fbpx

Orchestrele si Corurile Radio Romania la Festivalul Enescu 2013, alaturi de cele mai importante orchestre europene

de

Dupa ce sambata, 14 septembrie, Orchestrele si Corurile Radio Romania si-au facut debutul in cea de-a XXI-a editie a Festivalului International „George Enescu” prin prezenta mult apreciata a Corului Academic Radio (condus de DAN MIHAI GOIA) pe scena Salii Palatului alaturi de LONDON SYMPHONY ORCHESTRA (sub bagheta dirijorului rus VLADIMIR JUROVSKY), institutia se pregateste acum pentru punctul culminant al participarii sale in festival.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Un moment de mare sarbatoare pentru Orchestrele si Corurile Radio Romania il constituie concertul de la Sala Mare a Palatului desfasurat vineri, 20 septembrie 2013 (19.30). Patru dintre formatiile institutiei – ORCHESTRA NATIONALA RADIO, ORCHESTRA DE CAMERA RADIO, CORUL ACADEMIC RADIO SI CORUL DE COPII RADIO – vor fi reunite sub bagheta dirijorului britanic JAMES JUDD. Muzicianul a fost director muzical al Orchestrei Filarmonice din Florida, dirijor principal al Orchestrei Nationale Lille – Franta, ocupand in prezent aceeasi pozitie pentru Orchestra Asiatica de Tineret si a colaborat cu cele mai mari ansambluri de gen ale lumii ca Berlin Philharmonic, Orchestre National de France, Royal Philharmonic, London Symphony, BBC Symphony, Royal Concertgebouw Orchestra – Amsterdam, Orchestra Santa Cecilia – Roma s.a.
Cele patru ansambluri reunite ale Orchestrelor si Corurilor Radio Romania vor incanta publicul cu o lucrare de mare virtuozitate, care cere o pregatire indelungata: RECVIEMUL DE RAZBOI, creatie a unuia dintre cei mai prolifici compozitori englezi din sec. XX: Benjamin Britten. Lucrarea a fost definitivata in 1962 si a fost dedicata sfintirii noii catedrale a orasului Coventry, cea anterioara fiind distrusa de un raid aerian in timpul celui de-al doilea razboi mondial.
Evenimentul va avea loc cu participarea solistilor vocali de talie internationala: MICHAELA KAUNE – soprana (Germania), KIM BEGLEY – tenor (Marea Britanie), ADRIAN EROD – bariton (Austria).

Completand concertul extraordinar de la Sala Palatului, Orchestrele si Corurile Radio Romania, Radio Romania Muzical si Radio Romania Cultural vor oferi publicului care alege spectacolele in aer liber din Piata Festivalului (in lateralul Ateneului Roman) trei seri consecutive de evenimente.
Vineri, 20 septembrie, ora 20.00, va veti bucura de o intalnire cu BIG BAND-UL RADIO, sub bagheta dirijorului sau, IONEL TUDOR. Seara se va bucura de participarea LUIZEI ZAN, castigatoare a premiului I la Cerbul de Aur, in 2004 si desemnata „Muzicianul anului 2011″ in cadrul Galei Premiilor de Jazz. De asemenea, solistii serii, membri ai BIG BAND-ului Radio vor fi: Cristian Soceanu, Marin Ionita, Nicolae Tanase (la saxofon) si Silviu Albei, Sebastian Burneci (trompeta). Programul serii cuprinde cele mai cunoscute piese de jazz, de la zona clasica la cea moderna a genului, compozitii semnate de artisti ca Duke Ellington, Count Basie, Ted Joans.
Sambata, 21 septembrie (ora 20.00) sunteti asteptati la Seara Radio Romania Muzical: Jazz, swing & more cu… grupul vocal Jazzappella, infiintat in Bucuresti in 2011. Grupul vocal reuneste sase membri: Raluca Stoica, Elena Morosanu, Ana-Cristina Leonte, András Zoltán, Mircea Mutulescu, Bogdan Tudor – care interpreteaza partituri din repertoriul international a cappella, fara nici un acompaniament instrumental. Pe 21 septembrie veti asculta standarde de jazz, slagare pop – rock, piese din coloane sonore de film – toate in aranjamente originale.
In cea de-a treia seara in Piata Festivalului – duminica, 22 septembrie, ora 20.00 – este randul postului Radio Romania Cultural sa va invite la un eveniment special: CE STIA SATUL, scenariu de Mihai Lungeanu dupa piesa omonima de Ion Valjan. Titlul reprezinta prima piesa montata de Teatrul National Radiofonic, jucata pentru prima oara pe scena Teatrului Modern de Compania Davilla, in anul 1912 si reluata la Teatrul National cu actorii Petre Sturza si Maria Filotti. Distributia anului 2013 a unui spectacol ce se joaca in avanpremiera festivaului international de teatru radiofonic Grand Prix Nova reuneste patru apreciati artisti romani: GEORGE MIHAITA, VIRGINIA MIREA, DELIA NARTEA si GEORGE GRIGORE.

Sambata, 28 septembrie (19.30), Corul Academic Radio, de aceasta data insotit si de Corul de Copii Radio, condus de VOICU POPESCU, va reveni la Sala Palatului chiar la evenimentul de inchidere a Festivalului Enescu. Ansamblurile vor concerta alaturi de o alta celebra orchestra londoneza : ROYAL PHILHARMONIC ORCHESTRA. Sub conducerea muzicala a dirijorului roman CRISTIAN MANDEAL, publicul se va reintalni cu celebra Simfonie nr. 3 de Gustav Mahler. Solista va fi mezzosoprana britanica JENNIFER JOHNSTON.

Ca la fiecare editie a Festivalului International „George Enescu”, Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical vor transmite live evenimentele la nivel national on air si online pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.

Biletele pentru Festivalul Enescu pot fi achizitionate online, prin eventim.ro, sau de la punctele de vanzare ale Eventim si din librariile Humanitas si Carturesti. La evenimentele in aer liber, din Piata Festivalului, accesul este liber.

Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

Categorii:
Teatru

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.