fbpx

Ingrediente indispensabile pentru prevenirea îmbătrânirii tenului

de

Deși îmbătrânirea pielii nu poate fi stopată, ea poate fi încetinită prin adoptarea unui stil de viață sănătos și prin utilizarea produselor de skincare adecvate. Există anumite ingrediente anti-aging care nu pot lipsi din rutina de îngrijire a tenului uscat, deshidratat și cu predispoziție pentru apariția ridurilor.

Iată care sunt 6 dintre aceste ingrediente cu proprietăți anti-aging:

 

Acid hialuronic

Acidul hialuronic este unul dintre cele mai cunoscute ingrediente anti-aging, care poate fi folosit ca atare sau în componența unor creme pentru ten. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, acidul hialuronic joacă un rol important în menținerea apei în țesuturi și în prevenirea apariției semnelor îmbătrânirii.

 

Utilizarea produselor cu acid hialuronic contribuie la creșterea elasticității și a fermității pielii. Folosirea gamei de produse Aprive reprezintă o modalitate eficientă de a beneficia de efectele anti-aging pe care acesta le oferă. Crema anti-age Ageless Aprive conține acid hialuronic, alături de peptide, vitamina E și C, ceai verde, provitamina B5 și pantenol, pentru a oferi pielii uscate, lipsită de volum și elasticitate, îngrijirea de care are nevoie.

 

Antioxidanți

Antioxidanții sunt importanți pentru funcționarea întregului organism, precum și pentru sănătatea pielii. Vitamina C este unul dintre cei mai apreciați antioxidanți din produsele de skincare, deoarece contribuie la diminuarea semnelor îmbătrânirii premature și accelerează producția de colagen și elastină. De asemenea, ea protejează pielea împotriva efectelor negative ale razelor UV și ameliorează petele pigmentare.

 

Alături de vitamina C, un alt antioxidant benefic pielii este vitamina E. Aceasta protejează pielea împotriva acțiunii razelor soarelui și a radicalilor liberi. Totodată, ea contribuie la estomparea ridurilor și a liniilor fine, încetinind procesul de îmbătrânire a pielii.

 

Atât vitamina C, cât și vitamina E, sunt prezente în serul C Vitamin de la Aprive. Acesta este unul dintre cele mai puternice produse anti-aging, cu un conținut de vitamina C de 15%, alături de acid ferulic, acid hialuronic și extract de lemn dulce. Având o formulă complexă, serul anti-aging Aprive este un excelent agent anti-îmbătrânire, ce reduce liniile fine și ridurile, iluminează pielea și o hidratează în profunzime.

 

Pantenol

Pantenolul sau provitamina B5 este un ingredient de bază din compoziția unei creme anti-aging, datorită proprietăților lui de regenerare și hidratare a pielii. El nu poate lipsi din rutina de îngrijire a tenului uscat, lipsit de hidratare sau sensibil și predispus la apariția acneei. În plus, ajută pielea în lupta contra ridurilor prin rolul lui protector și de contracarare a factorilor responsabili de îmbătrânirea prematură.

 

O cremă hidratantă și regenerantă cu pantenol – Tao de la Aprive – poate fi utilizată de către persoanele cu piele uscată și sensibilă. Alături de pantenol, Tao de la Aprive conține unt de shea, ceramide, vitamina E, resveratrol, beta-glucan, extract de magnolie, rhodiola și ginseng. Având o formulă complexă, această cremă reface bariera cutanată, ameliorează roșeața și iritațiile, reduce ridurile și îmbunătățește elasticitatea pielii.

 

Ceramide

Ceramidele sunt molecule lipidice care alcătuiesc un strat protector al pielii, alături de colesterol și acizi grași saturați. În urma procesului natural de îmbătrânire, aceste lipide se pierd, iar aplicarea lor topică ajută la hidratarea pielii și la refacerea barierei naturale de protecție a acesteia.

 

Dacă îți dorești menținerea unui ten tânăr, poți include ceramidele în rutina ta de îngrijire. În gama Aprive, ceramidele sunt prezente atât în booster-ul hidratant Aqua Perfector, cât și în crema regenerantă și hidratantă Tao.

 

Acizi AHA

Acizii AHA se remarcă prin proprietățile de exfoliere a pielii, cât și prin rolul lor de umectare și de contracarare a semnelor îmbătrânirii. Ei înlătură celulele moarte ale pielii, mențin hidratarea acesteia și combat efectele expunerii la soare. De asemenea, ei contribuie la refacerea colagenului, motiv pentru care sunt recomandați persoanelor care doresc să încetinească procesul de îmbătrânire a pielii.

 

Printre cei mai cunoscuți acizi AHA se află acidul glicolic, acidul lactic, acidul mandelic și acidul citric. Atât acidul glicolic, cât și acidul mandelic, se regăsesc în exfoliantul Glow Up de la Aprive. Acesta este o alegere excelentă pentru îngrijirea pielii deshidratate, care este lipsită de volum și elasticitate. Serumul Aprive hidratează pielea, estompează ridurile și aspectul porilor, susține regenerarea celulară și împiedică apariția semnelor îmbătrânirii.

 

Având o formulă complexă, produsul are un conținut de 0,2% acid salicilic și gluconolactonă, ambele componente fiind importante pentru a conferi pielii un aspect uniformizat.

 

Niacinamide

Niacinamidele sunt nelipsite din produsele pentru îngrijirea tenului uscat, cât și a celui iritat sau cu acnee. Ele sunt recunoscute pentru efectul lor de îmbunătățire a barierei hidrolipidice, astfel încât împiedică pierderea apei din țesuturile pielii. De asemenea, ele diminuează roșeața cauzată de acnee și reduc aspectul porilor dilatați.

 

Pentru un plus de hidratare se poate utiliza boosterul hidratant Aqua Perfector de la Aprive. Acesta este un produs potrivit tuturor tipurilor de piele, care îmbină acidul hialuronic hidrolizat cu niacinamidele, aloe vera și extractul de castravete. Combinația acestor ingrediente netezește ridurile și liniile fine, calmează și protejează pielea, având totodată puternice efecte revitalizante și antioxidante.

 

Din fericire, există numeroase ingrediente anti-aging puternice, care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire, astfel încât să te poți bucura pentru o perioadă cât mai îndelungată de un aspect tânăr și hidratat al tenului.

 

Alege produsele potrivite pentru tenul tău, însă nu uita că la baza selecției ar trebui să se afle și o părere medicală. Cere, așadar, și părerea unui dermatolog și alege întotdeauna doar produsele recomandate pentru tenul tău pentru ca acesta să își păstreze vitalitatea și strălucirea.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Advertorial

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.