fbpx

Ecografie mamara gratuita!

de

Cu cateva zile in urma, a inceput o campanie care va poate salva viata. Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer a lansat campania de informare si responsabilitate cu privire la cancerul mamar “Nu am facut destul”, cu mesajul “Ajuta-ne, mergi la control!”. Demersul este adresat tuturor femeilor din Romania. Pe durata campaniei, femeile vor putea efectua ecografii mamare gratuite la centrele Gral Medical din mai multe orase din tara, programandu-se in luna octombrie pe site-ul www.invingemcancerul.ro.

Desi teoretic campania se desfasoara numai in octombrie, cele care se programeaza in aceasta luna pot face ecografia pana la sfarsitul lui 2011, deci importanta e programarea! Centrele Gral Medical unde se vor face ecografii mamare gratuite sunt in Ploiesti, Pitesti, Craiova, Focsani si Bucuresti. Initiativa Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer beneficiaza de sprijinul Roche Romania, Gral Medical si Europa FM.
Cancerul mamar este curabil daca este diagnosticat la timp. De aceea, este foarte important ca orice femeie sa cunoasca semnele si simptomele cancerului mamar si, mai ales, sa mearga la control periodic, chiar daca nu prezinta simptome. Cancerul mamar inregistreaza in Romania o incidenta de 7929 de cazuri noi pe an si o mortalitate de 3101 de decese anual, conform Globocan, 2008.

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.