fbpx

Chipul lui Michelle Obama atasat corpului unei sclave goale, pe coperta unei reviste spaniole

de

O revista spaniola – Magazine de Fuera de Serie – a publicat pe coperta sa o imagine modificata digital in care chipul primei doamne a SUA, Michelle Obama, a fost atasat corpului unei sclave de culoare, cu sanii dezgoliti.

Portretul care a fost modificat cu ajutorul programului Photoshop a fost prezentat in public in 1800, de artistul francez Marie-Guillemine Benoist. Se numeste “Portrait D’Une Négresse” si a fost expus prima data la salonul anual organizat de muzeul Luvru din Paris. La origine, portretul a fost vazut ca o imagine simbol a drepturilor persoanelor de culoare, mai ales ca sclavia fusese abolita in SUA cu cativa ani inainte.

 

Articolul care insoteste aceasta fotografie are titlul “Michelle, nepoata unei sclave, doamna a Americii”. Stra-stra-strabunicii lui Michelle Obama au fost sclavi.

 

Se pare ca subiectul acestui articol publicat in revista spaniola ar fi faptul ca “in spatele fiecarui barbat puternic este o femeie puternica”.

 

Insa imaginea de pe coperta revistei spaniole a starnit controverse, fiind catalogata drept ofensatoare si rasista. Iar faptul ca unul dintre sanii femeii este dezgolit nu ajuta foarte mult.

 

Potrivit Clutch Magazine, imaginea lui Michelle Obama face parte dintr-o serie de fotografii modificate, in care chipuri ale unor celebritati sunt atasate unor nuduri. In serie sunt incluse imagini ale lui Barack Obama, Abraham Lincoln si printesa Diana.

 

Autoarea demersului artistic, Karine Percheron-Daniels, se apara spunand ca aceste imagini arata “o realitate neasteptata alternativa”, care ii permite cititorului sa vada “indivizi faimosi in ipostaze diferite”.

 

MEDIAFAX

 

 

 

Categorii:
MoneyChat

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.