fbpx

Liviu Pop: Prioritatea zero este legata de examenele nationale si de bacalaureat

de

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a declarat, miercuri, ca in perioada scurta a mandatului sau la conducerea ministerului, prioritatea zero este legata de examenele nationale si de bacalaureat, intrucat unele termene sunt foarte scurte, iar altele chiar intarziate.

“Prioritatea zero este cea legata de examenele nationale si de bacalaureat. Termenele sunt foarte scurte, unele chiar intarziate. Nu vreau sa caut vinovati, vreau ca examenele sa se desfasoare corect, legal si in termen”, a spus Liviu Pop in conferinta de presa privind preluarea ca interimar a mandatului de ministru al Educatiei.

 

Liviu Pop a mai spus ca pana vineri va avea o situatie clara in ceea ce priveste organizarea examenelor si ca echipa Ministerului Educatiei va lucra 24 de ore din 24.

 

El a tinut sa precizeze ca ordinele privind organizarea testelor nationale si a bacalauratului nu vor fi modificate, astfel ca in salile de examen va fi mentinuta supravegherea video.

 

“Repet, ordinele de ministru privind organizarea examenelor raman in vigoare, nu vor fi modificari. Supravegherea video face parte din aceste ordine, o vom mentine asa cum este prevazuta in ordinele de ministru”, a mai spus Liviu Pop.

 

Ministrul interimar al Educatiei a precizat ca in zilele urmatoare vor fi desemnate comisiile de bacalaureat, intrucat luni are loc examenul de bacalaureat pentru olimpici.

 

“Este in joc viitorul a 500.000 de copii care participa la bacalaurat si la testele nationale. Obiectivele principale vizeaza desemnarea comisiilor de bacalaureat, termenele fiind depasite. Presedintele Comisiei Nationale de Bacalaureat va fi secretarul de stat din acest moment, daca acesta nu va fi schimbat din functie. Luni incepe bacalaureatul olimpicilor si totul trebuie sa se desfasoare in cele mai bune conditii”, a subliniat Liviu Pop.

 

In legatura cu invatamantul universitar, Liviu Pop a precizat ca luni va avea o intalnire cu ultimii trei ministri.

 

Ministrul interimar al Educatiei a mai semnalat faptul ca hotararile de guvern privind cifra de scolarizare pentru invatamantul preuniversitar, dar si pentru cel superior trebuiau aprobate la 1 martie, precizand ca probabil acest lucru se va intampla zilele urmatoare.

 

“Nu avem voie sa gresim cu nimic, speram ca hotararea de guvern privind cifra de scolarizare sa fie aprobata in zilele urmatoare. Vineri voi anunta comisiile de bacalaureat si tot atunci voi prezenta situatia clara privind bacalaureatul si testele nationale. M-am gandit de doua mii de ori pana sa accept aceasta functie, dar, din respect pentru parinti, profesori, elevi si premierul Victor Ponta, am acceptat. Stiu ca este o perioada foarte grea si trebuie sa lucram fara greseala”, a spus Liviu Pop.

 

De asemenea, ministrul interimar al Educatiei a anuntat ca in 7 mai s-a suspendat din toate functiile in care era implicat in privinta proiectelor derulate cu fonduri europene si totodata si-a inaintat demisia celor doua organizatii sindicale din care facea parte.

 

El a tinut sa ii multumeasca lui Ioan Mang pentru deschiderea cu care a fost primit in minister.

 

Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, ca Ioan Mang a solicitat sa fie eliberat din postul de ministru al Educatiei, cerere pe care a acceptat-o pentru a-i permite acestuia ca, fara presiunea portofoliului, sa “restabileasca adevarul” in urma acuzatiilor de plagiat.

 

Interimatul la conducerea ministerului este asigurat de catre ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, urmand ca in termenul legal de 45 zile sa fie nominalizat un alt ministru.

 

MEDIAFAX

 

 

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.