fbpx

Dani Dumitrescu – In iubire, al treilea schimba totul

de

De ceva timp, viata mea este altfel, pentru ca traiesc o pasiune secreta. El, cel pe care il iubesc nespus, este prezent tot timpul in gandurile mele si imi doresc sa ii marturisesc ceea ce simt, insa parca nu (mai) gasesc contextul potrivit. Banuiesc ca sentimentul este impartasit pentru ca observ ca si el flirteaza adesea cu mine, insa, ca si mine, nu (mai) gaseste momentul potrivit sa imi spuna ceea ce simte. Sunt insa momente cand ma priveste atat de intens, cu atata pasiune, incat, desi nu sunt rostite, gandurile lui sunt traduse de inima mea. De trupul meu.

In scurtele momente cand suntem doar noi doi, cand nu ne vede nimeni, ma mangaie cu tandrete si imi sopteste vorbe de dor care imi starnesc fiori de senzualitate. De dor, dar nu de dragoste, pentru ca timpul nu (mai) este aliatul nostru. Altadata, tot fara ochi indiscreti atintiti asupra noastra, furam saruturi unul de la celalalt. Desi pare o rutina, jocul seductiei este de fiecare data altul.

Si totusi nu este o iubire clandestina, cei din jur stiu care sunt sentimentele noastre si nu ne judeca.

La inceput am fost noi doi, apoi a aparut al treilea. Nu, nu este o poveste despre un bizar triunghi conjugal. Ciudat ar putea fi faptul ca, desi teoretic a intervenit intre noi, practic el – al treilea – ne-a unit. De fapt, al treilea este centrul universului nostru. Este cel pentru care am fost atat de pregatiti, si totusi, paradoxal – atat de nepregatiti. L-am asteptat in viata noastra mult timp, am epuizat toata partea teoretica despre ce inseamna sa apara in viata noastra, iar acum, cand el este langa noi, desi credeam ca stim tot, suntem trei suflete care invatam ce inseamna sa impartim totul la trei: dimineti, nopti, rabdare si mai ales iubire. Altfel de dimineti, altfel de nopti.

Cu toate acestea, el, al treilea nu ne fura noua iubirea, ci ne daruiste, cu atata puritate, iubire profunda, neconditionata. Este iubirea pe care am asteptat-o ani intregi, despre care auzisem atat de des, insa pe care nu am cunoscut-o decat in momentul in care el a aparut si a schimbat intr-o secunda – ireversibil – totul. Este miracolul nostru, si nu credeam ca suntem capabili de un miracol.

De cand a aparut el in viata noastra, au inceput altfel de zile, pline de neprevazut. Tot ce traim zi de zi, minut de minut, inseamna o descoperire a unui nou tip de iubire. Zambetul lui inseamna candoare, zambetul nostru inseamna implinire. Si cand el, al treilea, rosteste cuvintele mama si tata realizezi ca o astfel de iubire nu este un sacrificiu, ci un balsam petru inima.

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Dosar

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.