fbpx

Filmul “O luna in Thailanda”, de Paul Negoescu, in competitia oficiala a Festivalului Premiers Plans

de

Lungmetrajul “O luna in Thailanda”, regizat de Paul Negoescu, a fost selectat pentru a participa in competitia oficiala a Festivalului de film european pentru debut “Premiers Plans”, care va avea loc la Angers (Franta), in perioada 19 – 25 ianuarie 2013, informeaza un comunicat.

Lungmetrajul de debut al lui Paul Negoescu va concura alaturi de alte filme europene, din Germania, Austria, Grecia, Italia, Serbia, Muntenegru si Suedia.

 

In 2012, la Premiers Plans, marele premiu pentru lungmetraj european a fost obtinut de “Oslo, 31 August”, debutul de succes al regizorului Joachim Trier. Tot anul trecut, doua scurtmetraje romanesti au fost recompensate cu premii la Angers – “Bora, Bora”, debutul lui Bogdan Mirica, a obtinut marele trofeu pentru scurtmetraj european, iar “Apele tac”, al regizoarei Anca Miruna Lazarescu, a obtinut trofeul publicului.

 

“O luna in Thailanda” spune povestea lui Radu (Andrei Mateiu) care, in noaptea Anului Nou, descopera ca nu este multumit de viata lui sentimentala si decide sa se desparta de prietena sa, Adina (Ioana Anastasia Anton). Porneste intr-o calatorie prin cluburile si petrecerile bucurestene in cautarea fostei iubite (Sinziana Nicola). Dar este oare ea femeia de care Radu are nevoie cu adevarat?

Din distributie mai fac parte actorii: Tudor Aaron Istodor, Raluca Aprodu, Victoria Raileanu, Ionut Grama, Sabina Posea, Bogdan Cotlet, ?tefan Munteanu, Simona Ghita.

 

Paul Negoescu a mai participat anul acesta cu debutul sau in lungmetraj la Festivalul International de Film de la Venetia – in sectiunea Settimana della Critica -, la Festivalul International de Film Francofon de la Namur, la Festivalul de Film de la Zurich, in competitia oficiala, la Festivalul Noului Cinema de la Montreal, in selectia internationala, in competitia oficiala a Festivalului de film de la Cottbus, dar si in selectia internationala a Festivalului International de Film de la Salonic.

 

Filmul “O luna in Thailanda”, o productie Hi Film, in coproductie cu Abis Studio, este realizat cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si cu participarea HBO Romania si a fost dezvoltat in cadrul CineLink, la Festivalul de Film de la Sarajevo, si in cadrul atelierului Premiers Plans coordonat de actrita Jeanne Moreau.

 

MEDIAFAX

 

 

 

Categorii:
Film

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.