fbpx

Sadhguru a început o călătorie de 30.000 km pentru a salva pământul – Următoarea oprire: România

de

Vizionarul și liderul spiritual de renume mondial Sadhguru a început o călătorie pentru a salva solul planetei și pentru a inspira schimbarea la nivel mondial.

 

A person in a blue dress standing in front of a crowd

Description automatically generated with low confidence

A person riding a motorcycle

Description automatically generated with medium confidenceA person with a beard

Description automatically generated with low confidence

„Indiferent cât de multă bogăție, educație și bani avem, copiii noștri pot trăi bine numai dacă revitalizăm solul și apa. Planetă Conștientă, singura cale de urmat.” – Sadhguru

 

  • Urmărește călătoria live: https://consciousplanet.org/events

  • Sadhguru se îmbarcă într-o călătorie de 30.000 km cu motocicleta prin Europa, Orientul Mijlociu și India, într-un efort epic de a inspira schimbarea și de a crește conștientizarea globală

  • De-a lungul drumului, Sadhguru va educa publicul, întreprinderile, politicienii, celebritățile și organizațiile caritabile cu privire la modul în care se poate reface solul și va solicita schimbarea urgentă a politicilor în vederea protejării și refacerii sănătății solului

  • Mișcarea “Salvează Solul” a lui Sadhguru își propune să mobilizeze 3,5 miliarde de oameni (peste 60% din populația cu drept de vot a lumii) pentru a face din problemele ecologice o prioritate electorală în întreaga lume.

  • 52% din solul mondial este deja degradat; este nevoie disperată de schimbare

  • Jumătate din stratul superior de sol de pe planetă a fost pierdut în ultimii 150 de ani.

 

Călătoria SALVEAZĂ SOLUL

 

Londra, Piața Parlamentului, Regatul Unit – O călătorie de 100 de zile pentru a salva solul lumii, întreprinsă de Sadhguru, un yoghin și vizionar, a luat startul pe 21 martie în emblematica Parliament Square din Londra. Într-o încercare urgentă de a inversa și de a opri degradarea solului în întreaga lume, Sadhguru (cel mai urmărit Yoghin din lume, cu peste 2.5 miliarde de vizualizări pe rețelele de socializare în ultimul an) a prezentat „Salvează Solul” – o mișcare globală fără precedent pentru a salva solul planetei de la degradarea catastrofică ce amenință sistemele alimentare pentru întreaga umanitate și nenumărate specii.

 

În acest moment, Sadhguru se află într-o călătorie de peste 30 000 km pentru a crește nivelul de conștientizare cu privire la degradarea solului. Acesta trece pe motocicleta sa prin 27 de țări și mii de oameni ies în stradă pentru a-l întâmpina. În această săptămână, răspunsul plin de entuziasm a fost copleșitor. S-au ocupat toate locurile la evenimentele Salvează Solul cu Sadhguru din Londra, Amsterdam, Berlin, Praga, Viena și Ljubljana – sute de oameni nu au loc din cauza cererii prea mari.

 

Salvează Solul în România

 

Mișcarea Salvează Solul ajunge și în România, unde va avea loc un eveniment public la Arenele Romane, în București, pe data de 21 aprilie 2022, de la 18:00-20:00 ora locală. În cadrul acestui eveniment, Sadhguru și celebrități din România vor prezenta și discuta despre criza globală a solului.

Evenimentul este gratuit. Înregistrarea este necesară: https://events.savesoil.cc/.

Necesitatea implementării politicilor la nivel global pentru a crește conținutul organic din sol

Mișcarea “Salvează Solul” va cere schimbări politice semnificative și fără precedent în întreaga lume, cu sprijinul Organizației Națiunilor Unite și al Programului Alimentar Mondial.

În prezent, 52% din solul agricol al Pământului este deja degradat. În ritmul actual, care se înrăutățește pe zi ce trece, 90% din solul mondial va fi degradat până în 2050.

Pentru a susține agricultura omenirii, conținutul organic al solului trebuie să fie de cel puțin 3%; dacă procentul de conținut organic al solului scade la mai puțin de atât, acesta începe să devină incapabil să producă alimente care să ne ofere hrana necesară. Marea Britanie se află la o distanță de 30-40 de ani de “eradicarea fundamentală a fertilității solului” în anumite părți ale țării’ (secretarul britanic pentru mediu în 2017), agricultura intensivă a făcut ca solurile arabile să piardă între 40 și 60% din conținutul lor organic. În India, pentru 62% din terenurile agricole indiene, nivelul este mai mic de 0,5%.

În România, există aproximativ 500.000 ha de terenuri degradate. (PNRR, 2021)

Un fenomen care amenință terenurile agricole din țara noastră este deșertificarea. Autoritățile române au estimat în a șasea Comunicare Națională privind Schimbările Climatice și în Primul Raport Bienal (decembrie, 2013) că zona supusă deșertificării reprezintă aproximativ 30 % din suprafața totală a României. Această zonă se găsește în mare parte în Dobrogea, Moldova, sudul Câmpiei Române și Câmpia de Vest. În plus, acum deja cunoscuta „Sahara a Olteniei” din județul Dolj se extinde cu aproximativ 1.000 ha pe an, ajungând până la 100 000 ha. (LAPAR, 2020)

În fiecare secundă, pierdem un hectar de sol. Pe măsură ce această problemă se înrăutățește în întreaga lume, va avea un impact asupra unei serii de domenii, inclusiv:

  • Agricultura, producția de alimente ar putea scădea cu peste 40% în 20 de ani dacă sistemele nu se schimbă urgent

  • Solul degradat este mai puțin capabil să rețină apa, ceea ce face ca riscurile de inundații să fie mult mai mari.

  • Va crește decalajul dintre bogați și săraci.

Rezultate tangibile

În cadrul unor evenimente istorice, din ultimele săptămâni, șefii de guvern și miniștrii Sănătății, Agriculturii și Mediului din cinci țări din Caraibe și din Guyana au aprobat inițiativa Save Soil prin semnarea unui memorandum de înțelegere cu Conscious Planet. Președintele Guyanei, E.S. Președintele Dr. Irfaan Ali, a făcut același lucru.

De asemenea, Biroul Comunității Națiunilor (Commonwealth) și-a exprimat sprijinul față de mișcarea Salvează Solul.

Comentând despre lansarea mișcării Salvați solul și despre iminenta sa călătorie, Sadhguru a spus:

“Toți oamenii de știință responsabili din lume și agențiile ONU spun clar că ne-au mai rămas 80-100 de recolte, ceea ce înseamnă aproximativ 45-50 de ani de sol agricol rămas pe planetă. Până în 2045, vom produce cu 40% mai puțină hrană decât producem în prezent, iar populația noastră va fi de 9,3 miliarde de oameni. Penuria de alimente care s-ar putea manifesta în următorii 25 de ani – consecințele acestei situații sunt de neimaginat. Războaiele civile se vor desfășura în întreaga lume odată ce va exista o penurie de alimente. Aceasta nu este lumea pe care vrem să o lăsăm în urmă pentru copiii noștri.

Nu este o lume în care ați vrea să trăiți și nici o lume pe care să o lăsați în urmă pentru următoarea generație, dar exact asta facem.

În democrații, guvernele elaborează politici pe baza a ceea ce dorește populația majoritară. În prezent, 5,26 miliarde de oameni din lume trăiesc în țări democratice, adică au dreptul de a vota și de a-și alege guvernele. Dacă majoritatea populației din fiecare dintre aceste națiuni cere politici de revitalizare a solului, guvernele nu pot ignora această problemă. Aceasta va duce la schimbări de politici în întreaga lume, pregătind, la rândul său, terenul pentru o soluție cuprinzătoare pentru revitalizarea solului. 

Mișcarea Save Soil își propune să implice cel puțin 3,5 miliarde de oameni la nivel global (60% din electoratul mondial de 5,26 miliarde de persoane) în problema sănătății solului, astfel încât aceștia, la rândul lor, să își susțină liderii în instituirea de politici și în luarea de măsuri pentru a asigura un conținut minim de 3-6% de materie organică în solurile cultivabile la nivel global. Acest lucru ar trebui să fie asumat ca o misiune expresă de către fiecare cetățean, de către fiecare guvern al numeroaselor națiuni de pe această planetă. Cu toții ar trebui să luăm atitudine în favoarea mișcării Planeta Conștientă. Nu este vorba despre mine, nu este vorba despre tine. Aceasta este o responsabilitate generațională pe care trebuie să o îndeplinim” – a spus Sadghuru.

 

Despre campania SAVE SOIL 

Mișcarea Planetă Conștientă pentru Salvarea Solului este o mișcare civilă globală pentru a inspira o abordare conștientă a salvării solului și a planetei noastre. Aceasta este, în primul rând, o mișcare a oamenilor. Scopul său este de a activa sprijinul a peste 3,5 miliarde de oameni (peste 60% din populația cu drept de vot a lumii) pentru a face din problemele ecologice o prioritate electorală pentru guvernele din întreaga lume. Mișcarea își propune să îndemne și să sprijine guvernele să formuleze politici care să abordeze sănătatea solului în țara lor și să facă activitatea agricolă mai prietenoasă cu solul pentru a opri și inversa degradarea în continuare a solului la nivel global. Principala recomandare a Mișcării pentru salvarea solului este ca guvernele din întreaga lume să legifereze politici care să impună un conținut minim de 3-6% de materie organică în toate solurile agricole din țara lor. Lideri mondiali, persoane cu influență, artiști, experți în domeniu, fermieri, lideri spirituali, ONG-uri se numără printre cei care și-au promis sprijinul pentru a reînvia relația omenirii cu solul.

 

Această campanie Salvați solul este susținută de:

  • Programul Alimentar Mondial

  • Organizația Națiunilor Unite

  • Forumul Economic Mondial

  • Lideri politici și culturali, inclusiv Dalai Lama

 

Sadhguru are un număr mare de adepți la nivel global; printre susținători se numără:

  • Jane Goodall

  • Deepak Chopra

  • Will.I.Am

  • Tom Brady

  • Demi Lovato

  • Matthew McConaughey

Citește mai departe: https://consciousplanet.org/  

 

Despre Sadhguru

Sadhguru este un Yoghin, mistic, vizionar și de două ori autor de bestseller-uri în New York Times. Sadhguru a lansat mai multe inițiative de-a lungul anilor, care reprezintă exemple grăitoare de unire a tuturor segmentelor din societate cu scopul de a crea soluții sustenabile și durabile pentru probleme sociale și ecologice. Aceste inițiative se bucură de sprijin din partea a milioane de oameni, guverne, oraganizații globale, organizații locale și persoane publice eminente.

 

Fundația Isha, creată de Sadhguru în 1992, este o organizație internațională non-profit dedicată cultivării potențialului uman prin programe intense de Yoga și diverse eforturi inovatoare pentru mediu, educație, sănătate și revitalizarea comunităților din India rurală. Fundația are peste 300 de centre în toată lumea, care sunt sprijinite de 16 milioane de voluntari.

 

Isha este văzută și acceptată drept expert în mai multe domenii de către entități internaționale precum Organizația Națiunilor Unite (ONU) și Forumul Economic Mondial – acest statut reiese din acreditarea fundației de către UNCCD, apartenența la IUCN, parteneriatul cu Programul Națiunilor Unite pentru Mediu și UNESCO, precum și statutul special de consultant pentru Consiliul Economic și Social al Națiunilor Unite.

 

În 2017, Sadhguru a lansat mișcarea „Rally for Rivers” pentru a crește nivelul de conștientizare față de secarea râurilor din India. Sprijinită de peste 162 de milioane de oameni, aceasta este cea mai mare mișcare ecologică de acest fel și a fost inclusă în Soluțiile bazate pe Natură din Compendiul ONU pentru Acțiuni Climatice. Ulterior, Sadhguru a lansat „Cauvery Calling”, o mișcare bazată pe acțiuni și implicare directă cu scopul de a ajuta fermierii să planteze 2.42 miliarde de copaci pentru a revitaliza râul Cauvery. Proiectul a ajutat 125 000 de fermieri să treacă la agrosilvicultură și a facilitat plantarea a 62 de milioane de puieți.

 

Mișcarea Planetă Conștientă – Salvează Solul urmărește să implementeze la nivel global modelul de succes de participare în masă a cetățenilor, care a fost pornit de către Sadhguru.

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.