fbpx

Plictiseala NU e un motiv bun de despărțire. Cum scapi de ea fără a ajunge la consilier?

de

„Sunt plictisită, vreau sa ne despărțim!”. Nu sună prea convingător, nu-i așa? Nici nu ar trebui să fie convingător deoarece acesta nu este un motiv suficient de bun pentru o despărțire. Din punctul de vedere al specialiștilor, dacă cineva folosește acest motiv pentru despărțire, cel mai probabil există alte motive pe care le omite: a găsit pe altcineva, așteptările nu îi sunt satisfăcute, relația nu îi face bine emoțional și psihic. Cu toate acestea, plictiseala este un fenomen pe care majoritatea cuplurilor îl experimentează. Acestea ajung adesea la un consilier matrimonial pentru a evita o despărțire, dar ăsta nu trebuie să fie și cazul vostru.

Sunteți plictisiți? Iată ce puteți face pentru a reînvia distracția în relația voastră:

Conștientizați că plictiseala este un lucru normal!

Principala greșeală pe care o fac cuplurile este aceea că intră în panică atunci când își dau seama că relația lor nu mai este la fel de palpitantă ca la început. Probabil nu mai găsiți subiecte de discuție, preferați să stați amândoi pe telefon, aveți mai mereu o expresie nemulțumită pe față și a trecut foarte mult timp de când ați râs împreună. Avem o veste pentru tine: este total normal! Atunci când trăiești cu o persoană în fiecare zi, este bine să vă dați voie să fiți plictisiți. Acesta nu trebuie să fie un motiv de frustrare. De cele mai multe ori, înainte să îți dai seama, găsești ceva nou și palpitant în relația voastră și lucrurile revin la normal.

Ieșiți afară!

Poate fi o plimbare prin natură, într-un parc, un city-break sau o vacanță într-o destinație total diferită de zona unde locuiți. Este și normal să te plictisești atunci când stai mereu între aceiași pereți ai casei voastre. Una dintre soluții este să ieșiți în natură. Aceasta vă poate surprinde plăcut. Poate vedeți un animal superb pe care nu l-ați văzut niciodată în natură, poate găsiți o floare despre care nu aveați idee că poate crește în zona voastră.

În ce fel de vacanță nu ați fost niciodată? În prezent, există multe croaziere și vacanțe care vă pot da oportunitatea de a descoperii lucruri noi. Mergeți mereu la munte? Cum ar fi să faceți o vacanță pe litoral? Schimbați ceva în rutina voastră și plictiseala nu va mai fi o problemă.

Comunicați!

De multe ori plictiseala poate duce la alte gânduri, cum ar fi: „Nu mai crede că sunt interesant/ă și amuzant/ă, de aceea nu mai vorbește la fel de mult cu mine”. Sau: „Mi-aș dori să fie mai spontan/ă, să mă surprindă cu ceva, să facem ceva palpitant…”. Astfel, plictiseala duce la frustrare în relație, tocmai din cauza acestor gânduri. Problema nu este că ai aceste gânduri, ci că nu le exprimi într-un mod asertiv.

Comunicarea este cheia în a scăpa de plictiseală. Deschideți-vă unul față de altul! Spuneți-vă ce așteptări aveți unul de la celălalt, fără a pretinde că partenerul ar trebui să știe pur și simplu ce ați vrea să facă. Dacă partenerul ți-a spus deja că este plictisit, întreabă-l cum crede că ați putea îmbunătății relația. Fixați-vă noi obiective și țineți-vă de ele! Găsiți noi metode de a vă surprinde.

Sperăm ca aceste sfaturi să vă ajute să vă reînsuflețiți relația!

 

Sursa foto: shutterstock.com, pexels.com

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Advertorial · Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.