fbpx

Pentru bărbatul modern – Ce spune tunsoarea ta despre tine?

de

Look-ul tău poate spune multe despre personalitatea ta, iar felul în care alegi să te tunzi este unul dintre modurile în care îți poți pune stilul propriu în evidență.  Unii bărbați optează pentru alegeri legate de tradiții și obiceiuri, alții aleg tunsori menite să arate loialitate sau implicare într-un anumit grup social sau cultural. Iar alții pur și simplu urmează moda sau trendul momentului.

Astăzi chiar și unicitatea și originalitatea au devenit o tendință, astfel încât cei mai îndrăzneți pot să își aleagă propriul model de tunsoare, și să își exprime astfel felul lor propriu de a fi, în lume.

Dar cum sunt toate acestea percepute de ceilalți?

Câteva din tendințele actuale ale tunsorilor bărbătești și ce pot ele transmite celorlalți

 

Un stil neconvențional, asimetric, cu părul foarte scurt pe o laterală a capului,  dar lung în cealaltă indică cel mai adesea faptul că ai o personalitate înclinată spre distracție și voie bună. Este stilul asociat cel mai adesea cu bărbații spontani, energetici, cei care iubesc să fie în centrul atenției și pentru care întreaga lume este o scenă.

 

Un stil clasic, simplu, scurt și îngrijit, poate sugera faptul ca ești orientat spre soluții directe, spre eficiență cu orice preț. Bărbații aceștia au de regulă o personalitate înclinată spre afaceri, roluri de lideri, sau de reprezentanți ai ordinii sau al valorilor tradiționale. Atenție însă, acest stil le poate spune celorlalți că ești o persoană conservatoare.

 

Stilul Spiky, ciufulit, este stilul adoptat de regulă de bărbații înclinați spre găsirea soluțiilor originale, persoane independente și nonconformiste, sociabile și curajoase. De multe ori este un stil despre care ceilalți tind să creadă că este unul tineresc,  nu tocmai serios, orientat spre distracție.

O tunsoare complexă, cu fade-uri și straturi de lungimi diferite, poate indica celorlalți faptul că ești un bărbat perfecționist, încrezător, genul căruia îi plac întotdeauna provocările, conflictele de idei și schimbul de replici născut din acestea. Dar este totodată și stilul preferat de bărbații rezervați și liniștiți, cu înclinații artistice.

 

Părul lung este recunoscut ca fiind stilul preferat de spiritele libere, rebele, și este cel mai adesea perceput astfel. Cu toate acestea este adeseori adoptat de bărbații care au o personalitate mai degrabă liniștită, empatică și introvertită, dar și de cei foarte adaptabili în contextele sociale, bărbații care în relațiile de prietenie sau cele romantice pot fi surprinzători de spontani și senzuali.

La capătul opus, tunsoarea zero, sau rasul, este stilul spre care se îndreaptă adeseori bărbatul modern dinamic, îndrăzneț ce preferă să acționeze nu să stea și să aștepte, cel care sare înainte să se uite, preferând să treacă direct la reparații și nu să facă planuri de salvare. Este însă perceput ca fiind un stil al celor duri, sau greu de emoționat.

Cu atât de multe modele dintre care poți alege, poate fi dificil să-ți restrângi opțiunile la una singură, însă dacă vrei să încerci un stil diferit, este important să ții cont de faptul că acesta trebuie să fie potrivit cu conformația figurii tale și forma capului, și, bineînțeles, să fie un model pe care să-l afișezi cu încredere și mândrie. Bărbatul modern poate petrece destul de mult timp, și poate trece prin destul încercări până la  găsirea soluției optime. De ce să nu le câștigi pe ambele, împreună cu un rezultat care să fie pe placul tău apelând la un sfat profesionist?  Dacă ești în căutarea unui loc cu atmosferă specială, personal profesionist și capabil să te ajute în realizarea corectă a alegerii, precum Classicbarbershop.ro, acest barber shop și frizerie în București te poate ajuta la transpunerea ei în practică.

Modelul de tunsoare pe care îl adopți, poate așadar transmite celorlalți destul de multe informații, chiar și înainte ca ei să te cunoască. Acest lucru poate fi o soluție pe care o poți utiliza în favoarea ta, indiferent dacă vrei ca stilul ales să reflecte felul tău de-a fi, sau, dimpotrivă, să proiecteze un alt tip de imagine. Cu siguranță însă, nu îți recomandăm să îl lași la voia întâmplării!

 

Sursa foto: Unsplash.com

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Advertorial

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.