fbpx

Marius Tuca la Nocturnele Marinei Constantinescu: Ma tem ca je t’aime

de

Noul sezon al emisiunii Nocturne, realizate de Marina Constantinescu, a debutat splendid cu o intalnire plina de suflet cu jurnalistul Marius Tuca. Dialogul a cuprins povesti si marturisiri, aerul a vibrat de autenticitatea emotiei, emisiunea a tinut telespectatorii cu rasuflarea taiata, oferind, in premiera, imaginea dezbracata de conventii a unui autentic lider de opinie.

Marius Tuca nu s-a sfiit sa isi arate sufletul sensibil, sa vorbeasca despre caderile si nelinistile sale, iar, in final, versurile pe care i le-a recitat Marinei Constantinescu – poezia scrisa in noaptea dinaintea inregistrarii, “Ma tem ca je t’aime” – au deschis ferestrele catre un alt univers al creatiei si indraznelilor sale artistice.

***

Primele editii ale noului sezon Nocturne incearca o radiografie a societatii si, implicit, a presei romanesti prin interviuri cu jurnalisti de impact, de prima linie. „Fiecare editie a emisiunii Nocturne este ceva nou. Felul in care gandim povestea, luminile, atmosfera, invitatul sau invitatii, temele de dialog si meditatie. Poate ca noul este reprezentat acum de incercarea mea de a radiografia si altfel ce inseamna un lider de opinie, acela din mass media. Incerc sa discut, cu citiva oameni cu impact din televiziuni, radio si presa scrisa asupra acestei societati, ce inseamna verbul, responsabilitatea, compromisul, vina, asumarea, derapajul. Si, deloc in ultimul rand, ce este puterea…”, declara Mrina Constantinescu, realizatoarea Nocturnelor de la TVR 1.

Dialogul pe teritoriul Nocturnelor a inceput cu jurnalistul Marius Tuca. Inspirat de Marina si in compania celebrului microfon, marca a show-ului lui de televiziune, redactorul sef al Jurnalului National a rememorat la Nocturne prietenia care ii leaga pe el si pe Marina Constantinescu, ce a insemnat reabilitarea Teatrului din Caracal, cat de intens a trait fiecare zi din cei zece ani de Marius Tuca Show.

In fiecare luni seara, la TVR 1, Marina Constantinescu va continua discutiile cu jurnalisti de impact din presa romaneasca, fara nicio intentie de a judeca ce se intampla. „Vreau doar sa inteleg de ce s-a derapat atat de mult de la deontologia profesiei. Ceea ce fac eu va fi o investigatie pur deontologica. Nu putem face lucruri fara miza insa, chiar daca doare”, (Marina Constantinescu). Urmatorii invitati ai Nocturnelor de la TVR 1 vor fi jurnalistii Liviu Mihaiu, Emil Hurezeanu, Mihai Gadea.

Despre Nocturne
Criticul de teatru Marina Constantinescu a inceput sa faca televiziune in 2000, ca realizator al emisiunii Cabina de montaj, iar din 2001 povestea ei continua cu Nocturne, emisiune difuzata de TVR1.
Nocturne este o reverenta in fata valorii, a verticalitatii morale si profesionale, asa cum o descrie si Marina Constantinescu. „Nocturnele sunt povesti cu si despre oamenii din mine si din jurul nostru. Sondez continuu pe terenul marilor valori, prea putin cunoscute, pe de o parte, precum si dialoghez cu mari personalitati, prea bine cunoscute, pe care incercam sa le prezentam, cu smerenie si cu modestie, in imagini mai putin batatorite, cu stari mai putin intuibile.” Marina Constantinescu face echipa la Nocturne cu regizorul Aurel Badea si producatorul Oana Cucuruzeanu.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Personalitati

Comentarii

 • Intr-adevar, o emisiune extraordinara. Multumesc.

  kludy aprilie 6, 2013 6:48 pm Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.