fbpx

Europenii doresc să-și îmbunătățească stilul de viață, 5 din 10 considerând că dispozitivele inteligente îi pot ajuta

de

Huawei Consumer BG împreună cu IPSOS au realizat un studiu care arată că ultimul an și jumătate a avut un impact major asupra vieții oamenilor. Studiul a fost realizat în 10[1] țări europene, inclusiv în România, în luna iulie a anului 2021. Astfel, studiul arată că pentru 43% dintre europeni nivelul stresului a crescut și 35% dintre aceștia recunosc că au luat în greutate. În același timp, studiul evidențiază faptul că marea majoritate dintre respondenți intenționează să își îmbunătățească stilul de viață și 55% cred că dispozitivele tehnologice îi pot ajuta să facă acest lucru.

Potrivit studiului IPSOS realizat pentru Huawei, ultimele luni au avut un impact mare asupra nivelului de stres al popoarelor din Europa. Marea majoritate a respondenților declară că a devenit mai greu să separe viața privată de cea profesională și să mențină un echilibru sănătos între acestea. În consecință, studiul evidențiază că nivelul stresului s-a agravat în medie pentru 43% dintre oameni, iar națiunile care au suferit cel mai mult au fost turcii (54%), grecii (52%) și sârbii (50%).

Cu toate acestea, respondenții doresc să-și îmbunătățească calitatea vieții – 55% cred că dispozitivele inteligente și noile aplicații îi pot ajuta în acest mod. Turcii (65%), grecii (64%) și românii (64%) sunt cei mai încrezători în noile tehnologii. În general, 48% dintre europenii participanți la studiu cred că noile aplicații și dispozitivele inteligente pot fi de ajutor în reducerea stresului, iar 33% dintre ei cred că un smartwatch sau o brățară inteligentă poate ajuta la atingerea obiectivelor, inclusiv cele legate de sănătatea mentală. Aproximativ 21%, și chiar 31% în Turcia, dintre aceștia sunt interesați să utilizeze un dispozitiv cu o funcționalitate care monitorizează nivelul de stres. Smartwatch-urile Huawei nu numai că pot face asta, dar oferă, de asemenea, memento-uri despre exercițiile regulate de respirație, care pot ajuta utilizatorii să se relaxeze și să se concentreze mai bine. Mai mult decât atât, cu funția HUAWEI TruSleepTM 2.0 pot fi diagnosticate 6 tipuri comune de probleme de somn și se pot obține recomandări pentru o calitate mai bună a somnului.

 

Pe drumul cel bun datorită tehnologiilor potrivite

Cercetările indică faptul că în ultimele câteva luni mulți oameni au devenit mai puțin activi, ceea ce a avut un impact asupra formei lor fizice. De asemenea, studiul arată că pe lângă faptul că au câștigat câteva kilograme în plus și și-au pierdut puterea, și sănătatea lor generală s-a deteriorat. Impactul asupra acestei laturi a vieții este vizibil în principal în Turcia (46%), dar și în Croația, unde 41% dintre respondenți se simt mai rău la nivel psihic.

Pentru fiecare țară care a luat parte la studiul IPSOS s-a înregistrat câte o problemă. În medie, 35% dintre respondenți recunosc că au luat în greutate, dar Serbia a fost cea care a preluat conducerea în această comparație cu 8,3 kg greutate suplimentară în medie per persoană[2], fiind urmați de turci care ajung la 8,2 kg greutate corporală adăugată. În acest caz, un smartwatch cu toate caracteristicile inteligente necesare, ar putea fi o soluție pentru a-i ajuta pe aceștia să se îndrepte către o condiție fizică și mentală îmbunătățită. Ceasul amintește utilizatorilor să facă mișcare zilnic şi îi motivează în acest sens. HUAWEI WATCH și HUAWEI WATCH GT oferă peste 100 de moduri de antrenament pentru a-i ajuta să găsească modul de a face sport care li se potrivește cel mai bine.

Studiul arată că bunăstarea fizică nu constă numai în a fi în formă, dar și în menținerea unei stări bune de sănătate în general. Mai mult de jumătate dintre respondenți intenționează să viziteze un medic pentru a verifica starea lor de sănătate și pentru a efectua unele teste de rutină. Noua serie de smartwatch-uri HUAWEI WATCH 3 permite utilizatorilor să monitorizeze saturația oxigenului din sânge, frecvența cardiacă, temperatura pielii, calitatea somnului și ciclul menstrual, pentru a controla mai ușor starea de sănătate. WATCH 3 reamintește utilizatorilor să fie mai activi, astfel încât procesul de îmbunătățire a formei fizice să devină mai ușor de parcurs.

 

Corp sănătos, minte sănătoasă și dispozitive inteligente pentru un stil de viață mai activ

Potrivit studiului, sănătatea mentală este la fel de importantă ca forma fizică. În medie, 33% dintre persoane se simt mai rău din punct de vedere mental decât înainte de pandemie, situația cea mai gravă fiind în Turcia, unde 46% dintre respondenți declară că sănătatea lor mentală a fost grav afectată, următoarele țări fiind Grecia cu 40% și Polonia cu 35%. La polul opus, țara cel mai puțin afectată la nivel mental este România cu rezultatul de 24%. Noile tehnologii pot ajuta utilizatorii să aibă grijă de sănătatea lor în acest sens în fiecare zi, deoarece smartwatch-ul amintește acestora să facă exerciții de respirație, monitorizează în mod inteligent ciclul de somn și nivelul stresului în organism.

 

Mereu conectați prin cele mai noi tehnologii

Un alt aspect al vieții de zi cu zi care a fost afectat în ultimele luni este calitatea relațiilor interumane. Aproape 1 din 3 respondenți din toate țările participante la studiu consideră că relațiile lor au fost afectate, dar situația cea mai gravă pare a fi în Turcia, unde 44% dintre oameni considerând că relațiile cu alte persoane s-au deteriorat, urmată de Grecia (33%) și Croația (32%). Cetățenii Bulgariei, Poloniei și Republicii Cehe suferă mai puțin din acest punct de vedere, doar 27%, respectiv 26%, dintre respondenți fiind de acord cu această declarație.

Cele mai noi tehnologii, ajută utilizatorii să rămână în contact cu cei dragi, chiar dacă trăiesc la depărtate unii de alții. Cu un smartwatch de ultimă generație aceștia nu mai au nevoie de un telefon, dacă acesta este echipat cu tehnologie e-SIM, cum este HUAWEI WATCH 3, care poate funcționa ca un dispozitiv de comunicare de sine stătător. De asemenea, utilizatorii pot răspunde la un apel telefonic sau pot citi un mesaj direct de pe WATCH 3. Toate aceste caracteristici sunt făcute pentru a facilita viața de zi cu zi.

 

O schimbare pozitivă

Conform studiului, calitatea generală a vieții nu este în cea mai bună formă în cadrul țărilor participate, în medie s-a deteriorat cu 33%. Fiecare țară a fost afectată în mod diferit, însă este evident că în toate dintre acestea sănătatea fizică și mentală a fost afectată. Cu toate acestea, studiul indică faptul că oamenii sunt dornici să își îmbunătățească stilul de viață, iar noile tehnologii cum ar fi smartwatch-urile sunt aici pentru a-i ajuta să se simtă mai bine din punct de vedere fizic și mental.

 

Mai multe dispozitive din categoria smartwatch pot fi găsite în această perioadă la prețuri avantajoase în cadrul campaniei Back To School pe www.huaweistore.ro.

 

Campania aduce discount-uri de până la 50% și oferte de tip bundle pentru dispozitivele wearables și audio din portofoliul Huawei, până pe data de 26 septembrie. În prim plan se află oferta de tip bundle HUAWEI WATCH 3 Series și HUAWEI FreeLace, dar și reducerile de 500 lei la HUAWEI WATCH GT 2 Pro, astfel încât persoanele care vor să își îmbunătățească stilul de viață au parte de cele mai bune prețuri.

 

 

Despre Huawei Consumer Business Group

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania are 14 centre de cercetare și dezvoltare în țări precum Statele Unite, Germania, Suedia, Rusia, India și China. HUAWEI Consumer BG este una dintre cele 3 filiale ale companiei și include smartphone-uri, computere și tablete, dispozitive portabile și servicii cloud etc. Cu peste 33 de ani de experiență în domeniul telecomunicațiilor, HUAWEI oferă tehnologii inovatoare consumatorilor de pretutindeni.

Pentru mai multe informații, vizitați: http://huaweistore.ro

 

Pentru noutăți despre Huawei Consumer BG, urmați-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobilero/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilero/

YouTube: https://www.youtube.com/HuaweiMobilero

Community: Comunitatea Huawei

 

[1] Ţări care au participat la cercetare: Austria, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Grecia, Ungaria, Polonia, România, Serbia şi Turcia.

 

[2] Se aplică numai persoanelor care au câștigat în greutate, nu întregii populații.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tag-uri:
· · ·
Categorii:
Make IT Simple

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.