fbpx

Curtea Constitutionala a amanat decizia privind validarea referendumului pana pe 12 septembrie. Cursul euro a urcat peste 4,63 lei dupa anunt

de

Curtea Constitutionala a reluat, joi dimineata, sedinta pe tema rezultatului referendumului de demitere a presedintelui suspendat, Traian Basescu, amanata miercuri seara dupa ce a solicitat informatii MAI si INS.

Oficialii Ministerului Administratiei si Internelor declarau, pentru MEDIAFAX, miercuri seara, ca institutiei i-au fost solicitate de catre Curtea Constitutionala, miercuri, precizari privind numarul de persoane aflate pe listele electorale in 29 iulie si ca a fost deja comunicat ca acesta este de 18.292.514.
In 24 iulie, ministrul Administratiei si Internelor, Ioan Rus, a anuntat ca numarul total al cetatenilor cu drept de vot este de 18.292.514.
Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat, miercuri seara, ca stia ca decizia CC privind referendumul va fi luata joi, ca amanarea acesteia nu il ingrijoreaza si ca CC trebuie sa aiba la dosar “documente originale, nu trimise la BEC”.
Traian Basescu a facut aceste declaratii la plecarea de la sediul sau de campanie.
Basescu a spus, raspunzand unei intrebari, ca stia ca decizia CC va fi joi, mentionand ca nu este ingrijorat de amanare.
Participarea la referendum a fost de 46,24%, iar dintre alegatori, 87,52% au votat pentru demiterea lui Traian Basescu, iar 11,15% s-au pronuntat impotriva, potrivit rezultatelor finale ale referendumului din 29 iulie, anuntate miercuri de BEC.

Anuntul Curtii Constitutionale din Romania de a amana pana pe 12 septembrie decizia privind validitatea referendumului prelungeste criza politica ce afecteaza Romania de peste o luna, comenteaza AFP.
“Coalitia de centru-stanga aflata la putere din mai la Bucuresti, USL, lansase procedura pentru demiterea presedintelui Traian Basescu la inceputul lunii iulie, atragand criticile UE privind metodele mai putin ortodoxe utilizate, calificate drept atingeri aduse statului de drept”, reaminteste agentia France-Presse.
“Curtea Constitutionala ar avea sarcina de a certifica rezultatele referendumului de duminica, care a inregistrat o participare inferioara pragului minim necesar pentru a se obtine plecarea lui Traian Basescu”, explica AFP, precizand ca, potrivit datelor BEC, prezenta la urne a fost de 46,24%.
Conform AFP, incertitudinea privind situatia presedintelui risca sa prelungeasca criza politica de la Bucuresti, cu efecte mai ales in plan economic.

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.