fbpx

Dr. Dan Mihail Stana: Ce trebuie sa stii cand faci o operatie estetica

de

Cand doriti sa va faceti o operatie estetica, este foarte important sa lasati medicul sa va expuna avantajele si dezavantejele acelei operatii, tehnica chirurgicala pe care o recomanda, iar apoi sa cereti lamuriri suplimentare. Acestea sunt sfaturile principale venite de la doctorul Dan Mihail Stana, care ne poate da cele mai bune sugestii pentru ca rezultatele interventiilor estetice dorite sa fie cat mai aproape de perfectiune.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Rezultatul interventiei poate fi foarte bun si prelungit daca pacientul asculta indicatiile medicului si nu incearca sa obtina un rezultat exagerat ce poate fi de scurta durata si uneori si cu refect negativ asupra starii de sanatate.

Pot fi facute in acelasi timp operator una sau mai multe interventii chirugicale, dar este indicat ca timpul operator sa nu depaseasca 5 sau 6 ore, asta, bineinteles, daca pacientul este tanar si fara boli asociate. Pentru prelungirea acestui timp, se iau masuri suplimentare in timpul anesteziei, in scopul de a prevenirii formarea unor cheaguri de sange, care pot avea repercusiuni grave.

Exista tendinta din partea unor chirurgi din alte tari de a efectua mai multe interventii chirurgicale in acelasi timp operator, dar trebuie inteles ca atunci cand asociezi mai multe interventii chirurgicale asociezi si mai multe complicatii, iar cand exista o boala asociata ce poate fi ascunsa, acest lucru chiar poate pune viata pacientului in pericol.

Cu cat pacientul este mai in varsta, cu atat timpul operator trebuie limitat, iar masurile intra si postoperatorii sunt mai severe .

Putem face o operatie de marire a sanilor ce poate dura pana la o ora si jumatate si o putem asocia cu o liposuctie sau o blefaroplastie, sau putem face o abdominoplastie si liposuctie la nivelul coapselor in acelasi timp operator sau lifting cu blefaroplastie.

Daca doriti o operatie de marire a sanilor este foarte important sa ascultati recomandarea chirurgului pentru dimensiunea si  forma implantului cu scopul de a avea rezultate bune pe termen  lung.

Este foarte important sa stiti ca liposuctia nu are rolul de a slabi, doar rolul de a modela si a ne scapa de depozite de grasime dispuse genetic si este bine sa fie facuta la cel putin 6 luni dupa o cura de slabire stabilizata, adica la 6 luni dupa ce cura de slabire s-a terminat si organismul a ramas la o greutate stabila.

Liftingul facial determina o sensibilitate scazuta la nivelul fetei pentru o perioada de cateva luni pana la un an, blefaroplastia lasa pentru 2-3 saptamani vanatai la nivelul pleoapelor, iar rinoplastia determina un edem ce poate fi moderat pana la un an.

Inainte de orice asemenea interventie, pacientul trebuie sa obtina toate analizele medicale. Analizele medicale reflecta starea de sanatate a pacientului si sunt cele care pot da informatii importante medicului anestezist, informatii ce pot influenta tipul si modul anesteziei.

In  functie de tipul interventiei, analizele pot fi sumare sau  complexe mai ales atunci cand se asociaza doua sau mai multe proceduri.

Cele uzuale contin o hemo-leucograma, teste despre constantele biologice, electrocardiograma. In cazul altor interventii se pot cere radiografie pulmonara sau de craniu, ecografie sau mamografie de sani etc. In cazul unor pacienti  se pot cere consulturi interdisciplinare: consult cardiologic, ginecologic sau chirurgical, consult de nutritie si diabet .

 In ziua operatiei, daca interventia are loc in prima parte a zilei, va trebui sa nu mancati sau sa beti ceva, iar daca are loc in partea a doua  a zilei puteti la prima ora sa consumati un iaurt si sa beti apa cu 4 ore maxim inainte de operatie.

Dupa interventie, in general, pacientii raman una sau doua zile in clinica sub supraveghere medicala. La parasirea clinicii, pacientul primeste  indicatii despre ce trebuie sa faca si ce sa nu faca, indicatii foarte importante pentru procesul de vindecare, proces ce se intinde de la 6 luni pana la un an, timp in care pot surveni si unele aspecte neprevazute. Aceste indicatii pot fi: purtarea unei bustiere sau a unui costum ori utilizarea unor creme cu efect cicatrizant.

Chiar daca pasii si regulile pre si post operatorii sunt foarte stricte pacientul nu trebuie sa se considere bolnav, deoarece in cazul interventiilor chirurgicale estetice se opereaza pacienti sanatosi fara probleme medicale, motiv pentru care integrarea sociala se realizeaza rapid. Insa controalele medicale periodice la o luna, trei, sase, noua luni si un an postoperator sunt obligatorii, sau chiar dupa ani de zile, atunci cand se schimba ceva in starea de sanatate ca de exemplu atunci cand pacienta ramane insarcinata.

 

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.