fbpx

Kings of Leon, primul concert în România. Inimi care bat, cortine care cad, amintiri care rămân

de
Concertul trupei Kings of Leon la Bucuresti

Dintre toate investițiile pe care le facem, cele care își sporesc la infinit valoarea sunt cele așezate, apoi, în amintiri din care vom continua să ne hrănim. În întâlniri cu artiști pe care i-am așteptat toată viața, în călătorii în locuri la care am visat, în clipe de emoție live trăite în câte o seară în care și nouă ne-a fost îngăduit să aprindem o stea în constelația marilor întâlniri, înălțând deasupra capului lumina telefonului, într-un gest de iubire, de admirație și de recunoștință.

O astfel de investiție de preț au făcut-o cei peste 35.000 de spectatori ai concertului Kings of Leon la București, un eveniment organizat de ALive în parteneriat cu Primăria Municipiului București, la Arena Națională, în seara de 17 iunie 2017.

Trupa americană Kings of Leon, cap de afiș în multe festivaluri de renume internațional, a susținut primul său concert în România sâmbătă seara, la Arena Națională, având în deschidere trupa românească Golan și artista americană LP, Laura Pergolizzi. Deși doar o mică parte dintre spectatori ajunseseră în arenă când au cântat, trupa Golan a fost bine primită, iar apoi, după ora 19.30, când și-a început recitalul, LP a fost ascultată și aplaudată cu mare entuziasm. Hiturile LP “Other People”, “Lost on You” sau “Tightrope” au fost cântate de artistă la unison cu mii de spectatori, iar impresiile exprimate pe rețelele de socializare despre întâlnirea cu LP au fost, toate, la superlativ.

Bucuria publicului din Arena Națională a Capitalei s-a dezlănțuit cu adevărat, însă, după ora 21, când pe scenă au urcat “băieții Followill”, căci trupa fondată în 1999 în Nashville, Tennessee, este alcătuită din trei frați, Caleb Followill (născut în 14 ianuarie 1982, vocal și chitară ritmică), Nathan Followill (născut în 26 iunie 1979, baterie, percuție, vocal) și Jared Followill (născut în 20 noiembrie 1986, chitară bass și backing vocal), alături de care cântă vărul lor, Matthew Followill (născut în 10 septembrie 1984, chitară și backing vocal). Numele trupei vine de la prenumele pe care l-a purtat bunicul tuturor celor patru muzicieni, Leon Followill, și s-a dorit dintru început a fi un omagiu adus unui personaj iubit și respectat în familia lor.

Pe ritmurile unei inimi bătânde, proiectate pe ecranele din preajma scenei, și ale piesei “Over”, de pe noul album pe care îl promovează în acest turneu, WALLS (cel de-al șaptelea album din repertoriul lor), cei patru muzicieni au intrat în scenă în uralele spectatorilor și au cântat peste o oră și jumătate. După “Over” au urmat “The Bucket”, “Mary Eyes on You”, “Manhattan”, “Slow Night, So Long”, “Supersoaker”, “Sex on Fire”, “The Runner”, “Comeback Story”, “Walls”, “Find Me”, “On Call”, “Reverend”, “Back Down South”, “Knocked Up”, “Pyro”, “Crawl”, “Notion”, “Radioactive”, iar recitalul s-a încheiat cu hiturile “Use Somebody” și “Waste a Moment”.

Fără să poarte ținute spectaculoase de scenă și fără ca showul să apeleze la prea multe efecte speciale, chiar și fără ca solistul să interacționeze prea mult cu publicul în obișnuitele dialoguri care se poartă la concertele pe marile stadioane, cei patru muzicieni din Nashville au reușit să țină publicul în mână și să creeze momente de mare emoție și intensitate. “Nu de prea multe ori avem ocazia să mergem în locuri în care nu am mai fost nicioadtă, și suntem recunoscători pentru asta!”, a mulțumit solistul Caleb Followill publicului din București.

Pe fundalul scenei, o cortină grea, de catifea grena, s-a lăsat de mai multe ori, creând un efect dramatic, iar o serie de elemente vizuale – flori, simboluri sau elemente geometrice – au contribuit la atmosfera specială, aproape intimă, în ciuda unui spațiu atât de mare.

La finalul showului, artiștii au aruncat către public penele de la chitare, bețele de tobe, ba chiar și sticla de apă a solistului, spre încântarea fanilor care s-au înghesuit să prindă din aer suvenirurile prețioase.

Muzicienii de la Kings Of Leon au vândut aproape 20 de milioane de albume  în întreaga lume și sunt deținătorii a două premii Grammy, unul pentru “Sex on Fire” în 2009 și celălalt pentru “Use Somebody”, obținut în 2010.

Parte a turneului lor de promovare a celui de-al șaptelea album, WALLS, concertul din 17 iunie din București a fost un eveniment extrem de reușit, emoționant, cu adevărat memorabil.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.