fbpx

Operatie in premiera pentru tratamentul cancerului de piele in Romania

de

Un tanar de 23 de ani din Bucuresti care sufera de o forma rara de cancer de piele va fi operat demonstrativ in Centrul Dr. Leventer prin metoda Mohs de un grup de profesori americani, dermatologi in cateva universitati prestigioase de peste ocean. Operatia va avea loc in Centrul „Dr. Leventer” din Bucuresti cu ocazia unui intruniri de exceptie.

In Bucuresti, intre 10 si 13 iunie 2013, Societatea Romana de Chirurgie Dermatologica impreuna cu Blade and Light Society din S.U.A.organizeaza un eveniment stiintific in parteneriat cu U.M.F. “Carol Davila” si Centrul de Excelenta in Dermatologie. Un grup de 10 dermatologi americani, profesori in cateva centre universitati de renume vor efectua in Centrul Dr. Leventer un numar de 12 operatii gratuite pentru pacienti romani suferind de carcinoame cutanate.
Microchirurgia Mohs, metoda de lucru pe care o vor utiliza are cea mai mare rata de vindecare fata de metodele clasice. Intre cazurile selectate se numara si cazul acestui tanar de doar 23 de ani cu dermatofibrosarcomaprotuberans.
Majoritatea pacientilor selectati pentru operatii au suferit tratamente incomplete anterior prin metode clasice si au facut recidive. Sansa obtinerii vindecarii este legata de indepartarea integrala a tumorii din tesut prin verificare in timp real la microscop.
“Cancerul de piele a devenit o problema reala din cauza expunerii necontrolate la radiatia UV. Pentru 10 tipuri de tumori de
piele, microchirurgia Mohs este solutia salvatoare. Impreuna cu medicii americani vom reda speranta catorva din pacientii nostri” declara dr. Mihaela Leventer, presedintele S.R.M.E.D.C.C.

Societatea Romana de Chirurgie Dermatologica (S.R.M.E.D.C.C.) este o asociatie a medicilor dermatologi preocupati defrumusetea si sanatatea pielii. In ultimii 13 ani a organizat regulat manifestari stiintifice internationale, aducand mai aproape de specialistii romani noutatile stiintifice si lideri ai profesiei din lumea intreaga. Initiatoarea primului program de preventie impotriva cancerului de piele, S.R.M.E.D.C.C. a participat activ la
programele de educatie adresate atat specialistilor cat si populatiei. S.R.M.E.D.C.C. a desfasurat cu ajutorul medicilor dermatologi programe de educatie privind cancerul de piele, acneea si dermatita atopica.

Pentru informatii suplimentare, puteti sa contactati: Societatea Romana de Chirurgie Dermatologica
Mihaela Coseru
secretariat@srme.ro

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.