fbpx

Cum sa devii instructor atestat de Ultimate Pilates?

de

Cori Gramescu reputat antrenor de pilates, programe de antrenament de grup si nutritionist, va sustine in perioada 24 – 25 mai 2014, un workshop de Ultimate Pilates. Cursul se va desfasura in cadrul salii LadyFIT si costa 850 lei.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Participantii vor primi un certificat de participare ce ofera titularului dreptul de a preda Ultimate Pilates timp de un an de zile, iar pentru instructorii care doresc sa parcurga si celelalte module de instruire, vor trebui sa sustina examene teoretice si practice de verificare a cunostintelor si a tehnicii de predare.
Pentru inscriere, accesati: http://www.fitness-scandinavia.ro/ro/înregistrare/ws-47

Ce include cursul de Ultimate Pilates si ce poti obtine in urma acestuia?
Suportul de curs include plansele de anatomie care trebuie parcurse pentru a intelege notiunile tehnice care stau la baza structurii antrenamentelor, descrierea detaliata a tuturor exercitiilor impreuna cu fotografii mari menite sa ilustreze conceptul predat si suport video cu toate exercitiile, modificarile acestora si eventualele probleme de predare cu care instructorul se poate confrunta in sala.
In urma participarii la curs si aprofundarii metodei predate, instructorii de Ultimate Pilates pot practic preda atat o clasa de Pilates clasica, din categoria Body&Mind, pana la module de Pilates for Fitness. Aceasta plaja larga de optiuni deschide multe perspective de cariera si poate constitui un punct de plecare si pentru ore de Group Fitness si pentru antrenamente private, fiind o excelenta unealta de dezvoltare profesionala si aprofundare a cunostintelor din domeniul sportului pentru amatori.

In urma cursului, se ofera un certificat de participare obtinut in urma unei verificari a cunostintelor esentiale predate in cadrul cursului, iar pentru instructorii care doresc sa parcurga si celelalte module de instruire ( nivelul de avansati, progresiile speciale pentru anumite categorii de clienti, programele cu mici accesorii de antrenament si atelierele pentru programe coregrafiate de Ultimate Pilates) vor trebui sa sustina examene teoretice si practice de verificare a cunostintelor si a tehnicii de predare.
Certificatul de participare obtinut in urma cursului ofera titularului dreptul de a preda Ultimate Pilates timp de un an de zile, urmand ca dupa expirarea acestui termen, daca doreste sa continue sa predea metoda originala, sa vina sa sustina un examen practic si teoretic, pentru a dobandi dreptul de a preda un nou curs. De asemenea, titularul certificatului are obligatia ca pe durata unui an sa participe la cel putin un atelier de aprofundare a tehnicilor de Ultimate Pilates organizat de Cori Gramescu sau sa continue formarea cu nivelurile variate de Ultimate Pilates lansate de Cori.
Instructorii care vor obtine certificate de participare si dreptul de a preda ore de Ultimate Pilates in cadrul salilor unde activeza, vor beneficia si de promovare din partea celei care a dezvoltat acest concept, Cori Gramescu. Pe langa promovarea pe paginile de facebook, Cori Gramescu va participa la solicitarea instructorilor si la lansarea orelor de Ultimate Pilates din cadrul salilor respective.

Ce reprezinta ULTIMATE PILATES?

Ultimate Pilates este o abordare noua, profund originala, a exercitiilor clasice de pilates, adaptata la caracteristicile pietei de fitness din Romania. Metoda este dezvoltata de Cori Gramescu si vine sa incununeze activitatea ei in domeniul sportului pentru amatori si a orelor de antrenament in grup. Este o metoda extrem de sigura si eficienta, care se potriveste unei plaje imense de clienti. De la adolescenti pana la seniori si trecand prin toata plaja de cliente obisnuite ale salilor de sport, Ultimate Pilates va oferi o solutie pentru fiecare in parte.
Ultimate Pilates pastreaza elementele de siguranta si principiile de baza care stau la baza metodei clasice dezvoltata de Joseph Pilates si aduce concepte de ultima generatie in sportul pentru sanatate : RESULT ORIENTED TRAINING, BAREFOOT TRAINING, POSTURE & BALANCE TRAINING si EXERCISE BLOCKS. Intr-un secol in care conteaza viteza si eficien?a, este vital sa inveti sa oferi exercitii corecte si sigure si mai ales sa oferi rezultate rapide pentru un numar cat mai larg de clienti in acelasi timp.

RESULT-ORIENTED TRAINING: Ultimate pilates este orientat catre rezultate. Pentru tine si clientii tai

Este important sa iti structurezi antrenamentele, conceptul de business si strategia de promovare gandindu-te la rezultate. Pentru tine, inseamna sa construiesti un business care sa iti aduca profit material si satisfactii personale. Costurile instruirii in Ultimate Pilates sunt adaptate nivelului pietei romanesti si permit realizarea profitului material in doar o luna de la absolvirea primului modul de antrenament. Pentru clientii tai, rezultatele inseamna antrenamente eficiente, sigure si pe care sa doreasca sa le urmeze in timp, care sa fie interesante si variate.
Conceptul de RESULT ORIENTED TRAINING aduce la un numitor comun cele doua viziuni, reprezentand cheia dezvoltarii unui business sanatos in domeniul sportului pentru amatori . Atunci cand le vorbesti clientilor tai despre RESULT ORIENTED TRAINING trebuie sa te asiguri ca le vei supraveghea corect antrenamentele si le vei concepe programe care au o progresie sanatoasa in timp. Ultimate Pilates raspunde nevoii clientilor tai si creeaza mobilul prin care afacerea ta progreseaza.
Cum? Ultimate Pilates este un antrenament accesibil unei plaje largi de clienti. Piata de sport in tara noastra este abia la inceput si clientii cauta programe accesibilie incepatorilor. Fata de anii 1990-2010, consumatorul de sport pentru amatori s-a educat, are acces la informatii de calitate si pretinde servicii de cea mai inalta calitate. De asemenea, noul context economic a adus tot mai des in discutie eficien?a in bani a serviciilor.
Pe scurt, clientul va calcula de fiecare data de ce e mai rentabil sa vina la un antrenament sau la altul. Argumentul in favoarea Ultimate Pilates este chiar in nucleul sau de caracteristici de baza: Siguranta, Adaptabilitate, Progresie, Eficienta, Diversitate, Relaxare si Provocare.
Este mult mai eficient financiar decat un antrenament personal pentru client, avand rezultate similar sau chiar mai bune. Pentru instructor inseamna venituri mai mari, pentru ca permite operarea clasei cu un numar mare de persoane, spre deosebire de orele clasice de Pilates. Totodata, insa, se poate reveni oricand la structura originala “one to thirtyfour” a claselor de grup de Pilates, intrucat totul se bazeaza pe blocuri de exercitii interschimbabile.

Ultimare Pilates introduce barefoot training (antrenamentul in picioarele goale) ca prima optiune de antrenament, in fata utilizarii pantofilor de sport obisnuiti, intrucat este esential sa intaresti muschii talpii, ca baza sanatoasa a structurii scheletice, functiilor sistemului muscular si calitatea miscarilor. Dupa coloana vertebrala, talpa contine cel mai mare numar de receptori pentru stimuli chinestezici din corp, oferind feedback constant si consistent despre aliniamentul corpului, pozitia in spatiu si siguranta.

POSTURE & BALANCE TRAINING
In contextul in care sedentarismul a atins cote alarmante, probleme asociate unui stil de viata sedentar au atins si ele grade din ce in ce mai ridicate. Principala problema cu care se confrunta persoanele sedentare este alterarea echilibrului postural. Astfel, persoanele care petrec foarte mult timp la birou se pot confrunta cu dureri cronice de spate, tensiune cronica la nivelul centurii scapulare, distensie abdominala si, in cazurile severe, migrene cronice. UltimatePilates, prin tehnicile aplicate in conceperea si executia miscarilor, remediaza toate aceste aspecte negative.
EXERCISE BLOCKS
Structurarea clasei de UltimatePilates in blocuri de exercitii confera o structura bine definita a antrenamentului, pe baza careia se poate crea progresia in timp a exercitiilor. Blocurile de exercitii reprezinta o suita de miscari care urmaresc un scop comun: challenge, flexibility, balance. Nu in ultimul rand, Ultimate Pilates pastreaza nucleul esential de Principii de baza care trebuie sa se gaseasca in orice metoda Pilates, pentru a mentine contactul cu esenta metodei Pilates. Beneficiaza astfel de zecile de ani de experienta adaugati metodei Pilates de catre creatorii si dezvoltatorii ei, ca o garantie solida a sigurantei si eficientei metodei, fara insa a pierde din vedere caracteristicile contemporane ale pietei de profil atat la nivel national, cat si international.

Ultimate Pilates reprezinta o solutie ideala pentru piata de sport romaneasca, oferind solutii pentru clientii care au obiective cuantificabile in antrenamentul lor precum si pentru instructori si managerii de sali de sport, care au obiective masurabile sub forma de profit rapid. Astfel, Ultimate Pilates este mai mult decat o suita de exercitii, este un instrument de afaceri care va poate propulsa in piata de fitness si care va poate genera profituri imediat, cu un cost initial minim.
Workshopul Ultimate Pilates va avea loc in perioada 24-25 mai 2014 in cadrul salii LadyFIT. Pentru inscriere, accesati: http://www.fitness-scandinavia.ro/ro/înregistrare/ws-47. Numar limita de participanti: 30. Inregistrarile se fac numai online, iar confirmarea participarii se face dupa plata integrala a cursului.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.