fbpx

Monica Petrica si Vlad Mirita vor fi gazdele Promenadei Operei 2012

de

Editia din acest an a Promenadei Operei, care se va desfasura sambata, de la ora 21.00, va fi prezentata, pentru prima oara in istoria evenimentului, de doi artisti ai teatrului – prim-balerina Monica Petrica si tenorul Vlad Mirita.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Opera Nationala Bucuresti invita, sambata seara, publicul la cea de-a VI-a editie a Promenadei Operei, concert extraordinar in aer liber, devenit deja o traditie a institutiei. Evenimentul se va desfasura pe esplanada ONB, iar intrarea va fi libera. Publicul se va putea bucura de fragmente celebre din opere, interpretate de orchestra, corul si solistii ONB, care vor evolua sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

 

Pentru prima oara in istoria evenimentului, Promenada va fi prezentata de doi artisti ai teatrului: tenorul Vlad Mirita, care a reprezentat, in anul 2008, Romania la Eurovision impreuna cu Nicoleta Matei (Nico), si prim-balerina Monica Petrica.

 

“Sunt foarte mandra ca am fost aleasa pentru acest eveniment, este pentru prima oara cand fac trecerea de la «prezentarea coregrafica» la «prezentarea vorbita» si sper ca o voi realiza cu acelasi profesionalism”, a declarat balerina Monica Petrica.

 

Si tenorul Vlad Mirita trece, in acest an, din postura de solist vocal la cea de prezentator. “Promenada Operei este un eveniment pe care l-am apreciat inca de la inceput. Am fost parte a acestui proiect de trei ori, in calitate de solist si, acum, din nou putin atipic, il voi prezenta alaturi de superba mea colega, Monica Petrica”, spune Vlad Mirita.

 

Anul trecut, aproximativ 5.000 de persoane au luat parte la spectacol, iar in prima seara de toamna a acestui an, publicul se va putea bucura de fragmente celebre din opere precum “Carmen” (Georges Bizet), “Nabucco” (Giuseppe Verdi), “Faust” (Charles Gounod), “Tosca” si “Turandot” (Giacomo Puccini), “Samson si Dalila” (Camille Saint-Saëns) etc.

 

Editia din acest an va aduce in fata publicului pe unii dintre cei mai talentati si mai apreciati artisti lirici ai momentului, angajati sau colaboratori ai ONB, precum Iordache Basalic, Adriana Dumitriu, Andreea Iftimescu, Cristian Mogosan, Silvia Sorina Munteanu, Emanuela Pascu, Ionut Pascu, Andrada Ioana Rosu, Crina Zancu, dar si tinere sperante ale genului liric romanesc, printre care tenorul Ionut Hotea.

 

Un invitat special al serii va fi basul Marcel Rosca, solist la Aalto Oper din Essen (Germania), unde a realizat roluri importante ca Filippo din “Don Carlo”, Zaccaria din “Nabucco”, Boris Godunov din opera cu acelasi titlu, Gremin din “Evgheni Oneghin”, cat si roluri din mai toate operele lui Richard Wagner. A fost oaspete in marile teatre de opera din Germania – la Berlin, Hamburg, Düsseldorf, München, Stuttgart, Frankfurt, Dresda – dar si in afara Germaniei, la Paris, Torino, Viena, Barcelona, Valencia, Buenos Aires, Bruxelles, Amsterdam.

 

O prezenta deosebita la editia din acest an este corul Operei Nationale Bucuresti – pregatit de maestrul Stelian Olariu -, care va interpreta fragmente binecunoscute, precum Marsul triumfal din opera “Aida”, Corul sclavilor din opera “Nabucco” si Corul soldatilor din “Faust”.

 

Editia din acest an a Promenadei inseamna si o serie de surprize pentru publicul larg. Astfel, doua ecrane de proiectie vor fi amplasate in fata Operei incepand din 29 august, pentru a propune trecatorilor filme de prezentare a Promenadei si a proiectului studiOpera, care vor rula in fiecare seara pana la eveniment.

 

De asemenea, doua zone de fotografiere vor fi puse la dispozitie pentru publicul larg, “ca o invitatie la joaca in lumea operei”. Totodata, dupa eveniment, vor fi postate pe contul de Facebook al ONB imagini, pentru a putea fi descarcate de spectatori.

 

Pe de alta parte, chestionare care urmaresc opinia publicului fata de activitatile curente ale Operei vor fi impartite participantilor la eveniment, iar completarea acestora va fi rasplatita la final de organizatori prin mici cadouri-supriza.

 

Data fiind amploarea editiei din acest a Promenadei Operei, evenimentul va fi organizat cu sprijinul unei echipe de peste 20 de voluntari.

 

Editia din acest an a Promenadei Operei se desfasoara sub semnul proiectului european studiOpera, realizat de Opera Nationala Bucuresti prin Studioul Experimental de Opera si Balet “Ludovic Spiess”, in parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala si SVASTA ICG Romania si desfasurat pe durata a trei ani de zile (noiembrie 2009 – noiembrie 2012).

 

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, “Investeste in oameni!”. Dintre artistii care va vor canta si incanta la Promenada, baritonii Ionut Pascu si Iordache Basalic si soprana Adriana Dumitriu s-au perfectionat in proiectul studiOpera.

 

In acest an, Promenada Operei este realizata si cu sprijinul Primariei Sectorului 5 a Municipiului Bucuresti.

 

MEDIAFAX

 

 

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.