fbpx

J.K. Rowling promite sa se intoarca la cartile pentru copii

de

Scriitoarea britanica J.K. Rowling a promis tinerilor sai fani ca urmatoarea sa carte, dupa volumul “The Casual Vacancy”, pe care l-a lansat recent, va fi dedicata copiilor.

Autoarea seriei “Harry Potter” a socat cititorii cu prima sa incursiune in piata de carte pentru oameni maturi, cu “The Casual Vacancy”, care include scene de sex, consum de droguri si scene de automutilare.

 

Rowling a marturisit ca lucreaza la un nou proiect, despre care spune ca va putea fi citit in familie. “Ca autoare a lui «Harry Potter», am emotii sa ma dedic unei alte carti pentru copii, dar, da, urmatorul meu proiect este dedicat celor mici”, a spus aceasta sambata, la Cheltenham Literature Festival.

 

“Am o gramada de lucruri pe laptop, inclusiv cateva proiecte pentru copii – putin mai mici decat cei care faceau parte din publicul lui «Harry Potter» -, si care sunt aproape gata si vor fi primele lucruri pe care le voi publica. Am testat aceste texte pe copiii mei si au functionat”, a adaugat ea, mentionand ca are in lucru si o carte dedicata cititorilor adulti, dar aceasta este intr-un stadiu incipient.

 

Publicata la cinci ani distanta de ultimul volum din saga despre vrajitori, “The Casual Vacancy” prezinta o poveste despre ambitii si rivalitati, care se desfasoara intr-un satuc englezesc imaginar, Pagford. Actiunea se anima atunci cand unul dintre conducatorii localitatii moare subit.

 

Rowling a spus ca a incercat sa adopte o abordare dickensiana a unei povesti de tip saga cu numeroase caractere, din care nu lipsesc sexul, satira si chiar vorbele grele, acestea fiind doar cateva dintre notele prin care noul roman se distinge de celebra serie “Harry Potter”.

 

Seria “Harry Potter” este unul dintre cele mai mari succese editoriale. Adaptarea cinematografica a seriei a avut la fel de mare succes, atragand incasari de peste 7 miliarde de dolari.

 

In varsta de 47 de ani, J.K. Rowling, care inainte de a-si publica romanele din seria “Harry Potter” era o mama singura ce traia din ajutorul social, are o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit celei mai recente liste publicate de Forbes in martie 2011. Totodata, este considerata una dintre cele mai influente femei britanice si a fost distinsa cu Ordinul Imperiului Britanic pentru servicii deosebite aduse literaturii pentru tineri, dar si cu Legiunea de Onoare, in Franta.

 

MEDIAFAX

 

 

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.