fbpx

Teodora Buciu, antrenată de Tudor Chirilă, a câștigat Vocea României. Alexandru Mușat pe locul al doilea

de

Pentru a treia oară consecutiv, Tudor Chirilă a reușit să aducă în echipa sa marele trofeu. În urmă cu doi ani, câștigătorul a fost Tiberiu Albu, cu un an în urmă a câștigat Cristina Bălan, iar în 2016, în ediția cu numărul șase a competiției, voturile telespectatorilor au făcut ca trofeul să îi revină tinerei Teodora Buciu. Tudor Chirilă a avut doi concurenți în finală, pe Teodora Buciu și Robert Botezan, Marius Moga pe Ioana Ignat și Smiley pe Alexandru Mușat, în timp ce Loredana, la fel ca anul trecut, n-a reușit să aducă niciun concurent din echipa sa până în finală.

După ce a câștigat trofeul și a primit cecul de 100.000 de euro, extrem de fericită că a fost preferata românilor și cu lacrimi în ochi, Teodora a spus: ”Mă simt extraordinar. Sunt cea mai fericită persoană de pe planeta asta. Momentul în care mi-am auzit numele mi s-a părut ireal, iar acum nu mai pot de fericire!”

Imediat după ce a aflat că Teodora Buciu a adus trofeul Vocea României în echipa sa, Tudor Chirilă a declarat: ”Pentru mine, nu e fericirea atât de mare, cât e pentru copila asta, care e absolut extraordinară. Teodora a fost de neoprit în seara asta. Oamenii de acasă sau cei care votează se pricep la muzică, iar asta s-a văzut pe tot parcursul acestui concurs.”

Teodora Buciu are 17 ani, este din București, elevă la Liceul Nicolae Tonitza. A studiat pianul de la vârsta de patru ani și apoi a început să ia lecții de chitară, de teatru și de canto. De-a lungul timpului, a participat la mai multe concursuri, reușind să câștige multe premii. La Vocea României a venit însoțită de tatăl său, Eugen Buciu, care a fost încrezător dintotdeauna în talentul fiicei sale și a susținut-o la toate concursurile, și de cântărețul Mihai Mărgineanu, prieten apropiat de familie, care și-a declarat susținerea față de Teodora.

Cu banii obținuți la Vocea României, își dorește să meargă să studieze musical-ul la Londra.

La audițiile pe nevăzute, Teodora Buciu a interpretat melodia Purple Rain, a întors toate cele patru scaune și a decis să meargă în echipa Tudor, unde a învățat foarte multe și a descoperit că poate cânta orice gen muzical.

În etapa confruntărilor, a cântat piesa Don’t Rain on My Parade și l-a convins încă o dată pe Tudor să mizeze pe ea, iar în runda knockout-urilor, Teodora a interpretat cu foarte multă maturitate și inventivitate melodia Bang, Bang, reușind să primească aprecierea tuturor antrenorilor.

În primele două show-uri live a cântat aria Lascia ch’io pianga și melodia Creep, iar în marea finală, Teodora a prezentat trei momente artistice. Singură, a cântat melodia Cry Baby, iar împreună cu Tudor Chirilă a interpretat piesa Zmeul. Ultima melodie interpretată pe scena vocilor de câștigătoarea sezonului șase Vocea României a fost Who Wants to Live Forever, alături de câștigătorul trofeului de acum doi ani, Tiberiu Albu.

Deși a făcut o campanie puternică pentru a atrage voturile telespectatorilor, Smiley nu a reușit să îl ajute pe concurentul său, excepționalul Alexandru Mușat, să câștige acest premiu. Dezamăgit, după anunțarea rezultatului, Smiley a postat pe pagina lui de Facebook mesajul:

“Va multumim ca ne-ati votat…pentru mine Vocea e Alex Musat! V-am pupat!”

În afară de calitățile excepționale de muzician ale concurentului Alexandru Mușat, Smiley a insistat să arate spectatorilor defectele celorlalți concurenți. După interpretarea lui Robert Botezan l-a criticat în direct, arătându-și dezamăgirea față de prestația slabă, în opinia sa, a concurentului din echipa lui Tudor Chirilă, iar în transmisia live făcută pe Facebook înaintea momentului său final alături de Alexandru Mușat, în care au interpretat împreună un cântec surpriză, cu un text prin care îndemnau telespectatorii să voteze cu Alex (“Dacă încă nu ai votat, votează cu Alex Mușat!”), Smiley a argumentat dorința sa: “Vreau să câștige unul care nu zbiară, unul care cântă, că toată lumea zbiară în seara asta! Care strigă cel mai tare?! Care-și rupe corzile vocale?!”…

De altfel, toți concurenții s-au plâns de probleme vocale, acuzând răceli, răgușeli și viroze. Ioana Ignat, mai răgușită ca oricând, a fost sfătuită de Loredana să nu mai vorbească deloc, ca să-și păstreze ultimele resurse pentru cântat, Robert Botezan s-a plâns de răceală, iar Tudor Chirilă a povestit că și concurenta lui, Teodora Buciu, a avut probleme vocale, însă, cu ajutorul coechipierei sale, doamna Gabriela Duțescu, renumită terapeută vocală, aceasta și-a revenit pentru a fi în formă în seara finală.

Emoții, patru finaliști și marele trofeu Vocea României!

Telespectatorii au avut parte și de surprize în marea finală. Concurenți din sezoanele trecute Vocea României, Aliona Munteanu, Alex Florea, Antonio Fabrizzi, Cristina Stroe, Sergiu Ferat, Ivana Farc și Maria Hojda au deschis seara și i-au colindat pe români cum au știut mai bine. Loredana, Banda Agurida, Skizzo Skillz și Damian & Brothers au adus pe scena vocilor un moment electrizant și au cântat fabulos piesele Of, inimă și Mama mea e florăreasă, iar câștigătoarea sezonului cinci Vocea României, Cristina Bălan, a cântat în premieră noua ei melodie, Sertar cu amintiri.

Pe întreaga durată de difuzare, la nivel național, 1.3 milioane de telespectatori au urmărit competiția în care doar vocea contează, iar în minutul de maximă audiență de la 20:53, cea mai bună competiție a vocilor a adus în faţa televizoarelor aproape 2 milioane de români.

Finala Vocea României a fost lider de audiență pe toate categoriile de public și a înregistrat 9.1 puncte de rating și 25.6% share pe segmentul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, față de postul de televiziune clasat pe locul doi, care a obţinut 6.1 puncte de rating și 17.2% share.

Concurenții au cântat câte trei melodii: una singuri, una cu antrenorul lor și încă una împreună cu un invitat surpriză.

Ioana Ignat a cântat împreună cu antrenorul ei, Marius Moga, melodia With a little help from my friends. A fost un moment complex, plin de energie și putere, iar cei doi s-au dezlănțuit pe scenă. Ioana a continuat lupta în finală cu o melodie înduioșătoare, pe care a cântat-o singură, My heart will go on. Chiar dacă a avut probleme cu vocea, concurenta a reușit să ducă piesa până la capăt foarte bine. Ioana Ignat a încheiat în forță competiția, cu un moment emoționant creat împreună cu Grigore Leșe, alături de care a cântat melodia Mamă, inima mi-i arsă. Ea s-a clasat pe locul patru în preferințele publicului.

Prima piesă pe care Robert Botezan a cântat-o vineri a fost împreună cu Ligia Hojda. Cei doi au interpretat melodia Hallelujah și au reușit să creeze un moment emoționant. Următorul moment de pe scena Vocea României a fost pregătit de Robert și Tudor Chirilă, care le-au adus tuturor aminte de vară când au cântat piesa Vara asta și au creat un moment plin de culoare, căldură și energie. Singur, Robert a interpretat o melodie sensibilă, I will always love you, pe care a transformat-o complet și a dus-o într-o zonă muzicală inedită. În urma voturilor publicului, Robert a obținut locul trei în competiție.

Alex Mușat a cântat prima piesă împreună cu invitata sa specială, fosta concurentă Vocea României, Feli. Cei doi au interpretat piesa Human și au adus pe scenă un moment incendiar, aplaudat îndelung. Alex a cucerit publicul cu fenomenala melodie Still got the blues, iar antrenorii au fost vrăjiți de vocea lui fără cusur. Ultima piesă din finală a lui Alex Mușat a fost împreună cu antrenorul său, Smiley. Ei au reinterpretat piesa Hoochie Coochie Man și au creat un moment original, umplând scena de culoare și energie. Românii au votat, iar la final Alex a obținut locul doi în sezonul șase Vocea României.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Life · Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.