fbpx

Dan Medișanu, jurnalist freelancer, membru al UZPR, a încetat din viață la Londra

de

Colegul nostru Dan Medișanu, colaborator al revistei Tango și vechi coleg de echipă cu cei mai mulți dintre jurnaliștii din vechea gardă a redacțiilor de la Evenimentul Zilei și Național, a încetat din viață pe 2 noiembrie 2023, la vârsta de 59 de ani, într-un spital din Londra.

Absolvent de ASE la secția turism și alimentație publică, Dan Medișanu a lucrat toată viața nu doar în presă, ci și ca ghid turistic, fiind considerat unul dintre cei mai buni însoțitori de grup ai reputatei agenții de turism Paralela 45. În presă, era specializat mai ales în știri mondene și relatări legate de zona de entertainment, iar ca ghid călătorise în toată lumea, dar cel mai des în Spania și țările sud-americane, fiind un vorbitor excepțional de limba spaniolă.

Pe 12 octombrie, însă, venise la Londra ca simplu turist, pregătit să meargă la concertul Madonnei din 15 octombrie, pe O2 Arena, un concert pentru care avea biletul luat încă din ianuarie. Era un fan împătimit al Madonnei, de aceea decisese să vină la concert în ciuda avertismentelor medicilor care l-au somat să nu plece într-o călătorie așa de lungă și obositoare. Chiar înainte de plecare, analizele îi ieșiseră foarte rău, iar medicii și prietenîi îi recomandaseră să se interneze și să pună sănătatea pe primul plan, însă Dan a decis să amâne tratamentele medicale până după concertul Madonnei. Nu a ajuns, însă, la concert, ci, direct de pe aeroportul Heathrow, unde și-a pierdut cunoștința imediat după aterizare, la spitalul universitar West Middlesex. A fost internat la terapie intensivă, tratat în permanență, investigat și monitorizat timp de două săptămâni, apoi mutat la alt spital, Chelsea and Westminster, pentru a putea fi îngrijit mai bine și continuate investigațiile. Din păcate, deși aparent starea lui părea să se fi ameliorat, pe data de 2 noiembrie Dan Medișanu a murit, în urma unor complicații.

După autopsie, trupul neînsuflețit va fi adus în țară, probabil spre finalul săptămânii viitoare, iar jurnalistul va fi îngropat alături de părinții lui, în cimitirul Ghencea Militar. Pentru cei care doresc să îl conducă pe ultimul drum, vom reveni cu date mai precise.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.