fbpx

Dr. Mihaela Leventer: Marimea conteaza!

de

Marilyn Monroe este considerata plinuta dupa standardele actuale. Acum 50 de ani greutatea considerata ideala era cu 8% mai mica decit greutatea femeii reale; azi, femeia care lucreaza ca model are cu 25% mai putine kilograme decit femeia obisnuita. Doar 1% dintre femeile tinere normale reusesc sa se pastreze intre aceste limite, de multe ori platind pretul anorexiei. Femeia atletica, cu muschi antrenati la sala de fitness, sini voluptuosi si abdomenul plat atit de apreciate azi, este diferita si de Twiggy, femeia „scindurica” fara forme, model celebru din anii ‘60. Intr-un interval relativ scurt, timp de o generatie, moda siluetei s-a schimbat radical de citeva ori.

Angelina Jolie a declansat o isterie a marimii. Chipul ei armonios, cu buze naturale mari si senzuale si zimbet de femeie puternica, este modelul visat de multe femei. Daca pe vremea stralucitoarei Brigitte Bardot, posesoarea altor buze celebre, cercetarea medicala nu oferea multe, in anii nostri s-au pus la punct substante de umplere gata oricind sa suplineasca volumul lipsa. De la utilizarea grasimii proprii, injectata in buze cu pretul unui edem neplacut si persistent, s-a trecut la injectarile cu materiale gelatinoase inerte, dar resorbabile. S-a constatat ca produsele care contin microparticule solide, ori produsele neresorbabile sau cu resorbtie lenta pot da reactii adverse de tip noduli, chiar la mult timp dupa injectare. De aceea, in prezent sint preferate produsele pure de acid hialuronic, o substanta de sinteza pe care si organismul nostru o produce. Desi resorbtia inseamna si repetarea injectarilor la intervale de timp diferite, in functie de granulatia produsului, lipsa riscurilor este totusi cel mai important aspect pozitiv.

In Brazilia, exotica tara a chirurgiei estetice, „se poarta“ posteriorul bombat. Asa cum se pot introduce proteze in sini, la fel de bine se pot introduce si in fese, pentru ca la carnavalul din Rio sa defileze prin fata ochilor avizi doar forme perfecte. Talia poate fi subtiata prin lipoaspiratie, dar si prin rezectia ultimelor doua coaste, asa cum se zvoneste ca a facut Cher.

Ce marime este importanta la barbati, pentru ca de femei am tot vorbit? Desigur, dupa marimea contului din banca, a masinii si a afacerii, cea mai importanta marime este cea a penisului. Se pare ca 10% dintre barbati sint foarte preocupati de dimensiunea organului sexual. Exista chiar un „mit sexual“ care leaga marimea de performanta.

Operatia de ingrosare a penisului consta fie in injectari repetate de substante de umplere resorbabile, pentru ca acestea sint lipsite de riscuri si dau un efect vizibil imediat, fie intr-o lipoaspiratie a grasimii abdominale si introducerea ei cu ajutorul unei seringi speciale de-a lungul organului sexual printr-o incizie de doar 2 mm. Astfel sint impuscati doi iepuri dintr-o lovitura: se scapa de grasimea nedorita de pe burta care ascundea o parte din penis si simultan se si remodeleaza acesta. Daca pacientul va fi stirnit sexual in prima luna dupa operatie, trebuie sa stie ca erectia trebuie potolita cu pachete de gheata aplicate peste bandajul care trebuie purtat tot atit timp. Sacrificiul merita, pentru ca de la o circumferinta de 12 cm se poate ajunge la 17 cm. Operatia nu este totusi lipsita de riscuri. Grasimea injectata in penis are prostul obicei de a fi absorbita inapoi in corp, lasind penisul cu incretituri. Celulele de grasime care mor pot provoca o inflamare dureroasa si exista riscul infectiei. Alteori apare o erectie care se intinde in jos, si se poate si mai rau. De aceea procedura trebuie facuta de catre medic doar dupa o indelungata experienta in domeniu.

Daca penisul este prea scurt si nu poate fi introdus in timpul actului sexual, se poate face operatia de alungire prin sectionarea ligamentelor suspensoare.

Intr-o societate obsedata de marime, in care la loc de pret este cresterea profitului, adevarul gol-golut este ca oamenii nu se dau in laturi de la nimic ca sa fie mereu la moda.

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.