fbpx

Mihaela Radulescu a primit amenda de la CNA pentru prima editie a Alegerilor sale

de

Televiziunea Realitatea TV a fost amendata cu 25.000 de lei pentru emisiunea “Alegerile Mihaelei”, difuzata duminica, in care au fost invitati doi competitori electorali, Sorin Oprescu si Rares Manescu, dar si oameni politici ca Elena Udrea si Crin Antonescu.

BUCURESTI (MEDIAFAX)
Potrivit Consiliului National al Audiovizualului (CNA), legislatia audiovizualului privind campania a fost incalcata si in emisiunea “Politica si delicateturi”, cu Mircea Dinescu, difuzata duminica pe Realitatea TV. In respectiva emisiune a fost invitat si Ludovic Orban, membru al PNL.
Prezent la sedinta CNA, Alin Petran, directorul de retea al Realitatea TV, a spus ca emisiunea “Alegerile Mihaelei” a fost pregatita cu mult timp inainte de debutul campaniei si nu a putut fi modificata structura emisiunii dupa ce, joi, Consiliul a adoptat Instructiunea care interzice prezenta oamenilor politici in weekend, in campanie
“Promo-ul acestei emisiuni a fost difuzat cu mult timp inainte chiar si de campania electorala. Acesti invitati au fost stabiliti cu mult timp inainte de aparitia Instructiunii. Eram pusi in situatia de a nu mai putea modifica continutul emisiunii intr-un timp atat de scurt”, a spus Alin Petran.
Petran a spus ca Realitatea TV a trecut prin mai multe campanii electorale, cum ar fi campania din 2008, cand nu a existat o Instructiune a CNA care sa interzica prezenta tuturor oamenilor politici in weekend, in campanie. “Avand in vedere si caracterul specific al postului nostru si al celorlate posturi de stiri e foarte greu sa realizezei emisiuni fara politicieni. E foarte greu ca in weekend sa nu avem invitati politici”, a spus Petran.
El a mai spus ca nici emisiunea “Alegerile Mihaelei” si nici “Politica si delicateturi” nu au avut “nici cea mai mica urma de promovare electorala”.
In schimb, Christian Mititelu, membru al CNA, a spus ca in emisiunea “Alegerile Mihaelei” a fost invitat seful organizatiei Bucuresti a PDL, care reprezenta un candidat, dar si Sorin Oprescu, candidat la Primaria Capitalei.
“Alegerea a fost facuta cu trei saptamani in urma. Domnul Oprescu a fost prezent ca invitat intr-o emisiune de divertisment”, a spus Petran.
“Campania electorala inseamna doar atunci cand un competitor spune «votati-ma»? Nu vi se pare ca atunci cand un candidat sta in studio si vorbeste despre cate vieti a salvat, despre modul in care atatia mii de oameni ii multumesc (…) nu vi se pare o campanie electorala, o inaltare a candidatului catre culmile celui mai frumos candidat, medic si nu olog”, i s-a adresat Valentin Jucan lui Alin Petran.
Pe de alta parte, Christian Mititelu a facut referire la lipsa de echilibru aratata de moderatori in cazul discutiilor.
Valentin Jucan a propus o amenda de 60.000 de lei, insa propunerea sa nu a intrunit numarul minim necesar de voturi pentru a fi aplicata.
In schimb, Gelu Trandafir, membru al CNA, a propus o amenda de 25.000 de lei. Propunerea sa a intrunit numarul necesar de voturi si a fost aplicata.
Pe de alta parte, Alin Petran, reprezentantul Realitatea TV, a spus ca a constatat cu surprindere ca televiziunea a primit o amenda de 25.000 de lei, insa pentru incalcari similare postul Digi 24 a primit doar o somatie publica, tot in sedinta de joi a CNA.
Potrivit CNA, Digi TV a primit somatie pentru ca intr-o emisiune pentru copii, difuzata in weekend, au fost prezenti Nicolae Bot si Ludovic Orban.

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.