fbpx

Leonardo DiCaprio a câștigat, în sfârșit, premiul Oscar

de

Gala premiilor Oscar, desfășurată pe 28 februarie 2016 la Los Angeles, i-a adus talentatului actor Leonardo DiCaprio mult doritul premiu pe care atât el, cât și spectatorii săi considerau că merita să îl primească de mult.

”Mulţumesc Academiei, le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine, le mulţumesc celorlalţi nominalizaţi din acest an pentru performanţa lor incredibilă. The Revenant a fost rezultatul unei munci foarte grele, al unui efort extraordinar. Mulţumesc, Tom Hardy, pentru prietenia pe care mi-ai arătat-o și pentru talentul tău”, a spus Leonardo DiCaprio în discursul de după primirea atât de doritei statuete.

Leonardo DiCaprio a obţinut trofeul la categoria Cel mai bun actor în rol principal într-o luptă strânsă cu contracandidaţii săi Bryan Cranston, Matt Damon, Michael Fassbender şi Eddie Redmayne.

Leonardo DiCaprio este unul dintre cei mai aclamaţi actori ai generaţiei sale și s-a remarcat nu doar pentru talent, ci și pentru frumusețea sa incredibilă. Prima apariţie notabilă a avut-o în anul 1993, alături de Robert de Niro, în filmul ”Viaţa lui Toby” (This Boy`s Life). Al doilea film în care a jucat, ”Necazurile lui Gilbert Grape” (What`s Eating Gilbert Grape), i-a adus o nominalizare la Oscar pentru ”Cel mai bun actor în rol secundar”.

După rolul principal din ”Jurnalul unui baschetbalist” (The Basketball Diaries) şi ”Romeo şi Julieta” (Romeo + Juliet), el îşi câştigă celebritatea odată cu apariţia din ”Titanic”, filmul lui James Cameron, care rămâne unul dintre filmele cu cele mai mari încasări ale tuturor timpurilor.

De atunci, DiCaprio s-a implicat în producţii din ce în ce mai ambiţioase şi aclamate, cu unii dintre cei mai mari regizori de astăzi: Steven Spielberg (Prinde-mă! Dacă poţi!/Catch Me If You Can), Christopher Nolan (Începutul/Inception), Ridley Scott (Un ghem de minciuni/Body of Lies) şi Quentin Tarantino (Django dezlănţuit/Django Unchained).

De asemenea, a colaborat şi cu regizorul Martin Scorsese pentru filmele “Bandele din New York” (Gangs of New York), “Aviatorul” (The Aviator), “Cârtiţa” (The Departed), Shutter Island şi “Lupul de pe Wall Street” (The Wolf of Wall Street).

Filme notabile în care a mai  jucat sunt “Marele Gatsby” (The Great Gatsby), “Nonconformiştii” (Revolutionary Road), “Diamantul sângeriu”(Blood Diamond) şi “Plaja”(The Beach).

DiCaprio este şi producător de film de succes şi binecunoscut activist implicat în probleme climatice şi de mediu.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Film · Stiri · Superstar

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.