fbpx

Mircea Dinescu si Jacqueline Bisset, la avanpremiera filmului Undeva la Palilula

de

Mircea Dinescu, Jacqueline Bisset si George Mihaita s-au numarat printre personalitatile care au participat, miercuri seara, in Capitala, la avanpremiera de gala a filmului “Undeva la Palilula”, debutul in regie de film al lui Silviu Purcarete.
Evenimentul, la care au participat peste 1.000 de persoane, a avut loc la Turbohalle, in Bucuresti. Langa sala unde a avut loc proiectia filmului a fost organizata o mica expozitie cu elemente din scenografia impresionanta a filmului.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Printre cei prezenti s-au numarat si actori care fac parte din distributia filmului regizat de Purcarete, precum Ofelia Popii, Dimeny Aron si Constantin Chiriac – informeaza Mediafax.
Producatorul filmului “Undeva la Palilula”, Tudor Giurgiu a spus ca povestea peliculei a inceput in 2004, cand Purcarete i-a inaintat primul draft al scenariului. Giurgiu a mai spus ca proiectia filmului pentru marele public nu exclude participarea la festivalurile de gen. Astfel, producatorul a anuntat ca “Undeva la Palilula” a fost selectat “in componenta unui mare festival de film”, dar numele evenimentului inca nu poate fi dezvaluit.
“Undeva la Palilula”, va avea premiera pe marile ecrane romanesti vineri. Totodata, din 24 aprilie, filmul va fi proiectat in fiecare marti, la Teatrul de Comedie din Bucuresti. De asemenea, fiilmul va mai fi prezentat la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca si la Teatrul “Radu Stanca” din Sibiu.

Pelicula face parte din portofoliul Libra Films

Scris si regizat de Silviu Purcarete si produs de Libra Film, “Undeva la Palilula” a castigat, in 2006, finantare la concursul de scenarii organizat de Centrul National al Cinematografiei. El face parte si din portofoliul de proiecte al casei de productie Libra Film finantate prin programul Media al Uniunii Europene. Scenariul a fost apreciat si la nivel international, castigand, in 2005, Premiul Balkan Fund al Festivalului de Film de la Salonic, si a primit, de asemenea, o finantare din partea Medienboard – Germania. Bugetul filmului este de aproximativ 1.600.000 de euro.
Protagonistul filmului este Serafim, proaspat absolvent al scolii de medicina, care primeste repartitie pe termen scurt la spitalul din Palilula – un sanatoriu-lazaret, spital improbabil, clinica ginecologica intr-un loc unde nu se naste niciun copil. Palilula e un orasel fantoma, pierdut in mijlocul campiei valahe, un loc unde derizoriul coexista cu lucruri fermecatoare, iar populatia e izolata pentru eternitate in betie, petreceri si orgii. Filmul urmareste periplul doctorului Serafim prin Palilula, pe perioada mai multor anotimpuri si ani.
Din distributia filmului fac parte actori romani de renume precum Razvan Vasilescu, George Mihaita, Ilie Gheorghe, Ofelia Popii si Ioana Craciunescu. Rolul principal este jucat de actorul Teatrului Maghiar din Cluj Dimeny Aron, cunoscut publicului cinefil din filmele maghiare “Fateless”, in regia lui Lajos Koltai (ecranizarea romanului omonim de Imre Kertesz), si “Mansfeld”, de Andor Szilágyi.

Pe cine mai putem vedea in film

De asemenea, publicul il va putea revedea intr-un rol principal pe Constantin Chiriac, directorul Teatrului National “Radu Stanca” si al Festivalului International de Teatru de la Sibiu, ramas in memoria multor cinefili pentru interpretarea rolului Nila din filmul “Morometii” de Stere Gulea. Marcel Iures si Marius Manole intregesc o distributie care numara peste 50 de actori, majoritatea provenind de la teatrele cu care Silviu Purcarete a colaborat in ultimii ani, din Sibiu, Craiova, Cluj-Napoca si Iasi.
Alaturi de Silviu Purcarete, in acest proiect se afla colaboratorii sai deja constanti, asociati succeselor teatrale de prestigiu din ultimii ani: scenografii Helmut Sturmer si Dragos Buhagiar, creatoarea de costume Lia Mantoc si compozitorul Vasile Sirli. Operatorul filmului este Adrian Silisteanu, care a colaborat in ultimii ani cu regizorul Adrian Sitaru la filmele “Valuri” si “Pescuit sportiv”.

“Palilula este Paradisul mistuit de flacarile Infernului”

Producatorul executiv al filmului este Tudor Giurgiu. “Palilula nu e nicaieri, adica e pretutindeni. Este o mica insula din campia valaha, compusa din pulberea unei planete indepartate, unde nu se stie prea bine daca oamenii mint, viseaza sau traiesc cu-adevarat. La Palilula, animalele (broaste sau tapi) mint si delireaza ca si oamenii, cu care de altminteri coexista intr-un spirit de solidaritate fraterna. La Palilula mortii sunt la fel de petrecareti ca si viii, guresi si betivani. La Palilula, niciun aparat conceput de un spirit uman, civilizat, nu poate functiona. La Palilula nimeni nu munceste, dar toti isi umplu burdihanele. La Palilula nu se naste niciun copil. La Palilula, tineri sau batrani, adultii nu au trecut de pragul copilariei; Palilula este un teren al jocului tardiv. Palilula este Infernul cu miros de Paradis. Palilula este Paradisul mistuit de flacarile Infernului”, spune Silviu Purcarete despre filmul sau.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Film

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.