulată, pentru a-și păstra suplețea și fermitatea. Specialiștii recomandă să ai o rutină bine pusă la punct, care să conțină diverse etape importante: curățare, hidratare, masaj, tratament. Însă, poate fi dificil să găsești cele mai bune opțiuni pentru tine, mai ales dacă ești la început și încă nu ai toate informațiile necesare pentru a-ți stabili un program de skincare. Așadar, este esențial să iei în calcul câteva aspecte semnificative, care îți vor îmbunătăți rutina de îngrijire și te vor ajuta să ai o piele luminoasă și tânără!

 

În acest articol, vei afla 3 lucruri de care trebuie să ții cont atunci când vrei să-ți îngrijești tenul și corpul așa cum se cuvine!

 

 

 • Exfolierea și curățarea

 

 

Exfolierea este benefică pentru piele, deoarece îndepărtează celulele moarte și lasă pielea fină și pregătită pentru a asimila substanțele de care are nevoie. Poți utiliza scrub și pe față, și pe corp, însă cel mai bine este să optezi pentru produse special destinate acestui scop, deoarece tenul este mai sensibil decât restul corpului și este esențial să-i oferi o îngrijire specializată. De asemenea, curățarea este o etapă obligatorie – chiar dacă pare un pas banal și subînțeles, trebuie să-ți adaptezi acest ritual în funcție de tipul pielii tale. De pildă, pentru ten, poți folosi un demachiant special creat pentru tipul tău de ten și, apoi, îl poți curăța cu un cleanser de calitate, iar, pentru corp, poți folosi un gel de duș hidratant sau chiar bureți și perii care să te ajute să obții o piele fermă și fină.

 

 

 • Tipul de produse folosite

 

Produsele cosmetice pe care le utilizezi reprezintă un factor extrem de important, întrucât, dacă nu sunt calitative sau recomandate pentru pielea ta, îți pot face mai mult rău decât bine. De aceea, este recomandat să-ți îndrepți atenția către articole naturale, care să-ți ofere nutrienții de care ai nevoie, fără a-ți încărca pielea cu alte substanțe artificiale și inutile.

 

 • Masajul și gimnastica

 

 

Masajul este benefic pentru orice zonă a corpului și, chiar dacă un masaj profesionist are numeroase avantaje, este bine să știi că poți chiar și tu să introduci masajul sau câteva mișcări de gimnastică în rutina ta zilnică, atât la nivelul tenului, cât și la nivelul corpului. Totuși, trebuie să ai grijă, pentru că există anumite zone ce necesită o atenție specială – de pildă, la nivelul gâtului și al decolteului poți aplica o serie de trucuri, special recomandate pentru această zonă.

 

În concluzie, tenul și corpul tău au nevoie de îngrijire și atenție, în fiecare zi. Folosește produsele potrivite pentru tine și, în mod cert, vei remarca o schimbare pozitivă. Timpul pe care îl petreci cu tine este esențial, iar atunci când este completat de o sesiune de răsfăț, rezultatul nu poate fi decât unul benefic!

 

Sursa foto: pixabay.com

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Advertorial

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.