fbpx

JACK DEJOHNETTE TRIO feat. Ravi Coltrane, la Sala Radio

de

Jazz Syndicate Live Sessions prezintă, în data de 3 noiembrie, la Sala Radio din București, un concert susținut de legendarul Jack DeJohnette, alături de Ravi Coltrane și Matt Garrison.

Acum douăzeci de ani, Jack DeJohnette i-a reunit pentru prima dată pe scenă pe saxofonistul Ravi Coltrane și basistul Matthew Garrison, pentru a cânta muzica lui John Coltrane la Muzeul Brooklyn, în New York. Această configurație de importanță istorică a fost revitalizată și va porni din nou la drum în sezonul 2016-2017. Reprezentând linia de prestigiu a unor mari familii ale Jazz-ului, Jack DeJohnette, Ravi Coltrane și Matt Garrison explorează improvizații deschise, precum și propriile lor compoziții.

Într-o carieră care se întinde pe mai bine de cinci decenii și include colaborări cu unele dintre cele mai emblematice figuri din Jazz-ul modern, câștigătorul Premiului Grammy Jack DeJohnette și-a stabilit o reputație incontestabilă ca fiind unul dintre cei mai mari tobosari din istoria genului. Lista colaborarilor de-a lungul carierei sale include nume de legendă: John Coltrane, Miles Davis, Ornette Coleman, Sonny Rollins, Thelonious Monk, Bill Evans, Stan Getz, Keith Jarrett, Chet Baker, George Benson, Stanley Turrentine, Herbie Hancock, Dave Holland, Joe Henderson, Freddie Hubbard, Betty Carter și mulți altii. De-a lungul carierei, el a dezvoltat o versatilitate care i-a permis să abordeze cu ușurință diverse genuri, precum hard bop, R&B, world music, avant-garde sau orice alt stil care a apărut în ultima jumătate de secol.

De mic copil, am ascultat toate tipurile de muzică și nu le-am împărțit niciodată pe categorii, spune artistul. Am luat lecții de pian și am ascultat operă, country și western music, rhythm and blues, swing, jazz, indiferent. Pentru mine, totul a fost muzică și totul a fost excelent. Am păstrat acest sentiment despre muzică, despre toate genurile muzicale și l-am păstrat cu mine oricând și oriunde. Am avut această convingere, în ciuda tendinței actuale de a încerca să categorisești oamenii și muzica, continuă acesta.
În ciuda tuturor premiilor și distincțiilor, DeJohnette continuă să considere procesul creativ ca fiind principala sa prioritate.

O altă legendă care va urca pe scena Sălii Radio este Ravi Coltrane, fiul inegalabilului John Coltrane, al cărui precedent concert de la București a fost sold out.

Instrumentist la saxofon tenor şi saxofon sopran, şef de formaţie şi compozitor, Ravi Coltrane este estimat printre cei mai de seamă improvizatori ai momentului din generaţia medie a muzicienilor americani de gen. Acesta s-a impus pe scena de jazz mai ales prin merite proprii și un talent ieșit din comun, dar in mod cert a contat și faptul că este cel de al doilea fiu (celălalt fiind Oran Coltrane, de asemenea saxofonist) al veritabilului gigant al jazz-ului anilor ’50 – ’60 din veacul trecut, John Coltrane (1926-1967) şi al apreciatei pianiste şi organiste Alice Coltrane (1937-2007).

Jack DeJohnette Trio înseamnă:
Jack DeJohnette – baterie; Ravi Coltrane – saxofon tenor/sopran; Matt Garrison – bas.

Biletele pentru acest eveniment pot fi cumpărate din reţelele Eventim.ro, Bilete.ro și IaBilet.ro

Video:

 

Organizator: Jazz Syndicate Live Sessions

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.