fbpx

Octombrie, luna națională a sănătății orale în ortodonție, serbată la kidOdent

de

Să fii părinte înseamnă să fii răspunzător de tot ceea ce ține de sănătatea, binele, răsfățul, disciplina, reușita, frumusețea copilului tău… Sună, într-adevăr, destul de complicat, dar, pe de altă parte, zi de zi facem lucruri complicate și grele și care nu ne umplu sufletul cu atâta lumină precum cele făcute, din iubire, pentru copiii noștri. O vizită la un cabinet ortodontic este unul dintre lucrurile pe care trebuie să le facem atunci când suntem părinți și vrem să fim siguri că am ales ce e mai bine pentru copilul nostru.

Luna octombrie, cunoscută și ca luna dulciurilor și a petrecerilor de Halloween, sărbătorește totodată educarea și informarea corectă în ortodonție. În prezent, există mai mult de patru milioane de copii și un milion de adulți care primesc tratamente ortodontice și așteaptă cu nerăbdare să poată etala un zâmbet frumos și sănătos. În țara noastră, la kidOdent, dr. Marinela Bănică organizează cu tenacitate și iubire ateleiere de educație și îndrumare pentru părinți și copii, reamintindu-le că e mult mai ușor să previi, decât să tratezi.

Dr. Marinela Bănica a introdus pentru prima oară în România Luna Națională a Sănătății Orale în Ortodonție, care se celebrează în octombrie, iar această inovație trebuie să se preschimbe în tradiție.

Ortodonția este ramura stomatologiei în care se medicii stomatologi se specializează în diagnosticarea, prevenția și tratamentul problemelor dentare și faciale. Termenul medical pentru aceste probleme este “malocluzie,” care înseamnă “mușcătură incorectă.” Din punct de vedere tehnic, specialistul în ortodonție necesită o calificare profesională, o specializare de 3 ani după terminarea facultății de stomatologie, în proiectarea, aplicarea și controlul aparatelor de corecție (bracket-uri) pentru a aduce dinții, buzele și maxilarele într-o aliniere corectă și pentru a atinge un echilibru facial armonios.

Copiii și adolescenții cu dizarmonii dento-faciale au o stimă de sine scăzută și dificultăți de integrare socială. Restabilirea sentimentului de încredere în sine, foarte fragilizat în cazul acestor anomalii, reprezintă scopul principal al pacienților și familiei celor care se adresează medicului ortodont.
Iar drumul către zâmbetul plin de încredere al copilului tău poate începe simplu cu o vizită în octombrie la kidOdent:
Adresa: Str. Roma nr. 42A, Sector 1, București
Telefon: +4 021 230 8660 / +4 0722 884 433
E-mail: contact@kidodent.ro

Cea mai sigura metoda pentru indreptarea dintilor

 

 

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Tag-uri:
· · · ·

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.